Dator > hur man skriver beräkningsformler i Visual Basic

 • hur man skriver beräkningsformler i Visual Basic


 • Beräkningsformler skrivet i Visual Basic använder siffror , symboler och olika aktörer att producera matematiska värden . Göra beräkningar för addition, subtraktion , multiplikation och division använda "+,-,*" och " /" symboler . Dessa symboler kan användas överallt antal variabler används i ett program . Matematiska variabler är uppdelade i kategorier av " lång ", " kort ", " decimal " och andra . Att hålla det enkelt vi kommer att förklara alla variabler som " decimal ", som gör det möjligt att tillämpa för att beräkna nummer till två siffror efter ett decimaltecken.

  Du behöver :
  Visual Basic Express installeras på en dator
  . Visual Studio .
  NET installerat på en dator (tillval ) .

  skapa en ny form


  1 .
  Öppna utvecklare miljö . Klicka på " Projekt " bredvid " Skapa "i det övre vänstra hörnet av den mellersta panelen . Välj " Windows formulerad ansökan. " Skriv in namnet på ditt nya program i fältet "Namn" . Hit " Enter ".
  2 .
  Klicka på "Visa " längs den övre menyraden . Välj " Tool Box ". En lista över objekt visas till vänster .
  3 .
  Klicka och dra två " Label " objekt till formuläret till höger . Lägg dem ovanpå varandra eller nästan ovanpå varandra . Klicka och dra två " Textruta " objekt till form och plats ett under varje " Label "-objektet . Klicka och dra en " grupp Box " objektet och placera den till höger om " Label " och " Textruta " objekt . Klicka och dra en annan " Label "-objektet och placera den till höger om rutan . Klicka och dra en annan " Textruta " objekt , placera den direkt under " Label " objekt som du just placerade . Klicka och dra en " knapp " objektet och placera det under allt annat i nedre högra hörnet på skärmen .
  4 .
  Ändra namn på dessa objekt genom att högerklicka på var och en och välja "Egenskaper ". "Text "-fältet markeras automatiskt . Placera markören i rutan direkt till höger och radera texten . Skriv in det nya namnet på dina objekt och klicka på " Enter " när du är klar . Oavsett vad du skriver i " Label " och " Knapp " objekt i detta område visas för användaren . Märk den första " nummer 1 " och den andra " nummer 2 ". Märk grupprutan " Operation ". Märk sista " etikett " posten " Resultat ". Ändra texten i knappen för att läsa " Exit ". Märk första två textrutor " box1 " och " Box2 . " Märk sista textrutan under " Resultat "som " resultbox . "
  5 .
  Klicka och dra 4 träffar alternativknapp i gruppen rutan . Byt namn på var och en att läsa "Lägg till "," Subtrahera , " " Multiplicera " och " Dela ".

  Beräkningar


  1 .
  Öppna ditt projekt om det inte är ännu öppna . Om du inte har skapat ett objekt , så kommer avsnittet ovanför denna en guida dig genom att bygga ett formulär så att du sedan kan skriva beräkningarna .
  2 .
  Dubbelklicka på någon av de artiklar du har på din blankett att ta dig till koden sidan . Rulla till toppen av sidan och under " public class Form1 " deklarera dina variabler , som kommer att representera siffrorna kommer användaren att komma in i textrutor. Typ , utan de citat , " Dim num1 som decimaltal " och trycker på " Enter " . Typ utan noteringar , " Dim num2 som decimaltal " och trycker på " Enter " . Typ utan noteringar och tid , " Dim resultat som Decimal . "
  3 .
  Ställ dina variabler är lika med vad användaren kommer att skriva i. På nästa rad skriver utan de citat , " num1=box1. text " och tryck på " Enter " . Skriv utan citat, " num2=box2. text " och tryck på " Enter " .
  4 .
  Klicka på "Arkiv " i toppmenyn . Välj " Save All ".
  5 .
  Dubbelklicka på de objekt knappen du ändrade för att addera, subtrahera , multiplicera och dividera en i taget . Skriv följande kod i var och en , ersätta en riktig operatör som behövs utan citattecken eller period " result=num1 + num2 . " Tryck på " Enter " och skriv utan citattecken eller period " resultbox . text=CStr ( resultat ) "Se till att du inte glömmer att byta operatör tecken från ett "+ " till "-. "när du placerar koden under subtrahera knappen och så vidare
  6 .
  Spara ditt arbete som i steg 4 .
  7 .
  Tryck på " F5 " på tangentbordet . Detta kommer att köra programmet . Practice att sätta siffror i varje ruta och sedan klicka på en operatör . korrekt resultat ska visas i fältet Resultat .

  tips och varningar


 • Vissa programmerare inte deklarera sina variabler tills de behövs under programmering . För att hålla datakod lättläst , det är en bättre praxis att förklara dem alla på samma ställe innan programmet börjar göra löpande underhåll av andra lättare .
 • Det är vanligt att få ett felmeddelande när du försöker att köra projektet om du inte har förklarat alla dina variabler ordentligt . Du kan också få fel om du inte använder rätt operatör tecken . Felmeddelanden som kan hända för något så enkelt som att lägga ett mer utrymme än nödvändigt eller inte att lägga till ett utrymme där det är tänkt att vara en .

Previous:Vilka är fördelarna med Java uppgradera ? Next:hur man skriver enkla Visual Basic -koder

Relaterade artiklar


 • Felsöka nätverksproblem förhindrar anslutning till Microsoft Exchange Server
 • hur man installerar en bildskärm Acer x183h
 • 3d tryckprocess & teknik
 • hur du uppdaterar BIOS på Presario R3000
 • T-serien bärbara specifikationer
 • hur man fixar inget ljud på en Acer 5920 laptop installeras med Windows Vista Home
 • specifikationer för en spira s197-2402
 • vad är filtillägg sfcache?
 • hur man identifierar grafikkort i antal
 • hur man byter en fixeringsenhet i en Color LaserJet CP2025