Dator > Hur du kopierar en hårddisk till en annan med Windows XP

 • Hur du kopierar en hårddisk till en annan med Windows XP


 • Dator hårddiskar ge dig tillgång till operativsystemet, lagras data och program. Med tiden orsakar ansamling av program, filer och uppdateringar system i Windows XP på hårddisken för att fylla upp och som ett resultat, datorns prestanda försämras. Flytta data filer från en plats till en annan på enheten, radera filer för att spara diskutrymme och defragmentera enheten innehållet kan ge en viss förbättringar på kort sikt, men för att få verkliga långsiktiga förbättringar bör du antingen byta ut den aktuella enheten med en större eller lägga till ytterligare en hårddisk till din dator som kan hålla dina datafiler. Den vanligaste metoden för att kopiera innehållet på en hårddisk till en annan med Windows XP är att använda ett kommersiellt disk kloning (även känd som imaging) program som Acronis True Image, Norton Ghost eller Makro Reflektera

  Du behöver:.
  Disk kloning program.
  Datorhårdvara installationsguiden.
  Computer användarhandboken.
  Ny hårddisk.
  Windows XP-CD.
  Administratörskontot privilegier.


  1.
  Starta din dator och när strömmen startar, tryck på knappen som kommer in i BIOS (oftast F1, Esc eller Del, men du kan kontrollera även användarhandboken för anvisningar), bekräftar att datorns BIOS startordningen är inställd på CD först och notera att identifiera information om din hårddisk.
  2.
  ur BIOS-inställningarna utan att spara något och stänga av datorn.
  3.
  Fäst den nya hårddisken och starta om systemet . Windows XP kommer att upptäcka den nya hårdvaran och konfigurera den automatiskt. Notera den nya hårddiskens egenskaper så att du kan korrekt identifiera det under kloning operationen.
  4.
  Installera och kör en disk kloning program. Programmet guidar dig steg för steg genom kloning processen. Vid slutförandet av denna process kommer du att bli uppmanad att starta om datorn.
  5.
  Ta bort den gamla hårddisken från datorn och ersätta den med klonade hårddisken. Beroende på vilken typ av hårddisk, kan du behöva ställa bygelstift rätt ställd enhet som "master", så kolla manualen hårdvaruinstallation för instruktioner.
  6.
  Power på datorn, omedelbart sätta in Windows XP-CD i CD-enheten och trycker på en tangent för att starta från CD.
  7.
  Välj alternativet för att installera Windows XP och tryck "R" när du ombeds att starta reparera installationen. Rätt alternativ att välja är den som reparerar en befintlig installation (som är, inte radera dina data eller gör all formatering av hårddisken). Den reparationsinstallation nytt upptäcker alla maskinvaruenheter och installerar systemfiler.
  8.
  Starta om datorn, anslut till Internet och installera om eventuella saknade drivrutiner, säkerhetsuppdateringar eller service pack.

  tips och varningar


 • När du har installerat den nya enheten och XP reparera installationen är klar kan du återansluta den ursprungliga disken till datorn och använda den som en lagringsenhet .
 • Om du inte har din ursprungliga datoranvändare eller maskinvara guider installationen kan du antingen ladda ner dem från tillverkarens hemsida eller kontakta tillverkaren direkt för att begära dem.
 • Du kan inte använda Windows Explorer för att kopiera filerna systemtillståndet (register, byta filer, användare filer index, uppstartsfiler och klass registrering databas). Operativsystemet startar inte ordentligt utan dessa filer.
 • Gör aldrig gissningar när du anger källan och hårddiskar i disken kloning operationen. Om du inte är 100 procent säker, bör du avsluta kloning programmet, stänga av datorn, koppla den nya hårddisken och starta om datorn in i BIOS (kontrollera datorns användarhandbok för instruktioner) för att identifiera källan hårddisk. Efter avslutar BIOS utan att ändra något, koppla den nya hårddisken, starta om datorn och starta om kloning programmet.

Previous:hur du exporterar HTML-tabell till Excel Next:Felsökning lcd problem

Relaterade artiklar


 • hur man installerar Logitech Racer Mouse på xp
 • Hur konvertera 8mm video till en DVD
 • typer av datorarbetsplatser
 • hur du tilldelar en statisk IP-adress till en nätverksskrivare
 • hur man använder kameran på ett CN3 bärbar dator
 • hur man skapar en DVD för att spela bilder på tv
 • hur man identifierar värden RAM-minne
 • hur du ansluter en USB-skrivare till ett nätverk
 • Hur klistermärken jag ut?
 • hur man byter en HP laptop skärm