Dator > hur du överför filer från en Windows ME-hårddisk på en vista hårddisk

 • hur du överför filer från en Windows ME-hårddisk på en vista hårddisk


 • Överföra filer från en hårddisk med Windows ME på en hårddisk med Windows Vista är en enkel process skiljer sig inte från att överföra filer mellan två hårddiskar, båda använder Windows Vista. För att överföra filer, måste du ansluta den Windows ME hårddisken till datorn med Windows Vista, sedan slår på datorn till Vista OS. Ett annat alternativ är att överföra filer till Windows Vista OS med en extern hårddisk. Denna process kan vara användbart om du har filer på din ME dator som du vill säkerhetskopiera, eller om du vill flytta alla dina viktiga filer till en ny dator och använder Vista exklusivt.

  Du behöver:
  Skruvmejsel
  . Extern hårddisk.

  Använda en intern enhet


  1.
  Stäng av Windows ME datorn helt. Ta bort nätsladden, möss och tangentbord, och annan kringutrustning. Skjut bort eller skruva loss datorns hölje.
  2.
  Använd ett antistatiskt handled-rem eller vidröra datorns chassi till jord själv. Leta reda på hårddisken, normalt återfinns på en enhetsplats på framsidan av datorn. Skruva av Windows ME hårddisken från viken. Vanligtvis måste du ta bort fyra skruvar, två fram och två där bak.
  3.
  Ta bort hårddisken ur facket och ta bort alla kablar ansluts till moderkortet. Sätt ärendet på datorn, om det behövs.
  4.
  Stäng av datorn installeras med Windows Vista. Ta bort alla sladdar och kringutrustning. Ta bort datorns hölje.
  5.
  Jorda dig själv igen, ta sedan den andra hårddisken och skjut in det i en tillgänglig enhetsfacket. Anslut nödvändiga kablar till enheten. Om den andra enheten är en SATA-enhet, måste du infoga en SATA strömkablar, alternativt om enheten är IDE, måste du infoga en bandkabel och en strömkabel. Konsultera enhetens dokumentation om du är osäker på vilken typ av hårddisk du har.
  6.
  Starta om datorn och låta den boota Windows Vista. När OS är lästs, högerklicka på "Start" och klicka sedan på "Utforska". Bläddra igenom listan över enheter tills du hittar i Windows ME-enheten.
  7.
  Bläddra igenom listan av kataloger och välja de filer och mappar som du vill kopiera. Överför inte över programfiler, Windows-filer, eller filer system, eftersom dessa inte kommer att fungera på Windows Vista och kan även förstöra OS.
  8.
  Klicka på varje mapp eller fil du vill överföra. Du kan markera flera filer eller mappar genom att hålla ner "Ctrl". Tryck på "Ctrl" och "C" samtidigt för att kopiera alla filer och mappar som du har valt.
  9.
  Klicka på enheten med Windows Vista. Kopiera filer och mappar till din destination enheten genom att trycka "Ctrl" och V samtidigt.

  Använda en extern hårddisk


  1.
  In en extern USB-enhet i en ledig USB-port på Windows ME dator. Om du inte har tillräckligt med USB slots gratis, bifoga en USB-hubb för att lägga till ytterligare platser.
  2.
  Klicka på "Start", "Alla program", "Tillbehör" och sedan Windows Explorer ". Markera de filer och mappar du vill kopiera, tryck på "Ctrl" och "C" samtidigt. Välj din externa USB-enhet från listan över kataloger, tryck sedan "Ctrl" och "V" samtidigt för att klistra in filer till enheten. Kopiera inte något program eller system filer, eftersom dessa inte kommer att fungera på Windows Vista.
  3.
  När du har fört över över alla nödvändiga filer, koppla loss USB-enheten från Windows ME datorn och sätt in den i datorn med hjälp av Windows OS Vista. Windows Vista ska automatiskt upptäcka och installera enhetens drivrutin.
  4.
  Högerklicka på "Start" och klicka sedan på "Utforska". Välj USB-enheten och kopiera alla filer. Navigera till din Windows Vista dokument-mappen och dubbelklicka på den.
  5.
  Klicka på "File" i menyraden, klicka sedan på "mapp". Namnge mappen "Windows ME filer" och sedan dubbelklicka på den nyskapade mappen. Klistra in filerna från på USB-enheten till mappen.

  Tips och varningar


 • Vissa moderkort bara använder IDE-teknik. Om detta är fallet, och Windows ME hårddisk är en SATA-enhet, måste du installera en IDE till SATA-adapter i en ledig PCI-plats.
 • vissa hårddiskar kräver att du ändrar jumper inställningar för att utse den enhet som master eller slav. Rådfråga din hårddisk handbok, eftersom denna process kommer att variera från tillverkare till tillverkare.
 • Om Windows ME inte identifieras automatiskt din USB-enhet, ladda ner drivrutinen från USB tillverkarens webbplats.
 • Om du är osäker på vilken enhet är din USB-enhet, högerklicka på varje enhet, klicka på "Egenskaper. "Ofta USB-enheten kommer att märkas som" Flyttbar ", medan hårddisken kommer att märkas som" fasta ".
 • inte köpa en ny USB-enhet utan att först se till att det kommer att bli stora nog att Håll alla dina nödvändiga filer. Högerklicka på Windows ME huvudenheten och klicka sedan på "Egenskaper" ta reda på hur stor disken är. din USB-enhet ska ha en kapacitet som motsvarar din Windows ME-enhet.

Previous:hur du exporterar HTML-tabell till Excel Next:hur man kalibrerar en bildskärm för Photoshop

Relaterade artiklar


 • hur man byter batteri på en logitech trådlös mus
 • Hur vet jag om en enhet är faktiskt spegling?
 • hur du ansluter en pata intern hårddisk som flyttbara
 • flatbäddsskanner underhåll
 • hur man använder en extern bildskärm på min laptop
 • hur du ansluter min Acer Aspire till en extern bildskärm
 • hur man bygger en dator mp3 juke box
 • göra regelbundna datorhögtalare fungerar på bärbara datorer?
 • hur man väljer den bästa pc minnesmoduler för uppgradering
 • hur man kalibrerar en bildskärm för Photoshop