Dator > typer av fel i numerisk analys

 • typer av fel i numerisk analys


 • I en värld av matematik , är bruket av numerisk analys känd för att fokusera på algoritmer som de är vana att lösa problem i kontinuerlig matte. Bruket är bekant territorium för ingenjörer och de som arbetar med naturvetenskap , men det börjar att expandera ytterligare i de fria konsterna områden. Detta kan ses i astrologi , aktieportfölj analys , dataanalys och medicin . Del av tillämpningen av numerisk analys innebär att man använder fel . Specifika fel söks upp och tillämpas för att nå matematiska slutsatser .

  avrunda Fel

  avrunda fel används eftersom det är en representation av varje nummer som reella tal inte är möjligt . Så avrundning införs justera för denna situation . En rund-off fel , är det numeriska belopp mellan vad en siffra egentligen är jämfört med sin närmaste reella tal värde , beroende på hur den runda tillämpas . Till exempel avrundning till närmaste heltal innebär att du uppåt eller nedåt avrunda till vad som är det närmaste hela figuren . Så om ditt resultat är 3,31 så skulle du runt till 3 . Avrundning det högsta beloppet skulle vara lite annorlunda . På detta sätt , om din siffra är 3,31 , skulle din avrundning vara att 4. När det gäller numerisk analys avrunda fel är ett försök att identifiera vad avrundning avståndet är när det kommer upp i algoritmer . Det är också känt som en kvantisering fel .

  trunkeringsfel

  En trunkeringsfel uppstår när tillnärmning är inblandad i numerisk analys . Felet faktor är relaterad till hur mycket det ungefärliga värdet är en missvisning från det faktiska värdet i en formel eller matte resultat . Ta till exempel formel 3 gånger 3 plus 4 . Beräkningen motsvarar 28 . Nu , bryta ner det och roten ligger nära 1,99 . Det trunkeringsfel värde är lika med 0,01 .

  diskretisering Fel

  som en typ av trunkeringsfel fokuserar diskretisering fel på hur mycket en diskret matematik problem är inte förenligt med en kontinuerlig matte problem .

  Numerical Stabilitet fel

  Om ett fel stannar vid en punkt i en algoritm och sammanställer inte ytterligare eftersom beräkningen fortsätter , då det anses vara ett numeriskt stabil fel . Detta händer när felet orsakar endast en mycket liten variation i formeln resultatet . Om det motsatta inträffar , och felet fortplantas större eftersom beräkningen fortsätter , då det anses numeriskt instabilt .

  Slutsats

  Math fel , till skillnad från den slutsatsen av deras namn , kom in bra i statistik, datorprogrammering , avancerad matematik och mycket mer . Felet Utvärderingen ger betydligt användbar information , särskilt när sannolikhet som krävs .


Previous:Vilka är fördelarna med Java uppgradera ? Next:hur man skapar en array från en testfil

Relaterade artiklar


 • HP j3608 specifikationer
 • hur man använder , hitta och installera bookmarklets
 • hur man överklocka Celeron 430-processor
 • vad är ursprunget till företagets namn Intel?
 • den snabbaste asus gaming laptops
 • hur man byter en typsnitt med PHP
 • Dell Latitude RAM specifikationer
 • vad är en semperon processor?
 • specifikationer för Foxconn nf4sk8aa moderkort
 • allmänna felsökningstips för skrivare