Dator > hur man använder ffmpeg med Visual Basic 6

 • hur man använder ffmpeg med Visual Basic 6


 • FFmpeg är en fri , öppen källkod program designat för att konvertera video -och ljudfiler mellan olika filformat , till exempel WMV -formatet som native förstås av Windows Media Player och de olika versioner av MPEG-format . Dock är FFmpeg en kommandorad program som kan kräva sakkunskap för att använda , så Visual Basic intuitiva verktyg för GUI design kan användas för att göra FFmpeg lite mindre komplicerat
  1 .
  Skapa nytt projekt genom att klicka på "Fil ", " Nytt projekt . "
  2 .
  Design fönstret . Gör detta genom att dra en textruta komponent från listan Komponenter på form och kommer att dess egendom fönster , längst ner till höger på skärmen , och ändra Namnet egenskapen " ffmpegLocationBox . " Dessutom drar en etikett från listan Komponenter och släpp den ovan i textrutan. Gå till dess egendom listan och ändra dess text-egenskap till " FFmpeg Location . "

  Slutligen , Placera en knapp bredvid den här textrutan och etikett och använda listan Egenskap att ändra sin text egendom " Hitta FFmpeg . " Dessa kommer att representera platsen för FFmpeg körbar fil och klicka på knappen låter användaren bläddra efter den på hennes hårddisk .

  Följ samma procedur för att skapa en etikett , textrutan och " Hitta " knapp för " källfilen. " Detta kommer att utgöra platsen för källfilmen som skall kodas med FFmpeg . Ändra etiketten text-egenskap till " källfilen " textrutan namn egendom " sourceBox " och knappen text-egenskap till " Hitta källa Fil . "

  Gör detta ännu en gång för en målfil , skapa en etikett , textrutan och "Sök "-knappen . Namn textrutan " destinationBox . " Ändra etikettens text egendom att läsa "Destination File " och knappen text-egenskap för att läsa " Välj målfil. "

  Lägg ännu en textruta och etikett. Ändra texten på etiketten för att "argument. " Detta kommer att vara en plats för avancerade användare av FFmpeg att lägga till speciella inställningar kommandoraden för att finjustera hur FFmpeg fungerar . Namn denna textruta " argumentsBox . "

  Slutligen lägger en sista knapp och ändra dess text-egenskap till " Kör FFmpeg . " Detta kommer att bli den sista knappen användaren klickar efter att hon har hittat FFmpeg körbara , hittat filen källfilmen och ges en målfil för ffmpeg att skapa . Det kommer att vara den som faktiskt börjar konverteringen .

  Det var mycket att göra i detta steg , så låt oss se . Fönstret du skapar för din ansökan borde ha fyra textrutor och deras förklarande etiketter , ett vardera för " FFmpeg Location "," Source File "," Destination File " och " Argument ". Dessutom bör det finnas en knapp för " Hitta FFmpeg "," Hitta källa " och " Hitta destination. " Slutligen bör du ha en knapp för " Kör FFmpeg . "
  3 .
  Lägg till en OpenFileDialog och SaveFileDialog komponenter från komponent baren genom att dra dem till ditt fönster . Det spelar ingen roll var du placerar dem , eftersom de kommer att vara osynlig för användaren tills du kallar på dem, men de kommer att göra det lättare för dig att förse användaren med en filhanterare och fil i dialogrutan Spara med dina knappar .

  4 .
  Dubbelklicka på "Hitta FFmpeg " knappen från ditt formulär . Då kommer du till källkoden fliken och automatiskt skapa en händelse funktion för knappen . Denna funktion kommer att ha ett namn som " Button1_Click . " Sätt denna kod i funktionen :
  OpenFileDialog1 . ShowDialog ( )
  ffmpegLocationBox. Text=OpenFileDialog1. FileName ( )

  här koden ber användaren att hitta FFmpeg filen på hårddisken , och sedan lagrar denna filnamn och sökväg i FFmpeg . textbox
  5
  Dubbelklicka på " Hitta källa " -knappen från din form och sätt in denna kod : .
  OpenFileDialog1. ShowDialog ( )
  sourceBox. Text=OpenFileDialog1. FileName ( )

  Detta ber användaren att hitta sin källa film och sparar som filnamn och sökväg i Source textrutan . .
  6
  Dubbelklicka på " Sök Destination " -knappen och infoga denna kod :
  SaveFileDialog1. ShowDialog ( )
  destinationBox. Text=SaveFileDialog1. FileName ( )

  Det här är lite annorlunda . Istället för att be användaren en befintlig fil , kommer det att be honom om en plats och ett namn att använda för att spara den nya filmfilen skapad av FFmpeg . Det sparar då att filnamnet och sökvägen till Destination textrutan .
  7 .
  Dubbelklicka på " Kör FFmpeg " -knappen och sätt denna sista bit kod ( se Referenser för detaljer om syntaxen av cmd . exe kommando ) :
  Dim ffmpegLocation As String Dim
  infil As String Dim
  utfil As String Dim
  argument As String

  infil=sourceBox. Text
  utfil=destinationBox. Text
  ffmpegLocation=ffmpegLocationBox. Text
  argument=argumentsBox. Text

  Dim CommandLine As String
  CommandLine=" cmd. exe /k """"" ffmpegLocation " " " -i " " " infil " " " " argument " " " " utfil """"""

  Ring Shell ( kommandorad )

  Det är inte så komplicerat som det ser ut . Det går steg för steg , med plats för FFmpeg ansökan, källa och destination filer för filmen och några argument ville och skickar dem vidare till Windows -program " cmd. exe ", vilket är bara ett annat namn för kommandotolken i Windows .

  Detta gör att kommandotolken för att öppna och automatiskt köra FFmpeg med de alternativ som valts av användaren .


Previous:Vilka är fördelarna med Java uppgradera ? Next:hur du söker efter en fil med filnamnet i en batch -fil

Relaterade artiklar


 • hur man starta upp från cd-rom på en Dell Latitude cpi d266xt
 • hur att reparera indb filtillägget
 • Toughbook CF-51 specifikationer
 • hur man återställer ett digitalt räkneverk
 • hur man öppnar en Seagate Externa st31000
 • Java 5 vs Java 6
 • hur man undervisar själv java
 • GeForce4 MX låg profil grafikkort specifikationer
 • hur man använder makron på en iMac
 • hur reparera nätadaptern på en HP laptop