Dator > hur man startar en webbläsare i Java

 • hur man startar en webbläsare i Java


 • Skriva en Java- program för att öppna en webbsida i användarens standardwebbläsare är en ganska enkel uppgift att utföra med Javas inbyggda Process och Runtime klasser tillsammans med en dold funktion i alla Windows -operativsystem sedan Windows 95: startkommando . Denna kommandorad verktyget tillåter en användare att starta oavsett program är associerat med en dokumenttyp i Windows databaser filassociationen , inklusive webbadresser för webbsidor
  1 .
  Skapa en UrlOpener. java fil . Du kan göra detta med en särskild Java IDE eller i Anteckningar , så länge du gör en punkt att spara filen med en . java utvidgning snarare än en . txt eller . rtf förlängning .
  2 .

  Skriv klassen skelett med JavaDoc kommentarer . JavaDoc kommentarer är inte obligatoriska, men det är bättre att göra dem förr än senare . Denna klass kommer att ha en mycket enkel struktur och kan representeras av följande skelettet :

  /**
  * Denna enkla klass öppnar webbadresser med användarens standardwebbläsare i Windows 95 eller senare .
  * @ author Amber Rollins
  * /
  public class UrlOpener {

  /**
  * Öppnar ett webbläsarfönster med den här webbadressen.
  * @ param url URL som skall öppnas .
  * /
  public void open ( String url ) { }

  /**
  * Ett testfall för klassen .
  * @ param args Inga argument är tagna av denna ansökan .
  * /
  public static void main ( String args [] ) { } }


  Den öppna funktionen deklareras statisk eftersom det inte skulle finnas ett behov att förklara en specifik instans av UrlOpener klassen för att öppna en URL .
  3 .
  Genomföra den öppna ( String url ) metoden . Detta kräver bara några rader kod att dra bort .

  //Lägg märke till mellanslag efter ordet start ! Misslyckandet med att inkludera det utrymmet kommer att resultera i ett fel .
  String command="Start " + url ;
  try {
  Process p=Runtime. getRuntime () exec ( kommando ) .
  } catch ( Exception e) {
  e. printStackTrace () ; }


  UrlOpener klassen nu är klar . Allt som återstår är att skapa en enkel tillämpning för att testa det och se till att det fungerar . Det bör dock noteras att detta program kommer att kräva en mindre ändring för att fungera på Windows NT -maskiner . Snarare än att bara ange "Start" , är det nödvändigt att uttryckligen hänvisar kommandoraden på NT genom att använda kommandot " cmd. exe /c start " .
  4 .
  skapa ett test viktigaste funktion . Denna funktion är ännu enklare än öppna sedan funktionen . Det uppmanar bara öppen funktion med webbadressen till allas favorit sökmotor :

  UrlOpener. open ( " http://www. google. com " ) ;

  Tips och varningar


 • Tyvärr Öppna program är ett plattformsoberoende viss operation . Detta omfattar hur du utför uppgiften för ett Java- program som körs under Windows . En liten förändring kommer att behövas för att göra detta program fungerar under andra miljöer . Ändra kommandot " Start "för att istället använda kommandot " öppna " , och allt ska fungera bra under Unix inspirerade miljöer som Linux och Mac OS X.
 • kommando="open" + url ;

Previous:Vilka är fördelarna med Java uppgradera ? Next:hur man skapar php mail med en länk

Relaterade artiklar


 • HP j3608 specifikationer
 • hur man återställer en Canon i860
 • Apple Combo-enhet specifikationer
 • Toshiba 2800-s201 specs
 • cpu uppgraderingsalternativ
 • Java Runtime exec tutorial
 • eMachines t2682 specifikationer
 • hur avsluta ett CAT5e
 • HP 7520n specs
 • hur du installerar en pc266 på en PC 133 moderkort