Dator > hur man börjar skapa C plus plus program berör mer än en variabel

 • hur man börjar skapa C plus plus program berör mer än en variabel


 • Beräkningar med variabler är en viktig del av C Plus Plus programmering eller någon typ av beräkningar språk i allmänhet . De visar hur en dator "tänker " och lagrar information temporärt i sitt korttidsminne , annars känd som RAM . I den här lektionen får du lära dig hur du skapar ett program i C Plus Plus som beräknar arean av en triangel som grundar sig på de två värdena du ger det för bas och höjd

  Du behöver : .
  en C plus plus kompilator som Quincy 2005 ( se resurser för länken till en gratis nedladdning ) .
  om du är en Mac- användare , du är fast med Xcode ( se länk för gratis registrera dig /download sida) .


  1 .
  Öppna din C Plus Plus kompilator och starta en ny C Plus Plus källfilen titeln " Triangle Area Calculator . "
  2 .
  Kopiera C Plus Plus källkod du ser på bilden bredvid inledningen .

  3 .
  Som alla C Plus Plus -programmet du har säkert gjort förut, första raden du kommer att skriva kommer att preprocessorn direktivet , som inleds med ett halvt kilo tecken (#) . Eftersom du skapar ett program som tar den feedback du ger den ( basen och höjden på en triangel ) och spottar ut en del utskrifter värde ( området ) , preprocessorn direktivet kommer att be kompilatorn att inkludera in-och utgångar när den driver den viktigaste funktionen i ditt program .
  4 .
  nästa rad skriver du " using namespace std , " slutar med ett kolon . Standarden namespace är en viktig del av IT språk . Det kan ses som ett bibliotek av symboler och vad deras sammanhang är när du skriver dem i en C Plus Plus. Till exempel, " int "innebär att ett visst värde är ett heltal .
  5 .
  Skriv in den första raden i din programmets viktigaste funktion . Allt efter denna linje kommer att finnas inom parentes .
  6 .
  Nu ska du börja förklara variabler . När du skriver " int b " och " int h , " du antyder att " b " och " h " kommer att användas som platshållare för heltalsvärden du anger som insats senare i programmet .
  7 .
  Din första utgång uttalande ber om längden på triangelns bas . Sen väntar på att du svarar genom att skriva in ett heltal .
  8 .
  heltal du skriver i konsolen fönstret ( den nördiga som ser svart skärm ) kommer att lagras i variabeln " b "
  9 .
  Din andra utgång uttalande ber om höjden på triangeln . Då väntar där tålmodigt för att du ska in i nästa heltal .
  10 .
  Detta heltal kommer att tilldelas variabeln "H. "
  11 .
  Du kanske undrar vad som hände med värdet för b medan du var att skriva in ett andra värde för h. Datorn inte bara glömma det första värdet du angav . På något sätt är dessa värderingar både lagras tills de behövs igen i programmet . Var finns dessa värden lagras ? Medan ditt program är igång , är de numeriska värden som lagras som variabler i RAM del av din dator . Du kan se det som korttidsminne för saker som måste beräknas i denna stund . RAM är inte samma sak som permanent minne eftersom de två nummer som du angett för B och H skulle försvinna för alltid om du stängt av datorn . När du sparar filer på din dator för att hämta senare efter strömmen stängs av , är dessa filer som lagras på ett permanent minne på den magnetiska skiva i hårddisken i din dator eller på någon annan typ av sekundär lagringsenhet , som en CD eller blixt frekvensomriktaren.
  12 .
  Så nu , efter att du har angett värden för B och H när datorn frågade den tredje utgång uttalande ger dig triangelns yta baserad på formel som du skrev . Formeln är b * h /2 . Datorn " visste " att vissa symboler innebär att det är tänkt att utföra specifika aritmetiska operationer såsom multiplikation eller division på numeriska värden. Standarden namespace är vad datorn är beroende av att vettigt om saker som identifierare ( databehandling termer som " int " och " return " ) och symboler operatör (+,-,*,/-=).

  tips och varningar


 • Var noga med att avsluta varje rad med ett semikolon med undantag av första raden i preprocessorn direktivet ( raden börjar med # ) , första raden av de huvudsakliga funktioner , och linjerna med bara den viktigaste funktionen är att öppna och konsoler stängning .
 • Skriv inte bokstaven "o " i stället för siffran " 0 " i " retur 0 " linje .

Previous:Vilka är fördelarna med Java uppgradera ? Next:hur du börjar använda variablerna för input i C plus plus ( nybörjare s lektion )

Relaterade artiklar


 • hur man läser pc hälsa Award BIOS
 • Hur mycket energi en Smartboard använda?
 • WiFi Ljuset fungerar inte på min Dell 700m
 • hur man gör ett MMORPG
 • Hur man testar en Epson EH-TW450
 • HP a111on specifikationer
 • AMD Phenom 2 945 CPU-specifikationer
 • emachine modell t2682 dator specifikationer
 • hur man kan återställa en fil som har skrivits över
 • Sony fe770 specifikationer