Dator > hur du uppgraderar till en iMac 24

 • hur du uppgraderar till en iMac 24


 • Om du har en mindre skärm bärbar eller stationär dator, kan du uppgradera till en 24-tums skärm iMac för dina datorbehov. iMac är stationära datorer från Apple som är kända för sina stora skärmstorlek och användarvänlighet. Uppgradering kan vara en svår uppgift, eftersom det kräver flera steg, särskilt om du har många filer i den gamla datorn. Men ibland uppgraderingen är nödvändigt för en bättre tittarupplevelse. En 24-tums skärm iMac har en upplösning skarpare skärm och ger dig en bättre bild av bilder och video.

  Du behöver:
  24-tums skärm iMac
  . Tangentbord.
  Mus.
  Gamla datorn.
  Firewire-kabel.


  1.
  Anslut din gamla dator till din nya iMac via en FireWire-kabel. FireWire-kablar överföra data snabbare än USB-kablar, som är avgörande för att uppgradera till en ny iMac på grund av den mängd filer som måste överföras. Leta båda datorerna i varandras skärm för att se till att en anslutning är ordentligt etablerad. Du kan hitta den andra datorn via Kontrollpanelen för Windows under den delade mappen. För Mac, klicka på Go menyn i Finder och klicka på "Anslut till server", skriver sedan namnet på den dator som du vill ansluta till.
  2.
  Starta en migrering program att överföra dina filer från en dator till en annan. Om din gamla dator är en Mac, är standardprogrammet Flyttassistent. Migration Assistant gör det enkelt för dig att överföra viktig information från en Mac till en annan, inklusive användarkonton, applikationer, nätverk och datorns inställningar, filer och volymer. Om datorn är en Windows-dator, titta in i en tredjepartsprogram såsom Move2Mac.
  3.
  Installera nödvändiga ytterligare programvara som du behöver på nya iMac. Program får inte flytta mellan datorer helt, så du måste kanske installera dem manuellt på din nya iMac. Kontrollera att du har den följetong koder som behövs för dessa program. Du kanske också vill installera ytterligare film och grafik program för att göra det bästa av iMac.
  4.
  Konfigurera upplösning för iMac. Beroende på dina behov, kanske du vill ändra upplösningen för att rymma de filer du har från din tidigare dator som bilder, ikoner och video. Till exempel, om din gamla dator är en medelstor 15-tums bärbar dator, ställ in upplösning på 1280 x 800. Men för att få HD-upplevelse, kan du ställa in den till 1680 x 1050. För att ändra resolution om en ny iMac, klicka på "Systeminställningar" och under Maskinvara, välj "Display," och välj rätt upplösning efter dina behov.
  5.
  Överför anslutningskablar och annan hårdvara från den gamla datorn till din nya iMac. Dessa kan omfatta tangentbord anslutningar, extern hårddisk, mus och högtalare utrustning. Se till att dessa kopplingar är kompatibla med din nya iMac, och om inte, kan du manuellt installera dem med hjälp av installationsprogrammet disken för varje anslutning.

  Tips och varningar


 • Vissa program från din tidigare dator kanske inte är kompatibla med din nya iMac, så se till att du har rätt uppgradering eller alternativ för programvara.
 • 24-tums iMac har avvecklats och nya iMac modeller finns i 21,5 och 27 inches, men du kan ändå köpa en 24 tums via återförsäljare.

Previous:hur du exporterar HTML-tabell till Excel Next:Hur vet man att en HP-skrivare behöver bytas ut

Relaterade artiklar


 • hur man byter en dvd-läsare på en dator
 • dålig laptop grafikkort symtom
 • hur man bränner en CD på mac
 • hur man hämtar bildfiler bort trasiga datorer med extern hårddisk kapslingar
 • hur du ansluter en dator till en tv utan en s-video kabel
 • hur man berättar vilket grafikkort kommer att vara bäst
 • hur man radera en dators hårddisk för att kunna sälja
 • hur man konfigurerar en andra IDE-hårddisk
 • hur man gör med HP LaserJet toner
 • Hur konvertera en SATA-enhet till USB