Dator > hur man fixar den cd-spelare i min Windows XP-dator

 • hur man fixar den cd-spelare i min Windows XP-dator


 • CD-enheten i en dator kan vara ett petiga del av maskinvaran. Den har rörliga delar som kan bryta ner, kan en laserlinsen än blir dammig eller smutsig, och en bricka som kan sluta flytta in och ut smidigt-eller inte öppna alls. Ibland operativsystemet inte längre ser din disk. Det finns flera saker du kan prova, beroende på vad problemet är. Men om de inre komponenterna är inte längre i drift, kanske du måste byta ut enheten

  Du behöver:
  intern outnyttjad datakabel
  . Intern outnyttjad strömkabeln.
  Spare CD.
  # 2 Phillips skruvmejsel.
  Liten ficklampa.
  CD-ROM rengöringssats.


  1.
  Testa olika delar av enheten tills du har isolerat problemet. Det vanligaste problemet är att datorn inte kan "se" skivan i CD-enheten. Om du försöker en annan CD och datorn kan inte se att man antingen, då vet du att problemet inte CD-skivan. Om aktiviteten lampan på framsidan av enheten inte tänds när du sätter i skivan och Windows kanske inte erkänna själva enheten. Du kan lösa detta problem genom att kontrollera ditt moderkorts BIOS (Basic Input-Output System).

  När du startar datorn, kommer det oftast lista en tangent kan du trycka på in i BIOS. Då kommer du till en meny skärm som visar en del grundläggande information om maskinvaran är ansluten till datorn. En av dessa skärmar visas alla lagringsenheter som är anslutna till datorns moderkort. Menynavigering varierar med moderkortstillverkaren, så du måste konsultera din dokumentation för specifika åtgärder.

  Listan över lagringsenheter får inte använda beteckningar du känner igen. I detta fall kan du räkna helt enkelt antalet poster. Om du har en hårddisk och en CD-enhet, borde det finnas två poster, om det inte finns, har sedan CD-enheten antingen en lös kabel eller de inre delarna har kritiskt misslyckats
  2 <. . br> Kontrollera
  insidan av fallet för lösa kablar. Stäng av datorn och koppla bort nätkabeln innan du sätter händerna i chassit, av säkerhetsskäl. Du kan behöva en liten ficklampa för att se baksidan av cd-enheten. Tryck på enhetens uppgifter och kontakter makt ordentligt i sina hamnar. Kontrollera även den andra änden av datakabeln, där den ansluter till moderkortet. I sällsynta fall kan kablarna själva vara trasig och måste bytas ut.
  3.
  Använd en enhet rengöringssats för att se om enheten lins är dammig eller smutsig. Kontrollera att du har en dator-specifika kit. Sätt i skivan rengöring och följ stegen som beskrivs i dokumentationen.
  4.
  I sällsynta fall kan du behöva installera om enheten. I Windows XP högerklickar du på "Den här datorn" och välj "Egenskaper". Klicka på fliken "Maskinvara" och sedan "Enhetshanteraren"-knappen. Dubbelklicka på "DVD /CD-ROM-enheter. " Högerklicka på CD-enheten och välj "Avinstallera". Ett fönster kommer att dyka upp som ber dig bekräfta denna åtgärd. Klicka på "OK" och starta om datorn. Windows kommer att försöka installera enheten automatiskt efter att operativsystemet har startats.

  Tips och varningar


 • Om facket Luckan öppnas inte, det kan vara litet hål på framsidan som du kan sätta en nål genom att manuellt mata ut skivan.
 • inte lägger dina händer inuti datorn fallet om inte datorn är avstängd och ärendet strömkabel är borttagen.

Previous:hur du exporterar HTML-tabell till Excel Next:hur du anpassar en Acer Aspire One

Relaterade artiklar


 • hur man berättar vilken typ av minne jag har på min pc
 • hur man använder en iMac som en andra skärm
 • trygghetssystemen för en PC
 • flatbäddsskanner underhåll
 • Visual Studio Tools för Microsoft Office-systemet
 • hur du låser en IBM Thinkpad
 • hur man gör med toner
 • hur man byter bläckpatroner
 • hur man rengör Mac fontcachen
 • hur man tar betalt en Dell Latitude batteri