Dator > hur man ansluter en databas till Visual Basic

 • hur man ansluter en databas till Visual Basic


 • Ansluta en databas till en Visual Basic- program kan programmet för att lagra information för framtida manipulationer , inklusive tillägg, notering , visa och ta bort olika delar av databasen . Det är en bra idé att ha i åtanke den typ av funktioner du vill kunna göra med de data innan du sätter databasen till ansökan. Du måste bifoga databasen till din ansökan innan du börjar koda funktioner för att manipulera det

  Du behöver : .
  Visual Basic Express installeras på en Windows-baserad dator .
  Visual Studio .
  NET installerat på en Windows-baserad dator (tillval ).


  1 .
  Öppna Visual Basic- programmet så att det visas i Visual Basic Express eller Visual Studio. NET miljö . Gör detta genom att navigera till den mapp projektet sparas i och klicka på den del av filen med Visual Studio ikonen och mycket litet antal "9 " i den . Ditt projekt kommer att öppna i din utvecklingsmiljön .
  2 .
  Klicka på " Data " överst på skärmen i menyn val . Välj " Lägg till ny datakälla " från listan . En konfigurationsguiden visas .
  3 .
  Klicka på "Nästa " eftersom alternativet "Databas " är redan vald . En annan sida visas där du kommer att göra din anslutning val .
  4 .
  Välj " Ny anslutning " till höger om pilen . En annan ruta visas som ger dig en lista med databas alternativ att välja mellan . Om " Lägg till anslutning " visas , klicka på " Ändra "för att öppna lådan som ger dig en lista med databas alternativ .
  5 .
  Klicka på den databas typ du arbetar med . Du kan välja mellan " Microsoft Access -databasfil , " "Microsoft ODBC Data Source "," Microsoft SQL Server "," Microsoft SQL Server Database File ", " Oracle Database " och "Övriga ".
  6 .
  Avmarkera " Använd alltid detta Selection " rutan och klicka på " Fortsätt ".
  7 .
  Välj namnet på den server från rullgardinsmenyn . Servern namn kommer att standardplatsen för själva databasen. Till exempel , om du använder en Microsoft Access -databas , välj sedan plats som indikerar din hårddisk .
  8 .
  Välj namnet på den databas från " Välj eller ange ett namn för databasen " från rullgardinsmenyn . Klicka på " OK " och sedan " Nästa ". Nästa skärm kommer att fråga dig om du vill spara på anslutningen.
  9 .
  Kontrollera att " Ja, spara anslutningen enligt " rutan är avmarkerad och klicka på " Nästa ". Klicka på "Finish. " Datakälla konfigurationsprogram kommer nu fästa databasen till Visual Basic- programmet .
  10 .
  Kontrollera databasen framgångsrikt bifogade genom att välja "Visa" och sedan " Data Sources " från menyvalet på toppen . Din databas ska visas i datakällor fönstret .

  tips och varningar


 • Du kan också komma till "Lägg till ny datakälla " skärmen genom att klicka på ikonen listade i " Data Sources " i verktygsfältet . Om du inte kan se det , klicka på " Visa " i övre val av menyalternativ och välj " Visa datakällor " från menyn .
 • Om du glömmer att avmarkera rutan för att spara anslutningen , anslutningen kommer att spara . Detta är bra om du vill att databasen ska ett permanent arrangemang , men också kommer att skapa problem på vägen som databasens storlek växer utöver ansökan eller om du behöver för att migrera data till ett annat system senare . Om du inte ser något av ovanstående rullgardinsmenyn val under den bifogade filen , stäng den bifogade filen guiden och inleda det förfarande över .

Previous:Vilka är fördelarna med Java uppgradera ? Next:hur man fångar en lokal dator namn med vbs

Relaterade artiklar


 • hur tråd skärmkablar
 • hur man fixar tangentbordet på en Toshiba Qosmio
 • min Toshiba A15 kommer inte stöveln
 • hur du uppdaterar BIOS på Presario R3000
 • skillnader i modeller Toshiba satellit
 • hur du ställer syntax markören standard i Visual Basic
 • hur man skapar en webbtjänst med C #
 • Hur konvertera VBS med php
 • hur man installerar en AMD kylfläns
 • Felsöka nätverksproblem förhindrar anslutning till Microsoft Exchange Server