Dator > det bästa sättet att kopiera en systemenhet

 • det bästa sättet att kopiera en systemenhet


 • Ett system köra i en dator är den största hårddisken som driver hela datasystemet i sig. Den innehåller de viktigaste filerna för att köra operativsystemet samt alla drivrutiner och ytterligare filer som gör resten av hårdvara arbete i synk. Eftersom så många viktiga inställningar och filer kan lagras på den här huvudenheten, kan du finna ett behov av att kopiera den i sin helhet som en nödsituation backup eller ens som ett sätt att migrera inställningar och filer till en ny hårddisk i ett annat system.

  Du behöver:
  skruvmejsel.

  Klona Kör

  Kör kloning är i huvudsak en metod som innebär att en exakt bild av hela hårddisken skapas. Denna bild är en digital bild av hela innehållet på enheten ända ner till individuella inställningar och filer som finns på den. Allt på den enhet som är klonade finns just i detta enda bildfil, som sedan kan lagras eller flyttas som alla andra datafil för senare användning. Med framstegen inom enheten kloning programvara hastighet och noggrannhet köra kloning gör det i särklass bästa metoden för att kopiera en systemenhet. Det enda bakslaget att köra kloning är att det krävs speciell programvara. Lyckligtvis finns det otaliga drive-kloning program där ute från valfritt antal professionella programmerare. De är relativt billiga och mer nyligen några barebones köra kloning programmen har visat dig gratis personligt bruk. Programmen är ganska lätt och gå igenom processen att skapa den enhet bild.

  När denna bild skapas, kommer det sannolikt att vara ganska stora och kräver en extern hårddisk eller flera tomma skivor för att lagra den. Dessutom, när du är redo att använda enheten bilden för att återställa den eller helt enkelt installera det på en ny hårddisk, behöver du en kopia av samma drive-kloning för att läsa den bild som skapas.

  Windows Säkerhetskopiering

  Om du använder en nyare version av Windows, till exempel XP eller högre, kan du använda den inbyggda säkerhetskopiering och återställning nytta. Detta verktyg levereras med operativsystemet och kan hittas i "System Tools" i Start-menyn, där det heter helt enkelt "Backup". Vad som gör detta verktyg skiljer sig från en drive-kloning programmet är möjligheten att selektivt backa upp vissa föremål eller begränsa kopieringen till saker som filer och e-post. Men det kan också användas i fråga om att kopiera en systemenhet eftersom det ger möjlighet att säkerhetskopiera all information på datorn, i huvudsak att skapa samma typ av enhet bild som en kloning program skulle.

  Som med en enhet bild behöver du en extern plats för att lagra denna backup och chansen att det kommer bli ännu större än den fil som skapats med en professionell drive-kloning verktyg. Men detta inbyggt verktyg kan fortfarande räknas på för ansträngning att säkerhetskopiera ett system driver framför allt med tanke på dess förmåga att ens göra en kopia av filer och inställningar som används av datorn, som säkerställer att inga central del saknas i kopieringen .


Previous:hur du exporterar HTML-tabell till Excel Next:dubbelkärnig processor råd

Relaterade artiklar


 • hur man använder en IDE-kabel
 • hur man öppnar en bärbar dator för reparation
 • Hur man använder en PC som en mottagare för digital-tv
 • hur man bränner en CD på mac
 • förpackade vs oem mikroprocessor
 • hur man bygger en pc utan fönster
 • hur du återställer din dator utan att förlora viktiga saker
 • hur du uppgraderar till en iMac 24
 • hur man gör med toner
 • hur man kan spara Excel-filer i Visual Basic 6