Dator > hur du tar bort en diskettenhet

 • hur du tar bort en diskettenhet


 • I en värld av CD, DVD och flash-minne, diskettenheter är nästa föråldrad. Trots detta kan en hel del begagnade datorer, och även några nya datorer har fortfarande en 3,5-tums diskettenhet i målet. Om du hittar din diskettstation onödigt och vill ta bort det från datorn: s fall, det är ganska lätt att göra så

  Du behöver:
  antistatarmband (valfritt)
  . Philips skruvmejsel.
  Antistatisk påse (tillval).
  Plast enhetsfack panel (tillval).


  1.
  Jorda dig genom att röra vid ett jordat föremål, som exempelvis ett vägguttag eller metallram datorn fall. Jordning själv är viktigt att inte skada insidan av din dator med ett oavsiktligt utsläpp av el. En jordad bandet kan också användas.
  2.
  Öppna din PC: s fall. Processen för detta kommer att variera från dator till dator, men det mesta kan öppnas av att ta bort några skruvar från baksidan och försiktigt glida tillbaka ärendet. Andra kan tillåta bara en sida att öppnas och tas bort istället för hela ärendet.
  3.
  Leta datorns diskettenhet i chassit. Detta kan göras enkelt genom att titta på framsidan av ärendet att se exakt var enheten är. Om framsidan av diskettenheten inte är synlig från utsidan, kan du behöva ta bort den främre panelen för att avslöja det.
  4.
  Koppla ur kablarna som är anslutna till disketten enheten. Detta inkluderar en tråd om makt och en för EIDE gränssnittet. Om det finns inget annat inkopplad i dessa trådar, kan de dras ur moderkortet och tas bort helt.
  5.
  Bort några skruvar som kan hålla diskettenheten i enhetsfacket , en Philips skruvmejsel kommer vanligtvis att göra jobbet. Två skruvar används vanligtvis för att säkra en sida av enheten insidan av enhetsfacket, men ibland de används på bägge sidor. Om enheten inte har lossnat efter att ta bort dessa skruvar, kan det hållas i av skruvar på andra sidan.
  6.
  Försiktigt in diskettenheten ur dess enhetsfack via framsidan av datorn. Om enheten fortfarande är i skick, bör den placeras i en antistatisk påse och förseglade använda dem senare. Annars kan det föras till ett lokalt centrum som hanterar återvinningen av elektronik.
  7.
  Sätt en plast enhetsfack panelen i den tomma platsen på framsidan av datorn. Om du var tvungen att ta bort framför datorn för att ta bort din enhet, är detta steg inte är nödvändigt.
  8.
  Tillbaka datorns hölje och sätt i skruvarna för att hålla det på plats . Anslut den tillbaka in i väggen och njuta av din dator utan diskettenhet.


Previous:hur du exporterar HTML-tabell till Excel Next:Acer PC för-& nackdelar

Relaterade artiklar


 • hur du formaterar USB-minne i Windows XP
 • den grundläggande strukturen i en dator
 • Hur man slår ihop hårddiskar på en Mac
 • det bästa sättet att rengöra toner från insidan av en skrivare
 • hur man skriver ut mönster på nätet
 • hur du ställer in tiden på en skarp-utskrift
 • hur man fixar en trasig bakgrundsbelysning på laptop
 • hur man fixar en högt fläktljud i en Dell-dator
 • vad är skillnaden mellan DVD + R & DVD-R?
 • anvisningar för en interaktiv whiteboard