Dator > fördelarna med bärbara hårddiskar

 • fördelarna med bärbara hårddiskar


 • Du behöver:
  analog dator TV-tuner
  . Converter box.
  Koaxialkabel.

  Portabla hårddiskar sitta på utsidan av huvuddatorn i sin egen låda. Det huvudsakliga syftet med portabla hårddiskar är för datalagring. Snarare än att köra på egen hand, ansluter den externa hårddisken till datorn eller bärbara dator via en höghastighets-kabel och fungerar som en extra hårddisk.

  Online Safety

  På grund av förekomsten av Internet virus, hackare och maskar, många användare är försiktiga med att enbart förlita sig på sina interna hårddisk. Portabla hårddiskar tillåta användare att säkerhetskopiera eller lagra sina filer från den stora interna hårddisken, säkert från kompromiss online eller offline aktiviteter. När online kan användaren välja att ens lämna den externa enheten stängs av.

  Ytterligare lagring

  Portabla hårddiskar kan ge mycket mer utrymme och frigör utrymme på de viktigaste datasystem. Med kapacitet på 80 GB till över 1 terabyte, externa hårddiskar kan en ännu större lagringsutrymme för digitala media såsom bilder, musik och filmer hemma. Du kan lagra hela den virtuella arbetsstationer på bärbara hårddiskar.

  Portabilitet

  Ofta inte större än storleken på ett barns skokartong, alla externa hårddiskar är portabel i viss utsträckning. Portabla hårddiskar tillåter användare att säkra data på ett säkert ställe, dela det med andra användare eller överföra filer till en annan dator med mycket enkel plug-and-play-gränssnitt.

  Plug-and-play

  Portabla hårddiskar fungerar på en plug-and-play grund. Många bärbara hårddiskar levereras med både USB och Firewire, som möjliggör universella anslutningsmöjligheter för både PC och Mac. Varje system med denna kapacitet kommer att erkänna den bärbara hårddisken automatiskt och tilldela det ett brev att utse den. Var noga med att kontrollera denna förmåga.

  Säkerhetskopiera viktiga data

  En portabel hårddisk tillåter användare att säkerhetskopiera alla sina filer. Om en dator måste ha sin hårddisk formateras, har en bärbar hårddisk mycket mer effektiv kapacitet för att säkerhetskopiera filer i motsats till lägre kapacitet DVD eller CD-skivor. Många av dessa enheter levereras med automatisk synkronisering och säkerhetskopiering också. Till exempel har Western Digital en funktion som kallas WD Sync, som låter användaren möjlighet att se till att han har den mest aktuella versionen av data från en hårddisk.

  Network Security

  Om flera användare använder ett datorsystem, annan fördel med att ha en extern hårddisk är att användaren kan skydda viktiga filer från oavsiktlig fil korruption. Till exempel använder en bärbar hårddisk kan hålla finansiell information och andra känsliga handlingar säker. Vid behov kan användaren koppla in extern hårddisk och ha alla data och program som finns tillgängliga. När du är klar kan användaren helt enkelt koppla ur enheten och ta den med henne.

  Ytterligare säkerhetsdetaljer

  En annan fördel med bärbara hårddiskar är att vissa bärbara hårddiskar ge ytterligare säkerhetsfunktioner som integrerad fingeravtrycksläsare. Detta är speciellt användbart för känsliga dokument. Användare kan skydda sina filer från obehörig användare från att använda hårddisken även om obehöriga användaren flyttar enheten till en dator som inte har nytta programvara installerad. På detta sätt, även om hårddisken är förlorad, kan användare komma åt inte dessa filer.


Previous:hur du exporterar HTML-tabell till Excel Next:hur man använder ett separat tangentbord till min hp pavilion bärbar dator

Relaterade artiklar


 • Hur du kopierar fönster från en hårddisk till en annan hårddisk
 • hur du spelar in till en dator cd-brännare
 • hur man byter tonerkassett TN-350 i en bror
 • hur man bygger en slimmad dator
 • hur man ansluter ett trådlöst tangentbord på en Sony Vaio skrivbord
 • hur du ansluter en Dell till en Emerson hdtv
 • hur till check firmware version på en Dell-server
 • hur man identifierar värden RAM-minne
 • hur man kan kopiera och klistra in från fönstren favoriter till ett Memory Stick
 • hur du lägger till minne till en HP mini