Dator > nybörjare SQL-databas anslutning tutorial

 • nybörjare SQL-databas anslutning tutorial


 • Skapa en SQL -anslutning är ganska enkelt, om du är på kommandoraden eller öppna en databas från ett program . Syntaxen blir något olika beroende på vilka SQL distribution och programmeringsspråk du använder . Följande exempel ger syntax för att använda MySQL eftersom det är den överlägset vanligaste installerade form av SQL . Oavsett hur du ansluter måste du först vissa grundläggande uppgifter, inklusive SQL serverns värdnamn , användarnamn och lösenord för att ansluta till servern och namnet på den databas du ska använda .

  Command Line

  Om du har tillgång till en terminal där SQL är installerat och har ett användarnamn med behörighet att använda SQL , anslutningen processen är mycket enkel . Bara köra kommandot för någon form av SQL som du använder . Till exempel med MySQL kan du bara skriva mysql på terminalen . Du blir då tillfrågad om ett MySQL användarnamn och lösenord och får då tillgång om de är korrekta .

  Ansluta till MySQL med PHP

  PHP är det vanligaste programmeringsspråket används som gränssnitt till MySQL . Först måste du tilldela variabelnamn för den information som måste skickas till MySQL för att ansluta till databasen . Denna information omfattar hostname ( vanligen "localhost " ) , MySQL användarnamn , motsvarande lösenord och namnet på den databas du ska använda . En sträng betecknas med en $ och alla linjer måste skiljas åt med semikolon i PHP . Det ser ut ungefär så här :

  $ server="localhost " ; />
  $ password=" your_password " ;
  $ db=" databas " ;

  Nästa du behöva ställa in en variabel som ansluter till MySQL och välj rätt databas . Du ansluter till MySQL med " mysql_connect " kommandot och du väljer den databas med " mysql_select_db "kommandot . Den " mysql_connect " kommandot ska se ut ungefär så här :

  $ dbconnect=mysql_connect ( $ server , $ username , $ password )
  or die ( "Anslutning till MySQL misslyckades " ) ;
  echo " Ansluten till MySQL " ;

  " eller dö "-kommando deklarerar ett meddelande som visar om anslutningen misslyckas . "Echo " kommandot berättar PHP vad som ska visas om anslutningen går igenom utan problem .

  För att välja den databas du använder " mysql_select_db "kommandot . Den " mysql_select_db " kommandot ska se ut ungefär så här :

  mysql_select_db ( $ db , $ dbconnect ) or die ( $ db " finns inte. " $ username . ) ;
  echo " Database " . $ db . " utvalda " ;

  Detta kommando väljer databasen som anges av variabeln $ db använder databasanslutningsinformation lagras i variabeln $ dbconnect att välja rätt databas . Den " eller dö " -kommandot igen definierar vad som skall visas som text på skärmen om anslutningen misslyckas och "echo" kommandot visar text på skärmen om databasen val är framgångsrik . Perioder i PHP lägga uttalanden tillsammans .

  slutligen att stänga din anslutning till databasen , problemet du kommandot " mysql_close " med variabel som innehåller databasens namn inom parentes . I vårt exempel skulle det se ut ungefär så här :

  mysql_close ( $ db ) ;

  Ansluta på andra sätt

  Varje programmeringsspråk har sina egna syntax för att ansluta till en MySQL -server och välja en databas . Vissa kommer att vara mycket likt PHP , Perl som , och vissa kommer att bli betydligt annorlunda . . Till exempel , om du ansluter till en MySQL via MySqlConnection med NET ser det ut ungefär så här :

  Server=Servernamn , Databas=databasnamn , userid=Användarnamn , Lösenord=Lösenord , Trusted_Connection=False


Previous:Vilka är fördelarna med Java uppgradera ? Next:Hur man laddar ner java API-dokumentation

Relaterade artiklar


 • hur man fyller hk c8766w & c8765w bläck
 • vad är det filtillägg som ?
 • hur koppla in min vista laptop till TV
 • hur man gör en lista php utskick
 • hur du justerar bläddra hastighet trådlös Microsoft Mouse 6000
 • IPAD tips
 • hur du kopierar från en CD som inte kan läsa från en källa fil eller disk
 • intel Easton d815eea moderkort specifikationer
 • hur man återställer en HP 11c RPN calculator
 • Apple Combo-enhet specifikationer