Dator > dubbelkärnig processor råd

 • dubbelkärnig processor råd


 • Att välja en processor är lätt det viktigaste beslut du kan göra när man köper eller bygger en ny dator. Prestandan hos alla andra system i datorn är beroende av processorn. Medan nästan alla moderna processorer är nu dual-core (med två processorkärnor per CPU-paketet), finns det en hel del variation mellan olika processorer som är tillgängliga. Nästan alla processorer med dubbla kärnor för närvarande är i produktion görs av AMD eller Intel

  Du behöver:. .
  Skruvdragare

  Intel-processorer

  Intel tagit fram fyra olika arkitekturer med dubbla core-processorer. Den första var Pentium 4 som härrör Pentium D, som var lite mer än två Pentium 4-processorer smällde in ett enda paket. Sedan kom Core-arkitekturen, som härrör från Pentium M rad, den ursprungliga versionen var bara 32-bitars och marknadsfördes som Core Solo (enkel kärna) och Core Duo Dessa var endast säljs som mobila processorer (dual core. ).

  efterträdare, tillade Core 2 arkitektur 64-bitars stöd till Core-arkitekturen och såldes som både stationära och mobila chip. Även om det fortfarande finns, är det inte längre Intels flaggskepp linje, och den är inställd på att ersättas av den kommande Core i3 processor linje.

  Core i3 och i5-processorerna linjer är den låga slutet av den senaste revideringen arkitekturen som också omfattar de fyra och sex Core i7 och i9 linjer. Vissa varianter av Core i3 och i5 kommer att omfatta på-die grafikprocessorer som är integrerade i processorn paketet.

  Alla dessa linjer utom för den ursprungliga Core sålts i low-end processorer under Celeron och Pentium namn. är

  AMD-processorer

  AMD raden av processorer med dubbla kärnor utspridda bland två grundläggande arkitekturer. Den första är K8-arkitektur, och den andra är mer avancerade K10 linje.

  K8 processorer med dubbla kärnor är en dual core förlängning av AMDs tidigare K8 64-bitars enda processor arkitektur. Liksom resten av K8 linjen har de on-die minne styrenheter, vilket möjliggör snabbare minne kommunikation och de är, naturligtvis, är 64-bitars.

  K10 rad som liknar K8 linje, förutom att det skalor för högre hastigheter och att större antal kärnor per processor. Det omfattar enda core processorer budget, dubbla kärnor mid-range, och tre, fyra och sex Core-processorer, allt från high-end entusiast-processorer med tre eller fyra kärnor, och server hårdvara klass med sex kärnor.

  Båda arkitekturer har sålts under namnet Opteron för flera klass-processorer. K8 såldes som Turion X2, Athlon 64 X2 och Sempron namn. K10 säljs som Sempron, Athlon II, Phenom och Phenom II.

  Skillnader

  Det finns inte någon reell fördel att den andra linjen. Intel chips är något snabbare än deras motsvarigheter AMD, men AMD chips har bättre minne styrenheter. Både stöd 64-bit och virtualisering förlängningar. Båda finns i varianter som stöder de senaste minne arkitekturer. För de flesta konsumenter använder, skillnaderna är inte klart framgår om man antar att två liknande hastighet marker jämförs.

  Intel-kretsarna har en liten fördel eftersom de har en större moderkort ekosystem. Annat än att det finns lite funktionell skillnad mellan de två. Den enda verkliga faktor som bör beaktas när man jämför två likartade kan marker från någon av dessa tillverkare är priset.

  När plocka en processor, är det antagligen bättre att jämföra de olika produktlinjerna mot varandra, eftersom det är långt större variation mellan en Sempron och en Athlon II (eller en Pentium D mot en Core i5) än det är mellan AMD och Intel.


Previous:hur du exporterar HTML-tabell till Excel Next:hur man fixar musen glida på en Dell Latitude

Relaterade artiklar


 • hur du ansluter en stationär till en kraftig LCD-TV
 • hur du lägger till minne till en T60 bärbar dator
 • hur man skriver ut 3x5 flash-kort
 • Hur kan jag anpassa min blixt driva?
 • hur datorer ränta laptop
 • hur man byter en hp laptop skärm
 • hur du ansluter min dator till min RCA TV
 • hur man använder min tv som datorskärm
 • hur man väljer Sony bärbara datorer som passar din budget
 • hur man skapar en DVD för att spela bilder på tv