Dator > bläckstråleskrivare gravyr process

 • bläckstråleskrivare gravyr process


 • gravering

  Gravyr är den konstnärliga processen av etsning fåror och linjer i en yta för att avtryck en design där. En gång var gravyr det vanligaste sättet att illustrera böcker och andra typer av publikationer, och även i dag processen används vid utskrift pengar, kort eller utforma många olika typer av förpackningsmaterial. Även gravyr och bläck-inställningen är tekniskt två olika förfaranden, är de ofta gjort tillsammans så att gravyr har en bläck mönster, vilket gör det stå ut lättare och tillåter konstnären att använda olika färger och skuggor.

  Metoder

  Det finns två olika metoder för bläckstråleskrivare gravyr. Den första är en professionell, tillverkning-baserad verksamhet som vanligtvis inte tillgängliga för amatörer och att med hjälp av en gravyrmaskin. Denna maskin är konstruerad för att avtryck ett visst mönster eller uppsatt rad av bokstäver i ett material, oftast papper eller plast, men ibland glas eller metall, liksom. Ett av de vanligaste exemplen är en kort maskin som pressar papp ner för att bilda särskilda former och bokstäver. Dessa maskiner är belagda med bläck på insidan av sina spår så att när spåren är nedtryckt, bläcket obligationer till pappret vid toppen av gravyr. Detta leder till upp, färgade bokstäver som många gratulationskort omfatta.

  Den andra metoden är en mer gemensam process med en något annorlunda mål, och det kan lätt göras av amatörer. Det kräver både OH-film och en pålitlig skrivare och används i början av gravyr, inte på slutet. Några amatörer är av uppfattningen att äldre skrivare fungerar bäst för bläckstråleskrivare gravyr, och det är allmänt tillrådligt att åtminstone använda en traditionell skrivare istället för en fotoskrivare eller någon annan typ av skrivare. Färgskrivare kan inte användas. Några råd med Epson-skrivare med märkesvaror Epson bläck för bästa resultat. Målet här är att skriva ut en OH-film med den önskade bilden på den.

  Öppenhet Process

  Öppenhet filmer kan vara dyrt, så att bilden oftast skrivs ut på toppen eller ett hörn av arket, klipp ut så att plåten kan återanvändas. Den insyn bilden ska hanteras noggrant, eftersom färgen kommer fortfarande att vara blöt och kan lossna lätt. Amatörer skriva vanligtvis flera prov ark att vara säker på konstruktionsparametrar först.

  Samtidigt ytan som kommer att graveras är noggrant rengöras med en tunga renare som alkohol eller aceton för att avlägsna all smuts, sot och avlagringar. En överlåtelse lösning tillämpas sedan på ytan, som gör att bläcket obligationen korrekt utan att köra. Insynen är då tejpade till ytan och försiktigt gned att överföra bläck slut. När spegelbild av den tryckta mönster har tryckt på ytan, är det redo att graverat på det önskade mönstret.


Previous:hur du exporterar HTML-tabell till Excel Next:hur du tar bort CMOS-batteriet på en Toshiba laptop

Relaterade artiklar


 • hur du spelar videospel med bländning capture-kort
 • hur man öppnar en bärbar dator för reparation
 • hur man lär sig och förbättra datorkunskaper
 • hur man raderar en USB-enhet
 • hur att överföra en VHS till en MacBook
 • hur du lägger till PCI-kort till en Mac Pro
 • hur man överklockar en Acer Aspire
 • hur är filer lagrade i PC minne?
 • hur man ansluter en enhet nätverksdisk
 • hur man hämtar raderade filer från en USB-enhet