Dator > hur man byter ljudkort i datorn

 • hur man byter ljudkort i datorn


 • Imponera på din familj genom fastställande av ljud på din hemdator. Byta ljudkort i din dator är en uppgradering som omedelbart förbättrar ljud-funktionen på din hemdator. Ett nytt system ljudkort kan hjälpa klara upp problem med ljudet och ge dig rent och klart ljud när man lyssnar på cd-skivor och titta på film. Installera ett nytt ljudkort på egen hand är lätt att göra i några få steg

  Du behöver:.
  Stjärnskruvmejsel
  . Burk med tryckluft.
  Ljudkort drivrutin.
  Ljudkort monteringssats.


  1.
  Power ner din dator, koppla ur den från vägguttaget och öppna luckan till din dator fall. Luckan är ofta en sidopanel på en PC, och är oftast säkras med skruv eller en spärr. Kontrollera din dator handbok för specifik information om att öppna fallet för din datormodell.
  2.
  Reda på om ditt system för närvarande har ett ljudkort som är inbyggt i moderkortet eller ett fristående ljudkort som har en egen PCI-plats. Ett ljudkort, inbyggt i moderkortet, har högtalaranslutningar som kommer från moderkortet: den stora chip bostäder datorn bearbetning hårdvara. En fristående ljudkort har ljudingångarna på avstånd från moderkortet.
  3.
  Ta bort din gamla ljudkortet genom att lossa spärren eller skruvarna som håller ljudkortet på plats och noga lätthet ut det ur kortplatsen. Om du har ett ljudkort, hoppa över detta steg.
  4.
  Ta ditt nya ljudkort från den antistatiska påsen. Innan du börjar installera det nya ljudkortet, se till att du har alla av anläggningen tillbehör som ingick med det nya ljudkortet. Installation tillbehören kan innehålla skruvar, kablar, montering rack, eller andra delar, beroende på modell av ljudkort. Markera rutan som följde med din nya ljudkort för en lista över ingår installation redskap.
  5.
  Blås bort damm från den kortplats som du tänker installera din nya ljudkort med en burk av tryckluft. Håll munstycket minst två inches bort från datorn och maskinvara.
  6.
  Följ tillverkarens instruktioner för att korrekt installera ljudkortet modell. Om du vill infoga ljudkortet i det öppna PCI-kortplats, anpassa ljudkontakter kortets chip över PCI-kortplats och ordentligt av den på plats. När ljudkortet sitter i PCI-kortplats, fäst låset eller skruvarna för att säkra det på plats.
  7.
  Installera ljudkortet drivrutinen som anges av tillverkarens anvisningar. Du kan behöva starta om datorn när installationen av drivrutinen är klar.

  Tips och varningar


 • aldrig öppna datorn utan att stänga ner den och koppla bort den först. Att arbeta på en dator som är ansluten till ström kan skada din hårdvara, och kan placera dig på risk för elektrisk stöt eller personskador.

Previous:hur du exporterar HTML-tabell till Excel Next:hur du ansluter en USB-skrivare till ett nätverk

Relaterade artiklar


 • hur till återvinna raderade datafiler på en hårddisk
 • hur du ställer in en HDTV som en datorskärm
 • Hur man vet om din dator behöver ett nytt ljudkort
 • hur man konfigurerar en andra IDE-hårddisk
 • hur man ansluter en bildskärm till min Sony laptop
 • instruktioner om installation ett batteri i en Compaq Presario bärbar dator
 • hur du tar bort Sony Vaio CD-enhet
 • hur man rengör pennan från en datorskärm
 • hur man byter bläckpatroner
 • hemlagad Laptop Cooling Pad