Dator > dator tangentbordet instruktioner

 • dator tangentbordet instruktioner


 • Oavsett om du skapar dokument eller kalkylark, kontakt med vänner via e-post eller snabbt leta upp information på Internet, datorer har blivit en nödvändighet och en tid att spara i dagens värld. Dessutom kan du spara mer tid med din dator genom att bekanta dig med din dator tangentbordslayout och dra nytta av några av sina många genvägar

  hjälp av alpha numeriska tangentbordet

  I mitten av tangentbordet är det alfa-numeriska tangentbordet, ungefär som du skulle hitta på en skrivmaskin. Det mest använda tangentbord i USA är QWERTY stil, som är döpt efter de fem första bokstäverna i det övre vänstra hörnet. Detta har varit standard tangentbordslayout sedan uppfinningen av skrivmaskin 1868. Om du använder 10-finger typningsmetod, kommer du att märka att det finns större barer på knapparna "F" och "J" för att säkerställa korrekt placering av dina händer utan att titta på tangentbordet.

  Det finns också flera kortkommandon som kan nås via alfa numeriska tangentbordet. Memorera några av de vanligaste sparar tid eftersom du inte behöver ta bort handen från tangentbordet för att använda musen. Vanliga genvägar för ordbehandling är "Ctrl" + "P" för att öppna fönstret Skriv ut "Ctrl +" S "för att spara dokumentet och" Ctrl "+" N "för att öppna ett nytt dokument.

  Med tangentbordets

  Funktionstangenterna finns längs upp på tangentbordet och är noterat som F1 till F12. Funktionsknappar har en mängd olika användningsområden beroende på vilket operativsystem eller programvara som används. De ger vanligtvis ytterligare kortkommandon. Till exempel i de flesta program, "F1" öppnas ett hjälpfönster. "F3" typiskt öppnar en sökfunktion. Vissa program kommer också att kombinera funktionsknappar med "Ctrl" och "Alt" för att skapa ytterligare genvägar.

  Använda styrknapparna

  Manöverknapparna är beläget i centrum till höger på tangentbordet. De används ofta för dokumentet eller sidan navigering. "Pause Break", "Page Up /Down", "Home" och "End" är exempel på knappar. Den "Pause Break" nyckel tillåter en användare att pausa ett pågående programmet. Beroende på programvaran, "Hem" och "End" nycklar ta dig till början eller slutet av ett stycke, linje eller ett dokument. Och "Page Up /Down" tangenterna kommer att gå till föregående eller nästa sida.

  Via siffertangenterna

  Till höger i vissa datorns tangentbord är det numeriska tangentbordet. Genom att vrida om "Num Lock"-funktionen längst upp till vänster på det här tangentbordet kan användare använda nummer som läggs ut liknar en miniräknare. När "Num Lock"-funktionen är avstängd, kan tangenterna användas för navigering på samma sätt som kontrollknapparna. Dessa knappar kan också användas i stället för musen. För att göra detta, markera "Använd mustangenter" rutan i Hjälpmedel på Kontrollpanelen.


Previous:hur du exporterar HTML-tabell till Excel Next:hur man använder min iMac inbyggd kamera

Relaterade artiklar


 • hur du skriver ut till kanten med en HP-skrivare
 • hur ändrar iMac batteri i fjärrkontrollen
 • hur man bygger en dator med en Intel Core 2 Quad-processor
 • hur man installerar Logitech Racer Mouse på xp
 • hur man kan öka upplösningen på min dator
 • hur man hittar en bärbar dator försäljning
 • hur man spela spel med hjälp av en USB-minne
 • hur man skär ett hål i framsidan av min pc fall
 • hur man fixar en högt fläktljud i en Dell-dator
 • hur man rengör Mac fontcachen