Dator > hur man använder Målsökning i Visual Basic

 • hur man använder Målsökning i Visual Basic


 • En av Microsoft Excel mest kraftfulla funktionerna är " Goal Seek "-förmågan att hitta ett värde för en cell som producerar ett visst resultat i en annan cell . Normalt kan du hitta Målsökning i " Data " -menyn eller " Ribbon "-fliken , men om du behöver köra Målsökning många gånger , kanske du kan spara mycket tid genom att automatisera den med ett Visual Basic for Applications ( VBA ) makro . Lyckligtvis Målsökning är helt integrerat i VBA , så skriver ett makro för att använda det är lätt
  1 . .
  Öppna Excel- dokumentet där du vill köra Målsökning makro .
  2 .
  hitta de två celler som du vill använda för Målsökning . Den första bör vara den cell som du har ett fast mål . Det andra bör vara en cell du låter Excel förändras för att uppfylla detta mål . Den första cellens värde måste vara en formel som bygger på den andra cellen-. annars , oavsett vilka förändringar Excel är att den andra cellen , inga förändringar kommer att visas i första
  3

  Öppna Macro fönstret . I Excel 2007 eller senare , gör detta genom att klicka på " Visa "-fliken i menyfliksområdet och sedan klicka på " Makron ". I tidigare versioner av Excel klickar du på menyn "Verktyg" , välj " Macro "och sedan välja " Makron ".
  4 .
  Skriv ett namn på Målsökning makro i makro -fönstret , och klicka på " Skapa ". Detta startar Visual Basic for Applications redaktör och visar texten till det nya makrot , som kommer att börja som en tom subrutin så här :

  Sub MyMacroName ( )
  End Sub

  5 .
  Skapa ett Range-objekt som representerar den cell som du har en känd mål ( den första cellen från steg 2) . Till exempel , om du vill Målsökning cell A1 skriver :

  Dim goalCell Som Range
  goalCell=ThisWorkbook. Worksheet (1 ) Range ( " A1 " )
  .
  6 .
  Skapa ett Range-objekt som representerar den cell som du vill att Excel ska ändra för att orsaka den första cellen för att nå de kända mål . Till exempel , om du vill Excel att manipulera cell A2 , skriver :

  Dim variableCell Som Range
  variableCell=ThisWorkbook. Worksheet (1 ) Range ( " A2 " )
  .
  7 .
  Ring GoalSeek metoden på målet cellens Range . Det första argumentet , ger det värde som du vill att den ska Målsökning , som det andra argumentet ger det rörliga cellens Range . Till exempel , om du vill Målsökning 0 , skriva :

  goalCell. GoalSeek (0 , variableCell )

  tips och varningar


 • Eftersom Visual Basic är så kraftfull , fel i VB -makron kan lätt orsaka stor skada på ditt kalkylblad. Se till att spara en säkerhetskopia av dina kalkylblad innan provat ut en ny makro .

Previous:Vilka är fördelarna med Java uppgradera ? Next:Hur konvertera 2- byte heltal till 4 - byte lång i Visual Basic

Relaterade artiklar


 • hur man visar kolumner i en MySQL tabell
 • hur man installerar java utan administratörsbehörighet
 • eMachines t2240 specifikationer
 • hur man startar från CD-skivan på en Compaq CQ60
 • hur du lägger till ett objekt i en array i vbs
 • hur man kan utvidga den tryckta liv hp tonerkassetter
 • python html tutorial
 • hur man skriver ut i svartvitt bara med en Lexmark P4350
 • HD-video kort som använder h.264
 • hur man gör en HP LaserJet 1000 arbeta med vista 64