Dator > hur man använder netbook för en hemmabio

 • hur man använder netbook för en hemmabio


 • Med mindre storlek och la prestanda är netbooks blir livskraftiga lösningar till att i hem-teatern inställningar. Deras dimensioner tillåter dem att vara undanstoppad i de minsta hörnen samtidigt som tillgång till strömmande innehåll, surfning, musik, foton och video

  Du behöver:. .
  High-definition television
  Netbook PC med VGA eller HDMI (att föredra) utgång.
  Hane till hane HDMI-eller VGA-kabel.
  Trådlös bredbandsanslutning till Internet.
  Man-till-man 3.
  5 mm ljudkabel (tillval).
  Windows Media Center fjärrkontroll och mottagare (tillval).
  Boxee programvara (tillval).
  Boxee iPhone /iPod Touch fjärrkontroll app (tillval).
  XBMC mjukvara (tillval).

  Ansluta Netbook till TV


  1.
  Reda på om din netbook har en HDMI-eller VGA-utgång. Domkraften kommer att ligga på sidan av din netbook och kommer att märkas. HDMI är prioriterad anslutning eftersom det har bättre kvalitet och har ljud och video i en kabel.
  2.
  Anslut ena änden av kabeln till din netbook och den andra till din HD- definition television.
  3.
  Byt din TV till rätt ingång och kontrollera en videosignal. Tryck på "Källa" eller "Input" på TV: ns fjärrkontroll. TV: n kommer att gå igenom de tillgängliga ingångar. Om videosignalen är inte automatisk från netbook kan du slå på i "Display" egenskaper under datorns Kontrollpanelen eller genom att hålla "Fn"-knappen och trycka på "F4" för att aktivera den.
  4.
  Markera "Visa" egenskaper genom datorns Kontrollpanelen och se till att den bästa tillgängliga upplösning används.
  5.
  Aktivera din netbook trådlösa kortet, om den inte redan är på, genom att trycka på knappen för trådlöst på sidan av netbook eller bredvid tangentbordet. Den exakta placeringen av knappen varierar beroende på märke och modell. Testa din Internet-anslutningen genom att öppna webbläsaren och går till en webbplats.

  Installera programvaran (tillval)


  1.
  Bestäm om du vill använda en alternativ till datorns installerade media center. Om så är fallet, ladda ner Boxee eller XBMC, som båda är både käll-media-center-plattformar. Båda programmen är mycket lika, så ditt val kommer att baseras på dina önskemål.
  2.
  Installera Boxee eller XBMC, lämnar förvalda alternativ och föreslog sökväg intakt. Kör programmet, som samlar alla dina multimediafiler från standardplatserna. Den tid för detta beror på hur stor din biblioteken.
  3.
  Bekanta dig med programmets kontroller med hjälp av din netbook musmatta och tangentbord. Om du planerar att använda datorn på avstånd behöver du en Windows Media Center-fjärrkontroll och IR mottagare kompatibel med Boxee eller XBMC. Om du använder Boxee, och har en iPod Touch /iPhone kan du ladda ner och använda Boxee fjärrkontrollen app från iTunes istället.
  4.
  Anslut IR-mottagaren som medföljde Windows Media Center-fjärrkontroll i din netbook och se till att du har en siktlinje från visningsområdet. Fjärrkontrollen och mottagaren är plug-and-play och bör ge dig tillgång till datorns kontroller omedelbart. Om du använder Boxee fjärrkontrollen app, kör programmet från din iPhone /iPod Touch medan Boxee körs för att upprätta en anslutning. Se till att din iPhone /iPod har sitt trådlösa funktionen aktiverad och är på samma trådlösa nätverk som din netbook.

  Ansluta ljud


  1.
  Om du har anslutit videon från netbook via VGA ansluter ena änden av en hane till hane 3,5 mm ljudkabeln i din netbook's hörlursuttag och den andra änden till TV: ns PC-ljud i uttaget. Om du använde en HDMI-anslutning, kommer ljudet gå igenom det kabel med video.
  2.
  Om du har ett surround-system och vill använda det för dina ljud, plugg den andra änden av den manliga-till-man 3. 5 mm-sladden i din mottagarens "aux i" hamn.
  3.
  Testa ljud på din konfiguration genom att spela en video-eller musikfil.

  Tips och varningar


 • när du köper din VGA eller HDMI-kabel, köp en tillräckligt lång för att nå från din TV till din netbook. Om du väljer att avstå från en fjärrkontroll, köp en tillräckligt lång kabel till bekvämt nå dina betraktningsvinkel.
 • innan du installerar program, skapa ett system checkpoint genom Systemåterställning programmet. Detta gör att du kan återställa datorn till en tidigare konfiguration i händelse av ett fel. Även säkerhetskopiera dina data innan du gör några ändringar på datorn.
 • Se efter i handböckerna till utrustningen för korrekt installation instruktioner.

Previous:hur du exporterar HTML-tabell till Excel Next:förhindra bläckpatroner från igensättning

Relaterade artiklar


 • hur man fixar ett tangentbord på en Compaq laptop
 • Kan jag installera min nuvarande hårddisk till min nya dator?
 • hur du skriver ut till kanten med en HP-skrivare
 • hur du ansluter en Logitech webbkamera
 • hur man bränner en DVD DL på en Super Multi-enheten
 • hur du uppgraderar till en iMac 24
 • hur du hittar namnet på en processor
 • hur man ändrar datorns effekter högtalarljudet
 • hur du formaterar en Vista-partitionen
 • hur man kan spara Excel-filer i Visual Basic 6