Dator > hur en emi esd filtret fungerar

 • hur en emi esd filtret fungerar


 • ESD och EMI

  ESD står för elektrostatisk urladdning, och EMI står för elektromagnetisk störning. . Bägge är av typen elektromagnetiska aktivitet som kan vara farliga eller störande för avancerad elektronik som datorer, mobiltelefoner och MP3-spelare. ESD orsakas av införandet av dessa någon form av elektrisk laddning i halvledare och andra känsliga elektroniska apparater-med andra ord, producerar en extern källa en elektrisk stöt som skadar systemet. Chocken behöver inte vara stor, och den korta zap att människokroppen ibland kan producera är tillräckligt för att överbelastning och stek känsligare system. Chocker som förts in från andra system kan vara ännu mer kraftfull.

  EMI är vanligtvis inte lika destruktiv, men det kan ändå vara mycket irriterande. Om det inte finns skydd på plats, andra signaler och elektriska aktivitet kan generera EMI som kommer in i elektriska kablar i datorsystemet och förvirrar digitala relä av data. Detta innebär att systemet kommer att ha en svår tid erkänna data eller kommandon och anslutningar kommer vackla eller förloras. Eftersom de flesta datorutrustning används runt annan elektrisk utrustning som också producerar olika typer av elektromagnetiska vågor, är EMI alltid en möjlighet.

  Höljen och Filter

  Det finns flera sätt att skydda mot ESD, och en av de mest gemensamt bygger en Faradays bur runt utrustningen i form av en cover, oavsett om det skalet på datorn torn eller fallet av din mobiltelefon. Dessa omfattar görs för att avleda den elektriska urladdningen bort från själva systemet, och det enda svag punkt är där kablar och anslutningar in i luckan. Eftersom ESD kan fortfarande smita in genom dessa hamn utrymmen, är ett filter används ofta för att skingra den energi innan det kan göra någon skada. De flesta dator hamnar använda ett par av ledare för att upprätthålla ett flöde av ström när kablarna är anslutna. Genom att placera metallskydden på och runt dessa ledare, kan tillverkarna se den elektriska strömmen bara går i en viss riktning, och oväntade utsläpp kommer inte att kunna undgå ett eller annat sätt.

  Inre skydd

  Dessutom att förhindra eventuella skador på systemet i händelse av ansvarsfrihet gör det förbi huset och filter, kommer många tillverkare att skapa en enkel, låg impedans spänning kondensator och ett ferrit pärla att dra bort så mycket energi som möjligt, förhoppningsvis tillräckligt med energi för att hålla chocken från att skada några känsliga delar. Lyckligtvis har detta skydd, inklusive ledaren filter, allt arbete håller EMI samt ESD ut. Alla EMI signaler som riskerar att komma bort systemet och störa andra har först löpa gatlopp av spänningen kondensator ferrit pärla och filter dirigent. Dessa är vanligtvis tillräckligt för att tappa upp och bort eventuell utströmmande energi, att hålla datorn från att blanda med andra system.


Previous:hur du exporterar HTML-tabell till Excel Next:hur man identifierar egenskaper hos en processor

Relaterade artiklar


 • hur man skapar en DVD för att spela bilder på tv
 • hur man kan bli mögel på datorns tangentbord
 • hur man byter en laptop tangentbord på en paviljong
 • Hur anger jag en återspegling av en flash-enhet?
 • ledde vs laserskrivare
 • hur man identifierar problem med nätverksmaskinvara
 • hur ta reda på vilka drivrutiner du behöver för din dator
 • hur man kan ansluta bärbara datorer till TV: n med trådlös mottagare pc2tv
 • hur man köper dator levererar billiga
 • hemlagad pc fall