Dator > hur man bygger en tv dator

 • hur man bygger en tv dator


 • Det bästa sättet att säkerställa att din dator har de funktioner du behöver för att fungera som en TV-tillbehör kan vara att utforma en från grunden. Populära personliga videoinspelare som TiVo ut månatliga abonnemangsavgifter att använda deras tjänst. Du kan designa en dator som fungerar som en personlig videobandspelare och media Management Center för att hantera alla dina behov tv-tittande utan månadsavgifter. Denna guide visar dig vad komponenter som ska installeras för att skapa en tv-dator mediacenter

  Du behöver:
  moderkort med dubbla 2 GHz-processorer och 2-4 gigabyte RAM-minne. .
  Ljudkort med digital ljudingång och utgångar.
  Grafikkort med dubbla HDMI-utgångar.
  USB Microsoft Windows Media Center certifierad TV-tuner.
  1 250 gigabyte hårddisk.
  1 500 gigabyte hårddisk.
  Fönster 7 Home Premium 64 bitars version.
  Windows Media Center fjärrkontrollen.
  High Definition TV-skärm med HDMI och digitala ljudingångar.


  1.
  Installera en moderkort som innehåller ett minimum av dual core processorer som arbetar vid 2 gigahertz med 4 gigabyte RAM-minne .
  2.
  Installera två hårddiskar, en för ditt operativsystem och applikationer, och en annan som specifikt för inspelade TV-program.
  3.
  Installera ett professionellt ljudkort som innehåller digitala ljudutgångar och ingångar.
  4.
  Installera en högpresterande grafikkort. Grafikkortet bör omfatta de ytterligare HDMI-utgångar för att ge en digital videoanslutning från datorn till din HD-TV-skärmen.
  5.
  Anslut en USB-TV-mottagare till en ledig USB-port.
  6.
  Installera Windows 7 Home Premium 64 bitars version. Denna version innehåller Windows Media Center-mjukvaran för att styra datorn som en TV-aktiverad dator.
  7.
  Anslut din TV-dator till din HD-TV. Anslut HDMI-utgången från bildskärm till en HDMI-ingång på din TV. Anslut ljud med hjälp av digitala ljudportar från ljudkortet. Anslut din kabel-eller TV-antennen till datorn TV-tuner ingång, använda datorn för att välja och spela in TV-program.
  8.
  använda din Windows Media Center-fjärrkontroll för att styra alla media funktioner i din skräddarsydda dator. Fjärrkontrollen ger dig möjlighet att välja TV-kanaler, spela in program och visa mediefiler lagras på din dator.

  Tips och varningar


 • hårddisken tillägnad inspelning TV program bör vara så stor som du har råd. Välj en enhet med minst 500 GB lagringsutrymme. Ju mer lagringsutrymme du har, desto mer TV-program kan du behålla i arkivet. Överväga att göra andra hårddisk en extern modell kan du enkelt byta ut med en annan enhet när lagringen gränsen är nådd.
 • Välj en TV-mottagare med extern video-ingångar som gör att du kan ansluta andra videoenheter som videokameror eller DVD-spelare. Med hjälp av en TV-mottagare som ansluts till datorns USB-port ger dig flexibiliteten att använda tuner med andra datorer, eller uppgradera tunern i framtiden utan att komma åt datorns hölje för att ta bort ett internt kort. TV-tuner hårdvara bör certifieras kompatibel med Microsoft Windows Media Center.

Previous:hur du exporterar HTML-tabell till Excel Next:Hur konvertera dina gamla bärbara dator till wifi

Relaterade artiklar


 • hur man kan jämföra Intel CPU hastigheter
 • hur man gör fönster inte skriva ut till skrivare uppkopplad
 • hur man kopplar en Toshiba bärbar extern hårddisk från en dator
 • hur du tar bort en fast skrivarpatron
 • hur man byter bläcket i HP patroner
 • Hur komprimera DVD-filmer på en mac
 • hur man överklockar ett moderkort cpu
 • hur man identifierar ett ATI-grafikkort
 • hur man byter omriktaren i en Sony Vaio laptop
 • hur man överklockar en Pentium 2