Dator > hur du kör två hårddiskar

 • hur du kör två hårddiskar


 • Lagring är alltid viktigt i datorer, och ett sätt att öka det genom att lägga till en andra hårddisk. Detta kan enkelt göras flesta stationära datorer

  Det finns två huvudtyper av hårddisk: SATA (Serial ATA) och PATA (parallell ATA). SATA-enheter har en liten, rån-liknande kontakten på baksidan och PATA dem har en bred kontakt med massor av pinnar (två rader av 20). Bestäm vilken typ av enhet du har innan du börjar

  Du behöver:
  SATA eller PATA (IDE) anslutningskablar

  SATA-enheter


  1. .
  Anslut SATA-kablar och sladdar (även mindre och rån-liknande) till enheter, montera dem i ditt fall och leta reda på SATA-kontakter på moderkortet. Äldre moderkort har kanske inte SATA-kontakterna men något gjort under de senaste åren bör ha minst två.
  2.
  Anslut hårddiskar. Rådgör med din moderkorts manual för att lista ut vilken SATA-kontakt är det primära och som är den sekundära. Anteckna vilken enhet som är ansluta där (det är bäst att göra den hårddisk som du planerar att starta upp med-jag. e. som man har ditt operativsystem på den -. . den primära enheten)
  3
  gå in i bios. När du slår på datorn bör det finnas en snabb nästan längst ner på skärmen talar om för dig att trycka på en knapp för att gå in i setup eller BIOS. I BIOS går in i startordningen avsnitt. Välj vilken SATA-enheten du startar från. Kontrollera att båda enheterna är godkända av datorn.

  PATA-enheter


  1.
  Om du har PATA-enheter måste du ta reda på vilken enhet du ska att använda för att starta upp. Oavsett vilket man har ditt operativsystem på det bör vara din hårddisk.
  2.
  Titta på baksidan av enheterna. Det bör finnas en liten samling av stift (två rader med tre eller fyra) med lite plast bygel på dem. Det bör också finnas ett diagram på toppen av enheten beskriva bygel positioner som "master" och "slav".
  3.
  Sätt bygeln i "master" position på din boot- upp enheten. På den andra enheten Sätt bygeln i "Slave".
  4.
  Leta PATA kontakter på moderkortet (de är även kallad IDE-kontakter). Det bör finnas minst två. Rådgör med din moderkorts manual för att ta reda på vilken är den primära och som är sekundär. Anslut strömkontakter, de har färgade trådar och vit, plast huvuden
  5
  Anslut "master" köra till den primära kontakten och "slav" till det sekundära. . . Alternativt kan du använda en IDE-kabel med tre kontakter på det för både hårddiskar tillsammans, men se till att befälhavaren enheten är den första i raden och du använder den primära kontakten på moderkortet.
  6.
  Gå till BIOS enligt instruktionerna i steg 3 i avsnitt 1. Istället för att välja SATA-enheten, välj befälhavaren PATA-enheten och kontrollera att båda enheterna är godkända av datorn.

  Tips och varningar


 • äldre moderkort kanske inte har SATA-anslutningar, som är nyare och snabbare standard. Kontrollera att din gör innan man köper SATA-hårddiskar.
 • När du köper en hårddisk den skulle komma med de nödvändiga kablarna, men om de inte kan du enkelt köpa dem på en datorbutik. Dessutom kommer elkablar redan ansluten till din dators nätaggregat så det finns ingen anledning att köpa dem.

Previous:hur du exporterar HTML-tabell till Excel Next:hur man kan förbättra mottagningen luft-kort

Relaterade artiklar


 • hur man skapar en startbar bios diskett
 • hur fax från en HP All-in-One från en dator
 • hur man kan spara Excel-filer i Visual Basic 6
 • hur du justerar grafikkort på min pc
 • Hur komprimera DVD-filmer på en mac
 • hur man byter strömförsörjningen i en Dell XPS 410
 • hur man använder min tv som datorskärm
 • Core 2 Duo laptop vs stationär
 • hur man använder en Mac istället för en PC för design applikationer
 • hur man installerar en USB-skrivare med vista