Dator > hur man kan kontrollera en hemsida för ett javascript fel

 • hur man kan kontrollera en hemsida för ett javascript fel


 • En modern webbsida kräver att flera tekniker allt fungerar smidigt med varandra för att utföra ens de enklaste uppgifter . Om man misslyckas kan en hemsida gå från en enkel , vänlig erfarenhet för att en oanvändbar mardröm . En gemensam punkt för fel i webbapplikationer är JavaScript-fel . Spåra och fastställande av dessa fel kan vara en stor huvudvärk för en webbutvecklare . Lyckligtvis finns det några enkla , fritt tillgängliga verktyg som kan kraftigt minska den tid och ansträngning som krävs för att hitta och åtgärda JavaScript-fel .

  Du behöver : .
  Mozilla Firefox

  Använd Firefox Felkonsolen


  1
  I Mozilla Firefox öppnar Felkonsolen . Du kan göra detta antingen genom att trycka "Ctrl + Skift + J ", eller genom att välja den i menyn Verktyg . Stäng alla sidor som du inte vill att leta efter fel och rensa konsolen .
  2 .
  ladda sidan du vill söka efter fel . Alla JavaScript som körs på sidan belastningen kommer att köras , och eventuella fel som dessa delar av dina manus generera visas i felmeddelandet konsolen . Om du har några händelsestyrda skript som du vill testa , t. ex. de som utlöses av en knapptryckning , gör vad får dem att verkställa .
  3 .
  Eventuella fel som inträffade under denna process kommer att listas i konsolen . Du kan klicka på länken i listan för att ha Firefox öppna ett fönster som innehåller skriptet källan .

  Använd Firebug Plug- in för Firefox


  1 .
  Hämta och installera Firebug plug-in för Firefox . Firebug är ett webbutveckling verktyg som har blivit en standard felsökningsverktyg bland webbutvecklare . Det erbjuder en mycket mer kraftfull uppsättning funktioner än standard Felkonsolen medföljer Firefox .
  2 .
  Klicka felet ikonen i nedre högra hörnet i webbläsaren . Detta öppnar Firebug . Det finns flera flikar längst upp i Firebug-de två mest användbara för JavaScript debugging är " Script " och " Console " flikar . Se till att dessa båda aktiveras genom att välja " aktivera " i rullgardinsmenyn i den fliken .
  3 .
  Besök webbplatsen du vill felsöka . En lista av fel visas i "console" -fliken. Dubbelklicka på ett objekt i listan kommer du till den punkt i skriptet som orsakade felet .
  4 .
  Använd verktygen i " manus "-fliken för att testa och undersöka koden mer noggrant . Ett av dessa verktyg är " titta " område , där du kan skriva JavaScript uttalanden och de kommer att köra på sidan , vilket är mycket användbart för korta test. En annan användbar del av skriptet fliken är möjligheten att sätta en brytpunkt . För att göra detta , hitta den del av skriptet där du vill att den ska sluta ( eller paus) och klicka i den grå ytan till vänster om den . En röd cirkel visas det indikerar att det är där debugger startar . Du kan använda detta för att stega igenom ett skript en rad i taget för att hitta vad som kan orsaka ett fel . Med sådana verktyg kan förvandla JavaScript debugging från timmar av frustration till en snabb , enkel uppgift .

  tips och varningar


 • När du skriver JavaScript , med hjälp av en redaktör gjorde för det , snarare än standard Notepad , kan göra saker en vind . Två program som kan hjälpa är Notepad + + och Eclipse .

Previous:Vilka är fördelarna med Java uppgradera ? Next:hur man ändrar ordningen på rader i en tabell för MySQL

Relaterade artiklar


 • DET BÄSTA 20 "monitorer
 • Hur gör jag exportera data från Microsoft Access till SQL Server ?
 • hur man delar en HP Officejet 6100 skanner
 • hur du monterar en CPU-fläkt
 • hur man överklockar en gateway pc
 • hur man använder en massa externa diskar usb laptop för säkerhetskopiering
 • Hur konvertera meter till fots i Java
 • vad är filändelsen . TQS ?
 • hur du anpassar indatarutor med css
 • eMachines t2862 specifikationer