Dator > hur man använder Visual Basic Grid Control

 • hur man använder Visual Basic Grid Control


 • Visual Basic kommer med flera rutnät kontroller . Den vanligaste är DataGrid-kontroll . Vanligtvis hör detta visar data i en databas table. This kontroll till en Microsoft- märkt MSDATGRD. OCX filen . Alla program du bygga som använder DataGrid -kontroll måste distribuera den här filen tillsammans med själva ansökan för att arbeta . Dessutom kräver kontroll en anslutning datakälla som en ActiveX Data Object (ADO ) för att ansluta nätet till en databas . Den MSADODC. OCX filen innehåller denna kontroll .
  1
  Öppna . Visual Basic och skapa ett nytt projekt genom att klicka på " File " och sedan " Nytt projekt . " Välj " Standard-EXE "från listan av Visual Basic mallar . Namn projektet DataGrid Demo .
  2 .
  Lägg de nödvändiga kontrollerna för detta projekt till verktygslådan till vänster på skärmen. Klicka på " projekt "på huvudmenyn och välj " komponenter ". Rulla nedåt i listan över komponenter tills du hittar " Microsoft ADO Data Control 6 . 0 " ( Adodc ) och klicka på kryssrutan för att lägga till den här komponenten . Gör samma sak för " Microsoft DataGrid-kontroll 6. 0. " Klicka på " OK . "Båda kontrollerna ska nu visas i verktygslådan .
  3 .
  Dubbelklicka på den DataGrid -kontroll för att lägga till formuläret. Denna kontroll visas i verktygslådan som en ikon formad som två små pelare med en liten , klocka-liknande cirkel . Dra denna kontroll i formuläret mot övre vänster i formuläret . Dubbelklicka på ADO Data kontroll , vilket är en ikon med två små lådor som innehåller vänster och höger pilar och en cirkel , som ser ut som en klocka med händerna på en fjärdedel av en . Dra detta till botten av formen .
  4 .
  Upprätta en dataanslutning med hjälp av ADO Data Control . Den fullständiga Förfarandet innebär flera steg utanför ramen för denna article. You kan komma åt en guiden för att slutföra detta steg genom att högerklicka på " Adodc " kontroll la ovan och välja " ADODC egenskaper . " Följ varje steg i guiden noggrant . Du måste veta sådana saker som namn och typ av datakälla (Microsoft Access eller annan typ av OLE DB ( Object Linking and Embedding Database ) ) leverantören, var den finns på datorn och vilket bord som vill hämta data .
  5 .
  Klicka på DataGrid -kontroll för att visa egenskaperna i den högra panelen på skärmen och ändra utseende som önskas med hjälp av olika tillgängliga egenskaper . Högerklicka på DataGrid -kontroll för att öppna en egen inforutan . Gör de ändringar som kolumnnamnen , färger, teckensnitt och format ( General , nummer, valuta och så vidare ) för att matcha informationen i databasen . Andra alternativ kontrollera om en användare kan lägga till , uppdatera eller radera uppgifter .
  6 .
  Tryck " F5 " för att testa de tidigare stegen. Data från databasen skulle fylla DataGrid om den görs rätt .

  tips och varningar


 • Det sista steget i Adodc samband guiden visas en länk för att testa anslutningen till databasen . Fortsätt inte om anslutningen testet är positivt . Om det misslyckas , kontrollera objekt i Connection Wizard , särskilt anslutningssträngen eller datakällan namn .
 • Arbeta med DataGrid -kontroll som körs är komplex . På grund av risken för misstag ändra din databas källa , alltid arbeta med en säkerhetskopia.

Previous:Vilka är fördelarna med Java uppgradera ? Next:användning av Visual Basic

Relaterade artiklar


 • gateway 2000 solo specifikationer
 • hur man överklockar minnet RAM
 • hur du installerar en billig LCD på en laptop
 • klassrummet strategier för dator klasser
 • hur man gör en SD-kortläsare
 • hur man kan öka trafiken med hjälp av Google gadgets
 • HP 8100 specifikationer
 • Hur man gör en bärbar dator batteri
 • hur man överklockar en Pentium 4 Socket 478
 • vad är filändelsen december ?