Dator > hur man använder VBA i Access-frågan designvyn

 • hur man använder VBA i Access-frågan designvyn


 • Visual Basic for Applications ( VBA ) är ett programmeringsspråk som används i fristående program och även att utöka funktionerna i Microsoft Office-program , inklusive databas skapande program , Access . Vissa uppgifter i Access lämpar sig naturligt för automatisering med VBA -kod , såsom att beräkna värden för user- la kontroller i rapporter . Det fanns däremot inga Access sökfråga designvyn inte lätt utsätta möjligheter till förbättring med VBA . Ändå kommer en tillämpad exempel på ett särskilt VBA -funktionen visa dig hur VBA kan du arbeta med frågan designvyn.
  1 .
  Open Access och skapa en liten tabell över e-postadresser . Använd följande tabell om du inte har en befintlig . Skriv in den första raden i följande uppgifter som rubrik för tabellens enda kolumn .

  e
  dsk@yahoo. com
  IndianaJones@Hollywood. com
  HarryBelafonte @ Caribbean. com
  2 .
  Spara tabellen genom att trycka " Control-S , " och skriv " EmailAddresses " för tabellen namn . Spara själva databasen genom att trycka " Alt -F "och sedan välja "Spara databas . " Typ " VBAFromAccessQuery " för databasens namn .
  3 .
  börja skapa en anpassad funktion för användning i en fråga genom att först göra det möjligt makron i databasen . Tryck på " Alt-F " för att avslöja " "i menyn och klicka sedan på den posten.
  4 .
  Tryck på " Trust Center " post i " Access -alternativ " i dialogrutan klicka sedan på " Inställningar för Säkerhetscenter "-knappen . Tryck på " Makroinställningar " post i " Trust Center " i dialogrutan och klicka sedan på det alternativ som lyder " Aktivera alla makron . " ( Var noga med att återvända till den här dialogrutan för att inaktivera makron när du har avslutat stegen i denna artikel. )

  Tryck " OK " på alla öppna dialogrutor för att återgå till Access .

  5 .
  Tryck på " Databasverktyg " objekt i verktygsfältet och klicka på " Visual Basic " för att öppna Visual Basic integrerad utvecklingsmiljö (IDE ) , som är där du skapar egna funktioner .
  <. br > 6
  Tryck på " Infoga ", följt av " moduler "på IDE verktygsfält , för att skapa ett nytt utrymme att komma in programkod i. Klistra in följande programkod någonstans i den nya rymden :

  Publik funktion GetDomainName ( emailadress )
  Dim m
  m=Len ( emailadress )-InStr ( emailadress , "@")
  GetDomainName=Right ( emailadress , m )
  End Function
  7 .
  Tryck på " Control + S " för att spara programmet och namn modulen " CustomFunctions " när du ombeds av Access . Återgå till Access genom att antingen trycka " Alt + F11 " eller klicka på de små Access ikonen i vänstra delen av IDE verktygsfält .
  8 .
  Skapa en ny fråga för den e- postadress tabellen genom först klicka på tabellens namn ( " EmailAddresses " ) i NAVIGATION till vänster av de viktigaste Access -fönstret . Tryck sedan på " Skapa "följt av " Query Design " på Access-verktygsfältet . Om du använder Access 2003 skapar frågan genom att trycka på " Objekt "och sedan " Query "och sedan " Ny . "
  9 .
  Dubbelklicka på " EmailAddresses " post i " Visa tabell " i dialogrutan för att skapa ett litet fönster som visar alla fält i e-postadressen tabellen . Tryck på " Stäng " på dialogrutan
  10
  Högerklicka på raden . " Fält : " . i någon av frågerutnätet kolumner Välj objektet " Build "för att visa " Expression Builder " dialogrutan som låter dig skapa frågor som använder formler .
  11 .
  Dubbelklicka på "Funktioner " post i " Expression Elements " rutan för att expandera den noden , sedan enkelklick namnet på din databas ( " VBAFromAccessQuery " ) för att avslöja den funktion du har skapat för den databasen .
  12 .
  Notera att " Expression Values " rutan visar det " GetDomainName " funktionen du klistrade in i Visual Basic IDE tidigare . Dubbelklicka på denna post , skriv " [ email] " i stället för " > " text i den översta rutan i dialogrutan.
  13 .

  Tryck " OK "för att stänga " Uttrycksverktyget "och sedan högerklicka på frågans fliken och välj " Datablad " att köra frågan . ( Eller , tryck på " Design " och välj " Kör "i verktygsfältet . )

  Observera att frågan visar endast domännamnen för de e-postadresser , som är ett resultat av din framgång tillämpa VBA -kod till Access sökfråga designvyn .

  tips och varningar


 • Instruktionerna i den här artikeln handla om att ändra Access säkerhetsinställningar. Utför dessa instruktioner endast med en full medvetenhet om och ansvar för de risker som är förknippade med denna förändring .

Previous:Vilka är fördelarna med Java uppgradera ? Next:hur man hittar en webbdesigner php sql -databas

Relaterade artiklar


 • hur man använder en Oracle PL / SQL anonyma block
 • problem med att ansluta min laptop till min tv
 • Hur man testar skriva ut med en Lexmark E321
 • hur man återställer en HP verktyg bläckpatron
 • hur du tar bort en skrivare & sedan lägga tillbaka det igen
 • hur man kan få datafil återvinning
 • hur man reparera en Xerox Phaser 6110
 • HP 9429 specs
 • hur du ställer in en gateway 2000 mus
 • hur du tar bort en Kodak 10 bläckpatron