Dator > hur man ska värdera en bärbar dator

 • hur man ska värdera en bärbar dator


 • Det finns åtminstone två gånger när de flesta människor är intresserade av att utvärdera en bärbar dator-vid köp och vid tidpunkten för försäljningen. Det spelar ingen roll om du köper en ny laptop eller en begagnad, du vill vara säker på att du får mest valuta för dina pengar i fråga om funktioner, support och garantier ersättning. Å andra sidan, när du säljer en bärbar dator du vill vara säker på att du ska få maximalt belopp som din bärbara dator är värt. Den ideala resultatet är att både köpare och säljare enas om den bärbara datorn utvärdering och en gemensamt överenskommen affär är slagen.

  Du behöver:
  Calculator

  köpa en bärbar dator


  1
  Bestäm din huvudsakliga användning för den bärbara datorn. . . Om du bara behöver ansluta ibland till Internet för att hämta e-post eller ibland besök nyhetswebbplatser, behöver du en betydligt mindre kraftfull bärbar dator än om du planerar att använda den för att göra video-eller ljudfiler, eller för datorspel. Mindre, lätta bärbara datorer kan vara mer lämpligt om du planerar att resa med den bärbara datorn, kontra tyngre, större skärm laptops gynnade av människor som vill ersätta en stationär dator.
  2.
  Tänk fysiska komponenterna i den bärbara datorn (hur mycket minne, diskutrymme, CPU-kraft, front side bus hastighet, högtalare och mikrofon kvalitet, laptop storlek, vikt och tangentbord storlek) , operativsystem och vilka program är förinstallerade på den bärbara datorn.
  3.
  Fråga säljaren frågor om vad som ingår i den bärbara försäljningen (support, service, garantier, kringutrustning , operativsystem).
  4.
  Titta på mer än en laptop för prissättning och har jämförelser. Du kan hitta online recensioner, fråga vänner och bekanta för rekommendationer, och kontakta datorservice reparationsverkstäder att ställa frågor om en bärbar dator du vill köpa.

  Sälja en bärbar dator


  1.

  Beräkna nuvarande kontanta värdet på den bärbara datorn. Den Andover Consulting Group uppskattar att datorer förlora i värde uppgå till cirka 2 procent per vecka från den första användningen. Detta innebär en bärbar dator som kostar $ 3,000. 00 förlorar $ 60,00 av sitt värde det första gången du slår på den, och 2 procent av sina återstående värde nästa vecka, och så vidare. Efter tre år är den bärbara datorn värde ca $ 300,00.
  2.
  Undersök utrustad relativt bärbara datorer av ungefär samma årgång. Kvaliteten på komponenter, extra kringutrustning, och inkluderade program kan öka det totala värdet av den bärbara datorn, så lägg dem i din begärda priset.
  3.
  Inkludera alla stöd, service eller utrustning garantier i din värdering. Om tillverkarens garantier gäller fortfarande, kan detta spara köparen besväret med att hitta och köpa en reparation kontrakt.

  tips och varningar


  Tänk
 • förhandling när du ställer en köp-eller försäljningspris. Många säljare är mycket motiverade att flytta varor snabbt, och många köpare är villiga att ge upp vissa alternativ till att ha råd den bärbara datorn så länge priset anses rättvist.

Previous:hur du exporterar HTML-tabell till Excel Next:hur man överklockar ett moderkort cpu

Relaterade artiklar


 • hur man byter CPU i en Sony laptop
 • hur till göra min boot Toshiba laptop i CD-enheten
 • hur man använder webbkameran på en Dell Inspiron bärbar dator
 • hur ta reda på vad min pc makt watt är
 • Hur du kopierar en hårddisk till en annan med Windows XP
 • hur man identifierar värden RAM-minne
 • hur du tar bort en fast skrivarpatron
 • hur man använder datorn som ett spelsystem bildskärm
 • Hur lägger jag till en skrivare utan en disk?
 • hur man radera en dators hårddisk för att kunna sälja