Dator > hur man hittar indexnummer för ett element i php

 • hur man hittar indexnummer för ett element i php


 • En array är en användbar variabel struktur i PHP . Det gör att en enskild variabel kan innehålla flera delar av data . Vanligtvis dessa separata artiklar är relaterade på något sätt . Till exempel en array för " pizza typer " kan bestå av " pepperoni , ost och svamp " med varje tilldelas ett unikt index i en array med namnet " pizza ". I det här fallet , " ost " är det andra elementet i arrayen , med ett index på "2 ". Det finns ingen särskild funktion i PHP för att skanna en array för en viss del och sedan återvända dess indexnummer , är det möjligt att utforma en algoritm för att utföra denna uppgift . Programmet kräver en slinga för att titta på varje arrayelementet och en rad räkna funktion för att fastställa den nödvändiga storleken på slingan

  Du behöver : .
  Textredigeraren


  1 .
  Öppna PHP -filen i valfri textredigerare . Programmeringsspråk är alla textbaserade , så någon standard textredigerare , inklusive Windows Anteckningar , är acceptabel .
  2 .
  Identifiera vektorvariabel du vill manipulera .
  3 .
  Hitta ett lämpligt område i programmeringskod för att skriva den algoritm som läser av matrisen för en viss del och returnerar dess indexnummer .
  4 .
  Bestäm storleken på arrayen med hjälp av PHP -funktionen " count ". Till exempel kommer den första raden i koden för algoritmen läsa " $ size=count ( $ array ), " där " $ array "är den array variabel som innehåller ett inslag av intresse . ( Citattecknen ingår inte i själva programmeringskod. ) Denna kodrad kommer att skapa variabeln " storlek " som motsvarar det totala antalet element i arrayen.
  5 .

  Skapa en loop som skannar varje element . Den första raden av slingan är " for ($ i=1 ; $ i <= $ storlek ; $ i + + ) { " ( utan citattecken) . Detta startar slingan och anger att slingan kommer att upprepas för det exakta antalet gånger som krävs för att skanna alla arrayelementen .
  6 .
  Skriv linje som avgör om ett array-element är lika till elementet värde du söker . Skriv till exempel " if ( $ array [ $ i ] == " ost " ) { $ found_it == $ i ; } " ( utan citattecken) . Denna enkla " om " uttalande tilldela den aktuella matrisen index skannade till värdet av variabeln found_it " Om elementet " ost " finns. När öglan är färdig , kommer variabeln " found_it " innehålla indexet antal som önskade elementet .
  7 .
  Avsluta slinga med en avslutande haken varumärke . Nu kan du använda variabeln " $ found_it " annan plats i programmet där du behöver det indexnummer arrayelementet .


Previous:Vilka är fördelarna med Java uppgradera ? Next:Hur spelar jag en php -fil ?

Relaterade artiklar


 • Hur man testar en AMD-processor
 • hur du återställer DKB filer
 • datorkunskap tutorial
 • hur man läser programmering på en dator
 • hur man får TV på din bärbara dator
 • skälen för dubbla grafikkort
 • RS-232 & RS-432 protokoll
 • där kan Dell delar köpas?
 • Toshiba Satellite A135-s4527 specifikationer
 • hur man installerar och konfigurerar Wampserver ( Apache, PHP , MySQL ) på en Windows PC med IIS