Dator > hur man väljer en mjukvarulösning produkt aktiveringen

 • hur man väljer en mjukvarulösning produkt aktiveringen


 • Produktaktivering är diskret , säker och flexibel-om du gör det rätt. Denna artikel innehåller några uppenbara , och några inte -så- uppenbara , frågor för utvecklare att överväga .

  Produktaktivering är en populär metod för att säkra programvarulicenser . Men programutvecklare måste överväga alla krav på en duglig aktivering , från licensen modeller de behöver för att stöd till hur de ska hantera hörn fall kundmiljöer .

  Den grundläggande aktiveringen är normalt enligt följande . Vid köp programleverantören sänder ett unikt serienummer för användaren . När användaren installerar programmet som de uppmanas att ange sina produktens serienummer. Deras Programmet ansluter till säljaren värd licensservern över Internet för att bekräfta att denna produkt serienummer är giltigt och inte redan används för att aktivera en licens . Det får också från licensservern licensen gränser som gäller för att användarens tillstånd , till exempel en tidsfrist eller möjliggörande av produktegenskaper . Slutligen låser licensen till användarens system genom att läsa vissa maskin parametrar , till exempel MAC -adress eller hårddisk ID , och krypterar licensgränsen och låsa informationen i en fil som sparas på användarens system . När det är aktiverat ansökan förhör att lokala krypterad fil för att genomföra sitt tillstånd kontrollera , så fortsätter arbeta på användarens specifika maskin inom den definierade licensen gränser utan vidare kommunikation krävs med leverantörens system .

  Låter enkelt nog. . . men här är de tio områden som du behöver tänka på när du väljer ett system produktaktivering
  1 .
  körkortstyper

  Vilka är licensvillkoren modeller du vill erbjuda över dina marknader ? Finns det andra modeller Marketing kanske vill erbjuda nästa år ? Här är några möjligheter :

  * Tidsbegränsade tillstånd för försök eller prenumeration
  * Feature-så , att erbjuda olika pris punkter eller att paketera din produkt för olika vertikaler e. g. kundens tillstånd kan ha har en vara OFF , Feature B på professionell nivå , Feature C på nivå 5 , Feature D på en 30- dagars testversion och så vidare .
  * Användande-licensiering . Detta kan mätas ( där användningen är spårade för efterföljande rapportering och fakturering , men inte begränsat ) eller debitering ( där användare köper en användning kvot som är utarmat som ska användas ) .
  * Anpassad licensiering . Kanske du behöver för att kommunicera vissa tillstånd parametrar till din ansökan , såsom terabyte med data till adress, antalet kommunikationskanaler för att stödja , antal sidor öppna vid en viss tidpunkt och så vidare .
  * Vissa kombination av ovanstående exempel så att varje egenskap med sin egen användning och tid .
  2 .

  Frånkopplad system
  Inte alla datorer har en Internet -anslutning , så du behöver tänka på hur du kommer att stödja dina användare som är på isolerade företagsnätverk , eller bara inte kan få en nätverksanslutning från sin laptop . Hela poängen med produktaktivering är automation och bekvämlighet-du vill inte ha att inrätta telefonsupport för att hjälpa människor utan nätverksanslutning ( under arbetstid , 24x7 , flerspråkig ? ) . Lyckligtvis finns det några lösningar . . . om du väljer rätt system . Till exempel :

  * Användare självbetjäning aktivering . Har aktivering tillhandahålla ett sätt för användare att aktivera licenser på frånkopplad system ? En gemensam strategi är för licensiering programvara, när den finner det kan inte ansluta till värd licens , för att kryptera lås-och serienummer information i en fil , som användaren sedan hand -utför någon webbläsare för uppladdning till leverantörens självbetjäning webbsida . Säljarens Systemet accepterar filen , kontrollerar den och returnerar den krypterade filen behövs för att licensen . Denna fil utbyte kan också ske via e-post , eller till och med snigelpost .
  * Proxyserver stöd . I många sektorer finans , mil /aero och statliga användare har system inte en direkt anslutning till Internet men kan komma åt det via en HTTP- proxyserver . Kan dina program åt din värd licens -servern via en befintlig HTTP -proxyserver ?
  * Installera din egen proxyserver . Om det inte är en lämplig HTTP- proxyservern tillgängliga , inte aktiveringen lösning innehåller sin egen proxyserver för installation på kundens nätverk ?
  3 .
  Säkerhet

  Tanken är att skydda dina program från att hacka och " ärlig missbruk " ( överteckning av legitima kunder ) , så du behöver robust säkerhet . Är några frågor att tänka på:

  * Om du utfärdar tidsbegränsade licenser för försök eller abonnemang , är det skydd mot användare som försöker förlänga sin licens genom att vrida tillbaka sina system klockan
  ? * Finns det skydd mot användare som försöker hacka eller förfalska tillstånd biblioteket inbyggd i din ansökan ?
  * Är kommunikationen mellan den licensierade och licensen servern säkert mot man-in-the- middle attacker , attacker replay , och förfalskade attacker ?
  * Om du spårar data licensgränsen lokalt för varje användare , dessa register säkert mot hacking och rollback till tidigare versioner ?
  * Kan ingen annan ställa upp en licensserver och utfärda licenser för din produkt ?
  4 .
  Node-låsning

  Den allmänna strategi för att förebygga en licens från att bara vara kopieras till ett annat system är att låsa varje licens till önskad parametrar målsystemet , t. ex. MAC-adress , värd -ID , hårddisk -ID och så vidare

  Så långt så bra , men här är några node- låsning frågor att ställa .

  * Är node- låsmekanism flexibel och utbyggbar , så du kan låsa till de parametrar du vill ?
  * Har node- låsmekanismen följa allmänt vedertagna principer datavetenskap och inte sådana trick som kringgår operativsystem, med alla sina oförutsägbara följder ( t. ex. delning bara för att användare installerat en boot manager , eller uppgraderade sitt operativsystem )?
  * Kan du säker licenser på virtualiserade system ( e. g. VMWare ) , där hårdvaran parametrar berättigat förändring för en licensierad användare ? Vad sägs om att stödja användare som kör Windows på en Mac ?
  * Om du vill kan noden-låsmekanismen ger stabilitet mot små förändringar , så inte besvär användare som gör en mindre systemuppgradering ?
  * Kan du ange en uppsättning låsning parametrar , med licens att arbeta om någon av dem är matchade ? Till exempel kanske dina användare vill kunna köra sin licens i en av alla fyra maskiner-kan du möta detta
  * Om vissa användare verkligen föredrar dongle-licensiering kan du låsa till en dongle också ? ?
  * Om du säljer ett system med dina egna hårdvara i den , kan du låsa licens att , säg , serienumret i din egen hårdvara ?
  * Hur du handskas med det oundvikliga " Min maskin kraschade-hur gör jag återställa min licens " ? användare utredning ?
  5 .
  License Relocation

  faktum i livet är att användarna ofta vill flytta sin licens till ett annat system , månader eller kanske år efter att det först aktiveras . Detta verkar enkelt , men det finns några frågor att tänka på:

  * Du kanske inte vill erbjuda denna möjlighet för alla . Kan du styra vilka användare som tillåts att flytta sina licenser ?
  * För användare som har tillåtelse att flytta sin licens , kan du kontrollera hur ofta de kan göra det ? Du kanske inte vill ha dem att göra det varje dag ( som låter som de är delar i licensen med andra ) .
  * Är det inte finns några insatser som krävs från din sida under en licens omflyttning , eller är det produktaktivering systemet ta hand om det ? Är det säkert ?
  * Kan licenser avaktiveras på frånkopplad system ?
  * Din ansökan mycket väl kan ha vissa inställningar användarna justera när de arbetar med det , så din ansökan körs precis som de gillar det . Har de att sätta upp dessa igen på den nya installationen ( som skulle vara irriterande ) , eller kan du överföra dem automatiskt ?
  * Innehåller produkten aktivering omlokaliseringar spår licens, så du vet vad dina användare gör ? Kan det varnar dig när en omlokalisering är gjort ?
  6 .
  License Återkallande

  Kanske du inte litar fullständigt på dina kunder , eller kanske du säljer din produkt på kredit , eller på ett månadsabonnemang , kanske så måste återkalla en användares licens om de inte betala in eller på nytt prenumerera .

  * Kan ditt system för aktivering återkallar en användares licens ?
  7 .
  återförsäljare försäljning

  Kanske du säljer via återförsäljare eller OEM nu , eller planerar att göra det. Kanske din säljavdelning söker återförsäljare utomlands , eller har den i sin strategiska plan ? I så fall skulle du bättre vara redo att ta itu med de grundläggande fråga: hur gör du delegerar orderhantering ( om så önskas ) till din återförsäljare , och samtidigt hålla koll på de licenser som de utfärdar

  * ? Kan din aktiveringssystem tillåter återförsäljare att utfärda licenser ?
  * Om den gör det , kan du begränsa sortimentet av de körkort som de kan fråga? Till exempel kan du hindra dem så att vissa funktioner som inte ingår i deras avtal med dig , kan du begränsa antalet licenser som de utfärdar eller ställ en maximal tidsgräns på de licenser som de utfärdar ?
  * Kan du generera en rapport om de körkort de har utfärdat ? Kan de ?
  * Kan du få en varning när de utfärdar en licens ?
  8 .
  Tänjbarhet

  Även om du kanske tror att alla dina kunders behov kommer att tillgodoses med en produkt aktiveringen metod, vad händer om så inte är fallet ? Kanske några användare kommer inte ha någon information att gå ut i deras organisation alls ( ofta är fallet med vissa statliga och finansiella institutioner ) .

  * Kan din aktiveringssystem också stöd , säger dongle -eller flytande licenser över dina kunder interna nätverket , utan externa kommunikation krävs insatser på alla ?
  * Om du behöver stöd flytande licensiering eller dongle-licensiering , behöver teknik för att åter göra licensiering integration , eller är det befintliga licenssystem de integrerade för aktivering av produkten har stöd för det utan att behöva ändra eller byta ?
  9 .
  Platform support

  Självklart måste du skydda din ansökan på alla datorplattformar ni stöder.

  * Innebär aktivering ger en klient bibliotek för alla dina nuvarande plattformar
  * Vad sägs om plattformar i din produkt färdplan
  * Vad sägs om 64-bitars plattformar
  * Vad händer om en stor kund kräver stöd för en icke-standard plattform-? ? kan du lätt skaffa det ?
  * Om din ansökan i Java , och du utnyttja Javas plattformsoberoende, är licensiering biblioteket faktiskt flera plattformar, eller är du införa plattform beroendet ?
  10 .
  Back- office integration och
  infrastruktur
  Om ditt företag omfattar ett stort antal licenser , eller om du förväntar dig , kanske du vill automatisera licens uppfyllelse.

  * Kan du automatisera uppfyllandet från ditt back-office/CRM system , säger via webbtjänster ?
  * Kan du auto


Previous:Vilka är fördelarna med Java uppgradera ? Next:hur man byter en fil i Visual Studio C

Relaterade artiklar


 • hur man skapar en enkel XML- fil med inslag
 • Hur du tar en skärmdump på din moniter
 • hp dv9008 specifikationer
 • hur man överför en vanlig bildskärm för min bärbara dator med en trasig skärm
 • formatering html tutorial
 • lenovo R52 specifikationer
 • Samsung SyncMaster 172T specifikationer
 • FAT 32 vs fett 16 fil gränser
 • vad är filändelsen MHT ?
 • HP-skrivare 1350 fatal error koder