Dator > hur man ansluter en dator till en LCD-bildskärm

 • hur man ansluter en dator till en LCD-bildskärm


 • Om du behöver köpa en ny bildskärm till din dator, är chansen att skärmen kommer vara av plattskärms-sort. Om du behöver byta ut din gamla stil bildskärm med en ny platt skärm är det viktigt att veta hur man ansluter analoga och digitala övervaka kablar, och hur du justerar skärmupplösningen för bekvämare visning

  Du behöver:
  Dator.
  Monitor.
  Analoga och digitala kablar.


  1.
  Hitta övervaka anslutningar på baksidan av datorn. Den analoga anslutningen kommer att vara små och nästan kvadratisk, och det kommer ofta färgas blå. Den digitala skärmen anslutningen blir större, rektangulära och ofta vit till färgen.
  2.
  Kontrollera din skärm att se vilken typ av anslutning den har. Nyare monitorer kommer att ha både analoga och digitala anslutningar, och du kan ansluta båda dessa kablar till datorn. Om din dator inte har en digital anslutning kan du ta bort kabeln från skärmen och bara använda den analoga anslutningen.
  3.
  Anslut bildskärmen kablarna till anslutningarna på baksidan av din dator. Kontrollera att anslutningarna är täta-om dessa kontakter inte är åtdragna du kan uppleva problem med din bild. De analoga och digitala kablar kommer med tumskruvar, så se till att du drar åt dem tills de inte går att slå ytterligare. Du kan också använda en skruvmejsel för att ytterligare säkra kablarna.
  4.
  Slå på datorn och titta på videon att komma upp på din nya bildskärm. Om du inte ser någon video ska du kontrollera igen anslutningarna för att se till att de är täta. Om kablarna har dragits åt med tumskruvarna du kan behöva använda en skruvmejsel för att göra dem säkrare. När du vickar på den kabel som du inte ska kunna känna det flyttar runt.
  5.
  Logga in på din dator. Din skärm kan klicka bort i några sekunder medan operativsystemet anpassar skärmens upplösning. Om du vill ändra skärmupplösningen, högerklicka på skrivbordet och välj "Egenskaper" från menyn. Klicka på fliken "Settings" och leta efter "Screen Resolution"-inställningen. Flytta reglaget åt vänster eller höger och välj sedan "Använd".

  Om du arbetar med en Mac, klicka på "Monitor Kontrollpanelen" från Apple-menyn. Klicka sedan på den upplösning du vill ha från skärmupplösningen delen av skärmen kontrollpanelen. Du kommer att se skärmen ändras till den nya upplösningen.


Previous:hur du exporterar HTML-tabell till Excel Next:topprankade laptop kylare

Relaterade artiklar


 • Hur vet jag om en enhet är faktiskt spegling?
 • hur man ansluter en dator till en LCD-bildskärm
 • hur du lägger till 2 RAID-enheter till en Dell-dator
 • det bästa sättet att överföra VHS till DVD på en Mac
 • hur du ansluter en dator till en tv utan en s-video kabel
 • hur man driva en bärbar dator från en solpanel
 • hur du spelar videospel med bländning capture-kort
 • dator tangentbordet instruktioner
 • hur man använder kompressorer för att rengöra datorer
 • Hur du ser på filmer på en Acer Aspire One