Dator > hur man skapar en klickbar bild med html

 • hur man skapar en klickbar bild med html


 • En bild karta är en uppsättning koordinater som delar upp bilden i flera "klickbara " områden som länkar till andra webbsidor eller webbplatser. Om du har en grafisk eller en bild med olika avsnitt kan du använda klickbara bilder att lägga till några unika detaljer till din webbplats . De används som en form av webb- navigering , som besökare kan klicka på olika länkar på bilden för att komma till en annan del av området . Bild kartor är enkla att skapa för dem med grundläggande kunskaper i HTML , och inte kräver några speciella skript eller program att genomföra.

  Du behöver:
  grafisk bild
  . Bildredigeringsprogram.


  1 .
  Välj den bild du tänker använda som bakgrundsbild för din bild karta . Grafik med olika områden med form eller färg som är lätt för besökare att skilja är bäst lämpade för att skapa klickbara bilder . Fotografier rekommenderas inte.
  2 .
  Välj de olika områden som ni kommer att ha länkat till andra sidor på din webbplats eller någon annanstans på nätet . Det finns tre typer av områden du kan använda som länkar på din bild karta : RECT , cirkel och polygon. Dessutom finns det ingen gräns för hur mycket länkar som du kan lägga till din HTML-karta .
  3 .
  Öppna upp din bild i någon redigering program för att bestämma koordinaterna för varje område du valt för din bild karta . Microsoft Paint kommer med många datorer , och kan enkelt användas för att hitta koordinater . Om "klickbara " områden är rektangulära i formen , behöver du bara hitta det övre högra och nedre vänstra koordinater . För cirkulära områden , samordnar endast i mitten och storleken på radien behövs . Månghörnigt formade områden har flera koordinater , och du måste lista dem i ordning. Skriv ner koordinaterna för din bild karta för enkel referens .
  4 .
  Sätt bilden på din hemsida genom att öppna den i en textredigerare ( t. ex. Anteckningar ) och skriva . Ersätt URL med plats för din bild och mapname med namnet på den karta du vill använda (detta kan vara vad som helst ) .
  5 .
  Skapa bilden kartan genom att skriva <; MAP NAME=" mapname " > . Du kan ge kartan vilket namn du vill, så länge det stämmer med namnet som utsetts på bilden. Om namnen på kartan och bilden inte stämmer överens , då bilden kartan inte kommer att fungera .
  6 .
  När kartan kod , typ . Byt SHAPE med formen på ditt område och mata in koordinaterna för ditt område i stället för A, B , C, D. Till exempel skulle ett rektangulärt formade område . Ersätt URL med URL adressen till sidan du vill att denna del av bilden för att länka till .
  7 .
  När du har skrivit i HTML- koden för alla områden i bilden kartan , stäng ut kartan genom att skriva på slutet.

  8 .
  Öppna upp sidan där du har satt bilden kartan i din webbläsare för att testa att din HTML är korrekt och att bilden kartan fungerar . Du och dina besökare kan nu klicka på olika områden i en bild och besöka andra delar av webbplatsen .


Previous:Vilka är fördelarna med Java uppgradera ? Next:hur man skapar ActiveX-program

Relaterade artiklar


 • sociala konsekvenser av bärbara datorer
 • hur man installerar en Garmin inlandsvatten SD-kort
 • hur man använder flygplatsen kort för en mac
 • HP 8635 specifikationer
 • hk lasrar med låga toner: symtom
 • överföringshastigheten för ett USB-minne
 • hur man mäter min cpu temp
 • HP a1646x specifikationer
 • DirectX 9.0-kompatibelt grafik adaptrar
 • Typisk strömförbrukning i en personlig dator