Dator > hur du installerar en Western Digital hårddisk på en Dell

 • hur du installerar en Western Digital hårddisk på en Dell


 • Förfarandet för att installera en hårddisk till en dator är ganska standard, oavsett vilket företag tillverkar anordning eller komponent inblandad. Det finns dock mindre skillnader mellan ett varumärke och en annan som kräver särskild omsorg under installationsprocessen. Till exempel Western Digitals hårddiskar använda unika jumper konfigurationer för att beteckna hur datorn ska behandla enheten efter installation. På samma sätt kan Dells datorlådor öppna annorlunda än de som produceras av andra tillverkare. Att förstå dessa quirks kommer att bidra till att din hårddisk installationen går smidigt

  Du behöver:.
  Hårddisk
  . Stjärnskruvmejsel.
  SATA-kabel (tillval).
  EIDE-kabel (tillval).

  Installation


  1.
  Avsluta alla nu körs sedan stänger av datorn. Stäng av och koppla bort alla enheter som är anslutna till datorn. Dra ut eventuella kablar fortfarande är anslutna till datorn, inklusive nätsladden. Tryck och håll datorns strömbrytare, vilket kommer att bidra till att skingra alla lagrade el. Flytta datorn till en ren och väl upplyst arbetsyta.
  2.
  Ställ datorn på sin sida, så att den avtagbara Panelen är på topp. Om du är osäker, titta på portarna på baksidan av datorn och notera vilken sida de är på, den avtagbara panelen är på motsatt sida
  3
  Undersök datorns hölje. . och leta reda på locket spärren. Skjut spärren utåt för att frigöra locket. Om din modell av dator har ingen täcka spärren, leta efter några skruvar som håller locket panelen på fallet, ta bort skruvarna och ställ dem åt sidan. Lyft locket panelen bort av datorn (vissa modeller kan kräva att du skjuter panelen mot baksidan av datorn).
  4.
  Undersök drivar installerat i din dator och spåra kablarna som leder från baksidan av varje enhet (beroende på din konfiguration kan du endast har en hårddisk som är installerade i datorn). Notera vilka kablar används och om de har några öppna kontakter tillgängliga.
  5.
  Förbered din nya hårddisk för installation. Om du installerar en SATA-enhet, kan du lämna enhetens bygel inställningar i sina förvalda positioner. Om du installerar en EIDE-enhet, sätt bygelblocket inställningar till "Cable Select" (för en 2,5-tums enhet, betyder det att ställa bygeln att ansluta "D" och "B" stift, för en 3,5-tums enhet, anslut "1" och "2" pinnar).
  6.
  Leta reda på en öppen enhetsfacket. Skjut in enheten i facket och skruva fast den ordentligt på plats (vissa modeller kan kräva att du sätter in enheten i ett skåp, sedan in i inneslutningen i facket). Anslut en oanvänd SATA-kabel eller EIDE-kontakt (beroende på typ av enhet) till lämplig port på baksidan av enheten. Om det behövs, anslut den andra änden av kabeln till lämplig kontakt på moderkortet. Om du installerar en EIDE-enhet, ansluter enheten till datorns nätaggregat, om du installerar en ATA-enhet, kommer du bara behöver ansluta enheten till elnätet om du använder en äldre-kontakter (en smal kontakt, till skillnad till ett stort ett).
  7.
  tillbaka locket på datorn fallet. Om ärendet har ett spärren genom att trycka ner locket tills spärren klickar på plats, annars skruvar för att säkra överdraget i målet. Återställa datorn till sin tidigare plats och anslut alla tidigare kopplats kablar och kringutrustning.


Previous:hur du exporterar HTML-tabell till Excel Next:hur man byter RAM på en Dell Inspiron

Relaterade artiklar


 • Hur konvertera en parallell anslutning till en USB
 • hur man byter batterier i fjärrkontrollen Logitech tangentbord
 • compaq desktop täcka öppning av
 • hur man ladda en pc batteri
 • hur man bygger en raid för ett hem-PC
 • hur man gör med HP LaserJet toner
 • Felsökning en Dell mus bluetooth resa
 • hur man hittar en drivrutin för en USB till seriell omvandlare
 • hur man mäter ljusstyrkan på datorskärmar
 • kan du ersätta en HP laptop grafikkort?