Dator > hur man använder Java Virtual Machine

 • hur man använder Java Virtual Machine


 • Programmeringsspråket Java är till skillnad från kompilerade språk som C och C + + . För dessa språk är ett program skrivet för en viss typ av dator och sammanställs sedan till en körbar fil som fungerar endast på den typ av maskin . Istället är Java -program skrivna för en tänkt dator som kallas JVM , eller " Java Virtual Machine " . Program skrivna i Java kan sedan köras på alla system som har JVM installerat , vilket gör plattformsoberoende programmering mycket enklare

  Du behöver : .
  Java Development Kit .
  Java Virtual Machine.


  1 .
  Skriv ditt program . Denna tutorial förutsätter att du redan har ett antal Java- program skrivs upp i en . java -fil . Om så är fallet kan du hoppa vidare till steg 2 . Om du inte , då detta enkla program kommer att göra för nu :

  klass Hej {
  public static int main ( String [ ] args ) {
  System. out. println ( "Hello world !");
  } }


  Skriv bara in det i någon text editor och spara den i en fil som heter Hello. java .
  2 .
  Gå till din kommandorad . Hur du gör detta varierar beroende på ditt system . I Windows är det snabbaste sättet att gå till Start , klicka på Kör och skriv " cmd " i rutan . På Mac OS X , är det snabbaste sättet att gå till Spotlight och skriv " Terminal ". För Linux kommer instruktioner varierar beroende på din smak av Linux och valt fönsterhanterare.

  Du måste gå till den katalog där du sparade ditt program med konsolen kommandot " cd " för att ändra kataloger .
  3 .
  Kompilera ditt program . Detta är ganska enkel och använder ett kommando :

  javac Hej . java

  En ny fil kommer att läggas till den katalog som du kan visa med " dir " kommandot i Windows eller " ls " -kommandot på Mac och Linux . Denna nya Filen får namnet Hello. class , och det är redo att drivas av Java VM .
  4 .
  Kör Java-programmet. Återigen, detta är en ganska enkel uppgift som använder ett kommando :

  java Hej

  Det finns två viktiga saker att lägga märke till här . En är att Java-kompilator , som översätter ett program till bytecode för JVM , heter " javac " , medan JVM själv helt enkelt heter " Java " . Den andra är att filändelsen " . klass " måste lämnas bort av namnet på programmet som ska köras , annars kommer det inte att fungera .

  tips och varningar


 • Vissa större Java -program kan kräva mer minne än den virtuella maskinen är beredd att ge det som standard . Detta belopp kan ökas med hjälp av-Xmx kommandot flagga . Till exempel "-Xmx 100M " kommer att möjliggöra en Java- program att använda upp till hundra megabyte RAM-minne .
 • Några stora Java- program kommer att delas in i en särskild fil med ändelsen " . jar " i syfte att göra dem enklare att distribuera över Internet kör dessa program med JVM använder samma kommando som kör en . " klass " programmet , men med ett extra argument . java- jar Hello. jar

Previous:Vilka är fördelarna med Java uppgradera ? Next:hur du uppdaterar en sträng array i Java dynamiska

Relaterade artiklar


 • Hur tar jag bort en Compaq Notebook V2000 fack batteriet?
 • hur man kan jämföra kreativ ljudkort
 • hur du lägger till Bluetooth till en iMac
 • hur du ansluter till trådlösa programvara i Windows 2000
 • hur du återvinner GPR-15 toner
 • Epson 4880 färgutskrifter felsökning
 • hur man återställer en Xerox 7400 skrivare efter byte överföringsenheten
 • eMachines t5048 specifikationer
 • hur installerar en HP Pavilion dv6700 Bluetooth-modul
 • hur du redigerar program i Visual Basic