Dator > hur du skapar ditt eget spel motor

 • hur du skapar ditt eget spel motor


 • En spelmotor är en stor bit av mjukvara som hjälper spelutvecklare i skapandet av spel . Det utför de uppgifter som är gemensamma för alla spel , så att utvecklarna kan fokusera på innehåll snarare än på låg nivå programmeringsuppgifter . En verkligt robust motor kan vara mycket komplexa, men en programmerare som vill skapa endast vissa typer av spel kan genomföra en relativt lätt

  Du behöver : .
  kompilator för det språk du valt


  1 .
  Bestäm typer av spel du vill att din motor stödja . Om ditt spel motorn kommer att användas för att bygga spel av alla slag , måste den vara utformad på det sättet . Men om du bara vill skapa en liten delmängd av spel , kan du förenkla din design för att begränsa den tid och arbete som behövs .
  2 .
  skapa av de grundläggande komponenterna . Dessa inkluderar ett minne chef , som kommer att användas för att spåra programmets minnesanvändningen , en logger , som spårar vad programmet gör genom att notera sina uppgifter i textfiler , och kärnan som innehåller huvudspelet slingan och bestämmer nästa uppgift blir att utföra .
  3 .
  Design motorns arkitektur . De viktigaste komponenter till någon motor är den ingående hanterare , spelet staten Updater och renderingsmotor . Du bör bestämma tidigt hur komplexa du vill att varje bit ska vara.
  4 .
  Skapa ingången föraren . Detta är den mjukvara som läser tangentbord , mus och joystick input och översätter den till kommandon som din spelmotor förstår .
  5 .
  Utveckla uppdateringsprogrammet spelet staten . Denna komponent tolkar användarens inmatningar och uppdaterar läget i spelet bygger på detta och det tidigare spelet staten . Detta kan vara en mycket komplex pjäs , eftersom det kommer att hantera alla spelets regler , fysik spelet och nätverkskommunikation.
  6 .
  Bygg din renderingsmotor . Denna komponent uppdaterar användarnas skärmar och vissa utvecklare kommer att vilja att detta är den största biten på deras motorer , särskilt om de vill skapa realistiska 3D-spel . Kommer dock att utvecklarna av enklare spel vill lägga mindre tid på denna del .
  7 .
  utveckla sätt att testa och felsöka varje komponent. Du kommer att vilja testa varje del för sig , samt hur de samverkar . Enkelt test program ofta räcka , och du kanske vill skapa ett enkelt spel som använder varje del för att säkerställa att de beter sig som avsett .

  tips och varningar


 • Skapa verktyg för ditt spel komponenter . Fokusera spelutveckling på innehåll kräver enbart mer än bara bra spelmekanik . Utvecklare som har verktyg för att lägga till innehåll i varje spel motor komponent, till exempel ett GUI designer , kommer att ha mer tid att fokusera på spelets innehåll .
 • Överväg att använda det arbete som andra redan har gjort för dig . Det finns många spel motorkomponenter tillgängliga gratis eller på licens avtal som redan utför många av de uppgifter du vill att din motor att göra .

Previous:Vilka är fördelarna med Java uppgradera ? Next:hur du börjar Visual Basic

Relaterade artiklar


 • hur man överklockar extrema processorer quad core
 • hur man bygger ett hus mediaserver
 • hur man bränner CD-skivor på en nätverksenhet
 • kapslad tabell html tutorial
 • hur man ladda ett litiumjon-batteri utan laddare
 • min microsds fungerar inte i SD-
 • hur man skapar en grundläggande C + + program
 • Hur du ser s-video på en Dell 9300
 • hur man sätter på fläkten på en hp pavilion 8760c
 • hur man återställer G4 utan starta disken