Dator > Vad betyder kvm står för?

 • Vad betyder kvm står för?


 • Förkortningen "KVM" står för "Keyboard, Video och Mouse. " KVM identifierar en datorklass-baserade enheter som gör det möjligt för användarna att styra två eller flera datorer från en enda tangentbord, bildskärm och mus

  Funktion

  En KVM enhet ansluter ett tangentbord, en bildskärm och mus (eller annat pekdon) till två eller flera datorsystem med antingen en direkt hårdvara anslutning eller en hårdvarubaserad och kommunikationsprogram anslutning. KVM-enheter är särskilt användbara i datacenter och nätverksamhet centrum där de gör det möjligt för systemadministratörer att hantera ett stort antal rackmonterade datorer och servrar från en enda kontrollpunkt.

  Funktioner

  Den mest grundläggande KVM enhet är en 2 -port KVM-switch, som är en Y-formad konfiguration av kablar med en manuell omkopplare som gör det möjligt för användaren att byta aktiv anslutning till tangentbord, bildskärm och mus mellan två datorer. KVM-switchar kan ha separat tangentbord, video och mus och kablar eller --- minimera kabeltrassel --- kombinerad KVM-portar och kablar. Mer sofistikerade KVM-switchar gör det möjligt för flera användare att kontrollera flera datorer och använda elektronisk växling för att hantera flera aktiva anslutningar

  Typer

  Det finns två grundläggande typer av KVM-teknologi. Analoga KVM-och KVM över IP. Analog KVM är i huvudsak en direkt, fysisk anslutning mellan KVM enheten och hanterade datorer. Det finns en gräns för kablage avstånd som analoga KVM-enheter kan placeras från den anslutna datorer, men att avståndet kan ökas till flera hundra meter genom att använda en mellanhand KVM "extender"-enhet. KVM utrustning som bygger på KVM över IP (Internet Protocol)-teknik överbrygga avståndet begränsning eftersom analoga signaler till och från tangentbord, video och mus omvandlas till IP-paket som kan överföras via lokala nätverk, stora nätverk, och internet .

  Överväganden

  KVM-enheter kanske inte stöder alla typer av tangentbord, video och mus, enheter eller plattformar computing. Se tillverkarens specifikationer för en viss KVM produkt för att säkerställa att enheten är kompatibel med och stöder din datormiljö.

  Fördelar

  KVM-enheter kan spara tid, pengar och utrymme. KVM-enheter gör det möjligt för användare att arbeta från en centraliserad kontroll punkt, spara kostnaden för en dedikerad tangentbord, skärm och mus för varje dator, frigöra utrymme på skrivbordet och minska kabeltrassel.


Previous:hur du exporterar HTML-tabell till Excel Next:vad är en cabriolet tablett dator?

Relaterade artiklar


 • hur man fixar ett papper fastnat i en Epson PictureMate
 • hur du ställer in en lämplig datorväska för fläktkylning
 • Hur man överför ms kontor från dator till dator
 • hur du formaterar en enhet för PC och Mac användning
 • hur man ansluter en seriell kortläsare till datorn
 • bläckstråleskrivare Valsrengöring
 • hur man kan återställa en dator med Windows 98
 • hur man byter CD-enheten i en port bärbar dator
 • hur man ändrar namnet på enhet C:
 • hur man byter en cpu på ett moderkort