Dator > typer av verifieringskontrollerna

 • typer av verifieringskontrollerna


 • En verifieringskontroll konstaterar att värdet ( eller data ) in i en dator är giltig . Verifieringskontrollerna utförs automatiskt av en dator för att säkerställa att uppgifter som har införts är korrekt och rimlig . Däremot verifieringskontroller inte kontrollera om uppgifterna inte är korrekta . Till exempel , om en tabell accepterar värden mellan 11 och 16, som är större eller lägre än detta intervall är inte godtas eller godkännas av datorn , och ett fel genereras . Det finns många typer av validering kontroller för att verifiera riktigheten av inmatade data . De används för att autentisera online-formulär , e-postadresser och programmeringsspråk syntax , och de används av program , t. ex. Microsoft Excel och Access.

  Obligatoriskt fält Validation

  Ett nödvändigt fält valideringskontrollen är vanligt i fylla online-formulär. Det avgör om en användare har fyllt i de viktiga fälten i ett formulär . Ett obligatoriskt fält verifieringskontroll kommer inte att tillåta en form av process tills alla obligatoriska fält är ifyllda . Om en eller flera obligatoriska fält lämnas tomma , visas en popup- ruta , varnar användaren som saknas fälten .

  Range Validering

  En rad validering avgör huruvida eller inte ett angivet värde ligger inom ett förutbestämt intervall . Till exempel , om en textruta tillåter värden som faller inom ett fastställt urval säga från 5 10, att alla som användaren lagt in värden faller utanför detta område inte accepteras . Utbudet valideringskontroll varnar användaren att kontrollen angivna värdet är felaktig , så att användaren kan göra nödvändiga ändringar . Range verifieringskontrollerna används också för att kontrollera samstämmigheten i datumen in i formulär.

  Mönstermatchning Validation

  Mönstermatchning validering används för att kontrollera om uppgifter som en användare följer ett förinställt mönster . E -postadresser valideras med mönstermatchning kontroller . E- validerare kontrollera syntaxen i ett in e -postadress för att avgöra om den följer SMTP -protokollet för e -postadress standarder . E -postadresser är uppbyggda av två delar-den lokala delen och domännamnet . Till exempel har abcd@example. com abcd som sin lokal del och example. com som domännamn . E- mönstermatchning verifieringskontroller läsa och autentisera in e-postadresser för att kontrollera om syntax eller andra inkonsekvenser . Abcd. example. com , abc . . 1221@example. com , ett @ b @ c@example. com är ogiltiga e-postadresser .

  Numerisk validering

  Numeriska verifieringskontroller avgöra huruvida uppgifterna i en fält eller en textruta har ett numeriskt värde (1, 2 , 3 etc. ) , en alfabetisk värde ( a, b, c , etc. ) eller ett alfanumeriskt värde ( som inkluderar symboler : , % , #, etc. ) . Numerisk verifieringskontrollerna tillåta användare att endast ange numeriska värden , och en pop -up varnar användaren om han kommer in andra värden än tal .


Previous:Vilka är fördelarna med Java uppgradera ? Next:hur man skriver i vitt ... html kommandot " font color = vit "

Relaterade artiklar


 • exempel att vända siffrorna i ett Java-program
 • hur till återvinna ms pengar filer
 • eMachines t1140 specifikationer
 • hur man byter en e6320 med en Q6600
 • SONY PCG r505el specifikationer
 • Hur man överför från en flyttbar disk g till en mobiltelefon
 • olika mikroprocessorer
 • vad betyder 18 miljoner inte redo menar på en HP-skrivare?
 • vad är filtillägg sfcache?
 • eMachines t2875 specifikationer