Dator > kapslad tabell html tutorial

 • kapslad tabell html tutorial


 • HTML är en grundläggande språk webbsida utveckling , den använder ett system med fördefinierade taggar innesluten i "<" och "> " symboler . Varje kodrad har en öppnad tagg och en stängd tag : . Den information du vill visa på sidan ligger mellan dessa öppnas och stängas taggar . En av de avancerade funktionerna i HTML programmeringsspråk bordet , det är innesluten i tabellen taggen :

  Skapa en tabell i HTML

  Använda öppnas och stängs bord taggar kan du skapa en enkel tabell struktur . Du kan använda många andra tillgängliga taggar inom familjen av taggar som används i din HTML-tabell för att skapa något mycket komplicerat. Stilelement definiera storlek, läge , gränser och andra attribut i tabellen . Stilen information skulle bara läggas till de öppnade tag; som ett exempel , att lägga till en 1-pixel gränsen till det bord du skulle använda den här taggen :
  .

  Tabellen tag i sig inte producerar cellerna för visning , dock. För att producera celler , måste du lägga till en tagg som mellan öppet och stängt bord taggar . Tag uppsättning används för att skapa rader och kolumner är och taggarna , den " tr "-taggen är till för att skapa en rad och " td " etikett är för skapa en kolumn . Du kan också använda " th "-taggen i stället för " td " taggen för att skapa en tabell sidhuvud . detta automatiskt stilar innehållet i cellen för att skilja det som en rubrik

  regler för programplanering en tabell ange att du måste bifoga " td " taggar i " tr " taggar i "bord" taggar. En enkel cell bord med en 1-pixel kant runt det skulle se ut så här :
  rad 1, kolumn 1
  . För att skapa fler kolumner du skulle helt enkelt lägga mer taggar i taggarna , och att skapa fler rader du skulle lägga till fler taggar i
  taggar .

  Häckande HTML-tabeller

  satsbordet betyder helt enkelt att placera en tabell i en cell i en annan tabell . Den nya tabellen skulle placeras mellan taggarna i den överordnade tabellen. En enkel cell bord med en 1-pixel gränsen in inom två cell bord med en 1-pixel gränsen skulle se ut så här :
  Rad 1 , Kolumn 1
  rad 1, kolumn 2-kapslad tabell
  . I kapslad tabell i det här exemplet ligger i första raden och andra kolumnen , du kan lägga till fler " tr " och " td " taggar till kapslad tabell , lägga till fler " tr " och " td " taggar till den överordnade tabellen , eller även lägga till fler nästlade tabeller inom cellerna i den överordnade tabellen eller kapslad tabell för att skapa en mer komplex struktur.

  Tips för satsbordet

  När du börjar göra tabeller och häckar dem att skapa mer komplexa strukturer kan det få ganska förvirrande. Det är en bra idé att rita ett diagram i tabellerna innan du börjar så att du kan hänvisa till den och göra anteckningar medan du arbetar . När du skapar koden , bör varje ny tagg som har en egen rad , sätta i en hård stopp ( enter) efter varje stängt tag och sedan lägga flikarna strecksatsen varje tagg set. Denna typ av strukturering gör ditt bord lättare att läsa.

  Du kan också kommentera raderna i din programmering med en speciell kommentar taggen , använd "" att stänga den . Kommentar kan placeras var som helst i HTML-kodning och det är ett bra sätt att lägga till anteckningar för att påminna dig om vad du har kodat .

  Skapa din kapslad underifrån är också ett bra sätt att undvika förvirring. Du skulle vilja börja med dina djupaste dukat bord ( se diagrammet du har skapat ) och sedan bifoga den i din överordnade tabellen och fortsätta att arbeta utåt på detta sätt . Spara ditt arbete ofta och ladda sidan i en webbläsare för att se strukturen avtecknar sig på det sätt du föreställer .


Previous:Vilka är fördelarna med Java uppgradera ? Next:hur man gör dataspel

Relaterade artiklar


 • hur man gör datorhögtalare trådlös
 • lenovo T60p specifikationer
 • Hur man gör en bärbar dator batteri
 • vad är en DB25-kabel?
 • vad är filändelsen PYD ?
 • Toshiba a000030120 moderkort specifikationer
 • hur man byter DC-uttaget på en bärbar dator
 • anvisningar för påfyllning av HP 15 bläckpatroner
 • lösenord återhämtning för en SanDisk enhet
 • min ASUS moderkort får ingen ström