Dator > dålig laptop grafikkort symtom

 • dålig laptop grafikkort symtom


 • Du behöver:
  kryssmejsel

  skjuta upp ditt favoritspel bara ha allt krasch är aldrig en rolig upplevelse. . Ibland är det bara på grund av buggar i mjukvaran, men andra gånger är det ett tecken på dålig hårdvara. Det finns några vanliga symtom som tyder på att problemet är grafikkortet, snarare än någon annan komponent i datorn.

  Hard Crashing i Spel

  Den mest uppenbara indikatorn på grafikkortet problem är en hård krasch (dvs. datorn startar spontant eller fryser) vid försök att köra ett 3D-spel. Detta kan indikera en misslyckad grafikprocessorer (GPU), som ett worst case scenario. Å andra sidan kan det innebära bara att grafikkortet är något lös i sitt fodral, snarare än en faktisk hårdvarufel. Stäng av datorn, dra kortet i kortplatsen, starta om och se om den inträffar på nytt. I Windows 7 eller Windows Vista, kan datorn indikera en GPU fel genom att upprepade gånger falla tillbaka till de grundläggande gränssnittet istället för att använda Aero.

  Stamning Bildfrekvens

  En stamning bildhastighet i ett 3D-spel är oftast ett tecken på ett grafikkort som kör in i värme frågor. Du kan skilja sig från långsam prestanda, eftersom det händer ibland. Värme problem är nästan alltid orsakas av en dålig grafikkort fläkten eller på grund av att grafikkortet är kylfläns är lös. Detta kan repareras, men om de lämnas därhän, det oundvikligen slutar med ett fullständigt misslyckande för grafikkortet.

  Oväntat låga resultat

  ibland, ett tecken på ett dåligt grafikkort är lika enkel som mycket låga frame rates. Grafikkortet kan fortfarande fungera, men en del av det börjar att misslyckas. Detta är mer vanligt på moderna programmerbara grafikprocessorer, eftersom de har flera rendering enheter. Även om man misslyckas kan kortet fungerar fortfarande, bara med reducerad prestanda. Det är också ett tecken på dåligt minne på kortet.

  Slipmaskiner och Surrande grafikkort Fläkt

  Alla moderna grafikkort har en kylfläns och en fläkt för att hantera spridning av värmen. Ibland misslyckas, och det är oftast svårt att hitta en ersättare, eftersom varje grafikkort har sin egen design i en produktlinje för sin kylfläns och fläkt. Det är oftast inte värt att reparera, om du inte har en mycket hög slut (och därmed dyra) grafikkort.

  visuella artefakter

  Detta är förmodligen den minst tillförlitlig indikator för grafikkort misslyckande. Visuella artefakter är ett symptom på valfritt antal problem, och inte alla av dem är hårdvaruproblem. Buggar i ett spel eller i grafikkortets drivrutiner kan orsaka visuella artefakter utan att vara tecken på ett hårdvarufel. Detta är dock symptom i kombination med något av ovanstående symtom en stark signal om att ett hårdvarufel som händer. I sig själv motiverar det bara undersökning.


Previous:hur du exporterar HTML-tabell till Excel Next:hur du ställer in en Canon-skrivare för att skriva ut från en wirless hp laptop

Relaterade artiklar


 • hur du ansluter en Dell till en Emerson hdtv
 • hur man bränner en Windows Media Audio / video-filen till en dvd
 • hur man återställer en hårddisk ett lösenord på en Dell Latitude
 • vad är skillnaden mellan DVD + R & DVD-R?
 • hur du lägger till minne till en Acer Aspire skrivbord
 • hur man gör med skrivare, skannrar och externa hårddiskar
 • hur du tar bort Sony Vaio CD-enhet
 • hur man ansluter en Sony BRAVIA-tv till en dator
 • hur man byter batterier i fjärrkontrollen Logitech tangentbord
 • hur man kan öka RAM-minnet när datorn går långsamt