Dator > hur man skapar en huvudfil i C + +

 • hur man skapar en huvudfil i C + +


 • Även om en C + + programmerare kan använda en huvudfil att inkludera någon typ av kod i en annan fil innan sammanställning, men de använder främst dem att definiera en klass . Typiskt programmerare definierar en klass gränssnitt i ett sidhuvud fil och sedan skriva alla i klassen " interna koden i en separat källkod fil . På detta sätt andra programmerare att använda klassen direkt eller som en del av ett bibliotek behöver bara sidhuvudfilen att informera sig och kompilatorn hur man använder det . En enkel klass gränssnitt definieras i en C + + header -fil kan fungera både som ett exempel och en mall för mycket större och mer komplexa klasser senare .

  Du behöver : .
  text eller kod Editor

  Skapa en huvudfil


  1
  Skapa en ny fil med namnet " MyClass . h. " Ange följande tre rader överst i filen:

  # ifndef _MYCLASS
  # define _MYCLASS
  # endif

  Klassen kommer att fastställas mellan raden som börjar med # define och en börjar med # endif . Dessa är preprocessor direktiv som talar om för kompilatorn att hoppa över införandet av denna filens innehåll om _MYCLASS redan har definierats . Om _MYCLASS är odefinierad , kommer kompilatorn definiera det och gå vidare till att även omfatta resten av filen . Detta hindrar dig från att oavsiktligt inklusive en huvudfil mer än en gång , vilket kan leda till konflikter och fel
  2
  Skriv följande två rader efter raden som börjar med # define :.

  # include
  använda std : : string;

  här exemplet klass kräver en sträng datatyp . Det första direktivet innehåller header -filen för klassen String , det andra meddelandet förenklar användningen genom att tipsa kompilator som namnrymden att göra tillgängliga. Hellre än att skriva " std: : string "överallt , du använder en sträng kan du bara skriva " sträng . "
  3
  Skriv in följande innan raden med # endif direktivet .

  klass MyClass
  {
  } ;

  Detta definierar en tom klass
  4
  fylla de tomma klassen genom att föra in följande rader i inledande och avslutande parentes : .

  public:
  MyClass ( sträng Val ) ,
  void setVal ( sträng Val ) ,
  sträng getVal () ;
  privat :
  sträng _myDataMember ;

  Du har lagt ett privat klass data ledamot av typen string och tre offentliga klassdeklarationer metod : en konstruktor och två metoder för åtkomst medlem . Uppgift fullständig, klass gränssnitt definierade; C + + header fil som skapats . De flesta header filer du kommer att skapa eller stöter på kommer helt enkelt vara mer komplicerade varianter av detta exempel .

  tips och varningar


 • använda en text eller kod redaktör bara . Ordbehandlare och andra redaktörer dokument ofta lägga till formatering i texten gör den oanvändbar för kompilering .
 • en huvudfil är det första steget att definiera en klass . Fullt fungerande kod kräver genomförandet av alla metoder i klassen skall definieras i en annan källfil .

Previous:Vilka är fördelarna med Java uppgradera ? Next:hur man gör en skicka-knapp till en egen bild

Relaterade artiklar


 • Hur du använder jokertecken i mappnamn i Visual Basic
 • Vad är bästa portabla lagringsenheter för mac?
 • hur du ansluter playstation registeransvariga att en skrivarport
 • hur reparera en PowerBook G4
 • min Inspiron 6400 startar inte upp eller slå på
 • hur man växlar mellan monitorer på en Dell C500 laptop
 • överföringshastigheten för ett USB-minne
 • hur man installerar asp.net
 • hur du kör startskript i XP
 • hur du redigerar program i Visual Basic