Dator > guide för att köpa en dator

 • guide för att köpa en dator


 • Låt inte uttryck som CPU, gigabyte eller RAM kasta dig av när du söker efter en ny dator (PC). Tänk bara på dessa villkor som ledpunkterna att hjälpa dig hitta den bästa stationära dator för pengarna och för dina behov. När du har en förståelse för grunderna, är det lätt att hitta en dator som passar just dig

  Basic datordelar

  Innan du går och handlar, ta dig tid att lära sig lite dator termer. CPU eller processor är hjärnan i datorn. Tillverkare använder megahertz och gigahertz att mäta processorns hastighet. En processor med större antal kan bearbeta uppgifter fortare än en maskin med en lägre siffra.

  Välj en stationär dator med en stor mängd RAM-minne (Random Access Memory) om du vill att datorn ska kunna utföra flera uppgifter. RAM är det temporära minnet i datorn behöver för att arbeta. Mätt i megabyte, kan en maskin med högre RAM utföra uppgifter snabbare än en med lägre RAM.

  Köp en dator med en stor hårddisk kapacitet att hålla alla dina uppgifter. Mätt med gigabyte, det är inte ovanligt att en stationär dator att ha över 100 gigabyte minne i sin hårddisk. Om du planerar att lagra bilder, musik och video, köpa en så stor hårddisk som du har råd.

  Inkludera i din CPU ett grafikkort för att visa bilder med klarhet. Ett ljudkort kan förbättra den grundläggande ljud som ingår i operativsystemet. Ett LAN-kort kan ansluta datorn till Internet. Den optiska enheten hänvisar till DVD läsare /spelare.

  Välj en dator som har gott om portar för anslutning. (Se referenser 2) Dessa innefattar flera USB (Universal Serial Bus), parallella och FireWire-portar.

  Kringutrustning

  För att driva din CPU, behöver din dator ett tangentbord. Det finns gott om alternativ vid sidan av de traditionella QWERTY-tangentbord stil. Du kan hitta trådlösa tangentbord samt ergonomisk och kära.

  Välj en mus för att navigera genom operativsystemet. De flesta datorer levereras med en mus, men du kan hitta ergonomiska möss, roller möss boll och andra pekdon skapats för att utföra olika uppgifter.

  För att komplettera datorn paketet, välj en bildskärm. Du kan välja platta bildskärmar i olika resolutioner. Nyare teknik kan du använda skärmen som en pekskärm pekdon liknande funktioner till en mus.

  Operativsystem

  Välj en Windows-maskin om du vill ha ett mainstream operativsystem. Ett annat alternativ som kan vara tillgängliga är operativsystemet Linux. Se till att du hittar en maskin som kan driva de program du tänker använda.

  Förpackade vs Bygg din egen

  Köp en stationär dator paket om du vill ha något kan du bara ta ur lådan och användning. Många tillverkare erbjuder en mängd olika paket på detta sätt. Vet du vad du vill när det gäller RAM, hårddisk lagring och externa enheter och du kan ofta hitta just det paket som du vill. Men om du vill ha en dator som utför på en hög nivå på vissa uppgifter, kanske du vill lägga olika komponenter ihop själv.

  Garanti

  Se till att du vet vad garantin är för din personliga dator. Vissa butiker kan du återlämna datorn medan andra gör du skicka tillbaka dem till tillverkaren om det finns ett problem. Vet var du måste ta datorn för reparation medan den under garantin också.


Previous:hur du exporterar HTML-tabell till Excel Next:hur man bygger en dator mp3 juke box

Relaterade artiklar


 • hur man väljer den bästa pc minnesmoduler för uppgradering
 • hur du ansluter magi sjunga till en dator
 • hur man fixar en sprucken laptop bildskärm
 • hur man identifierar ett ATI-grafikkort
 • hur man överklockar ett moderkort cpu
 • Lägga till en processor till ett moderkort
 • hur man extraherar en iso fil till en flash-enhet
 • hur man installerar notebook RAM
 • hur man återställer en HP laptop utan en återställning skiva
 • hur du formaterar USB-minne i Windows XP