Dator > Hur du manuellt avinstallera skrivardrivrutiner i XP

 • Hur du manuellt avinstallera skrivardrivrutiner i XP


 • När en skrivare blir felbenägen eller vägrar att arbeta helt och hållet, en av de första handlingsalternativ är att kontrollera och installera om drivrutinerna. Tenderar dock Windows att göra det svårt att verkligen ersätta förarna själva. Om du avinstallerar en skrivare, när du koppla in den igen, kommer Windows ladda helt enkelt samma förare filer från samma plats, och om en skadad drivrutin fil är att skylla, du har inte gjort någonting för att isolera verkliga problemet. Permanent ta bort drivrutinsfilerna och matar in dem från den ursprungliga installationsskivan, eller en ny drivrutin nedladdning, är ofta det bästa sättet.

  manuellt ta bort Skrivardrivrutiner


  1.
  Koppla från eller på annat sätt koppla bort skrivaren från datorn. Med flesta skrivare som är så enkelt som att koppla bort USB-kabeln som är ansluten till skrivarens baksida. Nätverksskrivare behöver inte vara fysiskt bortkopplad, och det är bäst att lämna dem ensamma i fall andra är kopplade till dem.
  2.
  Bort själva skrivaren från Skrivare och fax Kontrollpanelen (omdöpt till "Skrivare" i senare versioner av Windows). Det enklaste sättet att uppnå detta är att högerklicka på ikonen för den specifika skrivaren och klicka på "Radera". Om det finns utskriftsjobb fortfarande fastnat i utskriftskön, kan det bli nödvändigt att ta bort dessa innan Windows kan du ta bort skrivaren. Om de inte kommer att ta bort i utskriftskön själv, kan du ta bort dem genom att gå till Windows katalogen, då System32, spooler, skrivare och ta bort alla *. SPL eller *. SHD-filer.
  3.
  Öppna Arkiv-menyn i mappen Skrivare och välj "Server Egenskaper", klicka sedan på "Drivers fliken". Du bör se skrivaren angiven i detta fönster. Markera den så att den är markerad och klicka sedan på "Ta bort" knappen nedan. Detta bör ta bort Windows "officiell sammanfattning av föraren, som då kommer få den att fråga dig om en ny drivrutin när du ansluter skrivaren tillbaka in
  4.
  Avinstallera alla drivrutiner som visas i Lägg till eller ta bort program på Kontrollpanelen (omdöpt Program och funktioner i senare versioner av Windows). De flesta skrivardrivrutiner kommer inte att installera på det sättet, men vissa gör, och de kan hålla skadade versioner av drivrutinerna levande inuti Windows när du har följt alla övriga steg.

  tips och varningar


 • HP skrivare kommer speciellt med en massa extra programvara när de är installerade. När man tittar genom Lägg till eller ta bort program att avinstallera drivrutinerna, inte ta bort alla dessa program, om du inte vet säkert att du inte använder dem annars kan man ta bort bilden samlingar.

Previous:hur du exporterar HTML-tabell till Excel Next:hur man kan bli av en Inmatningspanelen för Tablet PC

Relaterade artiklar


 • hur du ansluter en stationär till en kraftig LCD-TV
 • flatbäddsskanner underhåll
 • hur man rengör pennan från en datorskärm
 • hur är filer lagrade i PC minne?
 • hur man kan spara Excel-filer i Visual Basic 6
 • hur man installerar en Logitech Racer Mouse
 • hur att mata ut en skiva inte svarar från en iMac
 • hur man installerar en parallell skrivare till en USB-dator
 • hur till återvinna raderade datafiler på en hårddisk
 • hur du sälja din dator och skydda information