Dator > hur man överför en bok i XML

  • hur man överför en bok i XML


  • XML , en förkortning för Extensible Markup Language , är ett förnuftigt sätt att organisera och strukturera en bok för online och tryckt publikation. Överföra en bok redan skriven i ett Word-dokument eller som en PDF -fil eller annat format är en uppgift som kräver noggrann planering och genomtänkt utförande . Med rätt verktyg och förståelse är det möjligt att konvertera en bok i XML och har en produkt som sedan kan ändras , anpassas , repurposed , redigeras och ändras med lätthet

    Du behöver : .
    XML Editor <. br >Webbläsare , såsom Internet Explorer.


    1 .
    Skapa en tagg struktur för den bok som nu överförs till XML . XML-taggarna måste vara unikt och kan anpassningsbar för att passa behoven i just den boken . Bör dock taggar inte vara så specifika att de inte kan användas för andra böcker som kan behöva överföras till XML i framtiden . En tagg struktur kan hänvisa till punkterna som , till exempel.
    2 .
    Skapa en formatmall för hur XML kommer att visas . Formatmallen innehåller information om hur den information ser ut och presenteras . Till exempel , etc. teckensnitt, punktstorlek , avstånd , kan kontrolleras av formatmallen . Spara formatmall med ett specifikt namn och " . xsl " filtillägg. Denna formatmall kommer att kopplas till XML-filen . En formatmall är valfritt . Det krävs inte för att överföra en bok till XML , som även formatmallar kan redigeras , ändras , ändras eller raderas.
    3 .
    Öppna en XML- redigerare , t. ex. Notepad + + , vilket är en gratis editor som kan laddas ner på nätet . Spara filen med filnamnet och " . xml " filtillägg . Detta kommer att möjliggöra program som Internet Explorer och Notepad + + att veta omedelbart att filen är en XML- fil .
    4 .
    Skriv eller kopiera och klistra in innehållet i boken i XML- redigerare i " . xml " filen med den nya XML- taggar för boken . Taggarna kommer att börja och sluta en del av innehåll, t. ex. Detta är ett stycke och <; title> Titeln på boken
    5
    Se boken i XML genom att öppna filen med Internet Explorer eller någon annan webbläsare . . Du kommer att se taggarna och strukturen för den nya XML- fil med innehållet på plats . Om Internet Explorer visas ett felmeddelande , då XML inte är giltig eller det kan vara dålig . Den nyligen överförts bok i XML nu kommer att vara klar för publicering för olika utgångar .

    tips och varningar


  • Inte alla XML- redigerare är desamma . Gratis XML-redigerare , t. ex. Notepad + + , låter dig skriva i XML , men kommer inte att ge dig varningar om saknade sluttaggar , saknade attribut och liknande . Få en bra XML- redigerare som XMLSpy kan spara mycket tid och frustration .

Previous:Vilka är fördelarna med Java uppgradera ? Next:html u003csrcu003e tag tutorial

Relaterade artiklar


  • HP DESKPRO 815: specifikationer
  • specifikationer för iPod Touch
  • VGN fj170 specifikationer
  • Hur konvertera en VB6 projekt till exe
  • hur man identifierar portar på en Mac G4 m5183
  • Hur fixar jag en bucklig laptop tangentbord?
  • hur du installerar en pc266 på en PC 133 moderkort
  • Intel Moderkort som använder PC2100 minne
  • hur man ansluter en Radeon HD 3650 grafikkort till en TV med en S-videokabel
  • HP tx2z specifikationer