Dator > datastrukturer som används av monteringsföretagen

 • datastrukturer som används av monteringsföretagen


 • Sofistikerade program använder sig av datastrukturer , som samla delar av data i logiskt organiserad poster . Även assembler programmerare har använt datastrukturer i årtionden , de senaste förbättringarna montörer har gjort sitt stöd för datastrukturer mycket mer jämförbar med högre nivå språk . Assembler direktiven tillåter programmerare att bygga många komplexa typer av konstruktioner. Detta ger programmerare mer frihet samtidigt som assembler traditionella snabbhet och effektivitet.

  datatyper

  De typer av uppgifter som stöds av en montör återspegla dugligheten för mikroprocessorn maskinvara som används inom datorer . Enkel 8- bitars mikroprocessorer har 8- bitars heltal och 16- bitars data adress typer . Mer komplicerade processorer kan erbjuda 32-bitars heltal , binär kod decimal (BCD ) och enkel-och flyttal med dubbel precision värden punkt , utöver mer grundläggande datatyper .

  andra datatyper , t. ex. byte och karaktär , bara låta programmerare använda etiketter för specifika block av minne . Till skillnad från högre nivå språk , inte kontrollera en montör inte för giltiga data i dessa typer , men dessa alternativ gör program lättare att skriva .

  datastrukturer

  När programmerare behöver för att organisera data , de använder datastrukturer . Varje struktur ges ett namn-till exempel transaction_record . Element inom strukturen är också heter , och de har varsin typ. Den transaction_record struktur kan bestå av tre delar : ett heltal som heter transaction_number , en så kallad 40-teckensträng transaction_name , och en 8- siffrigt nummer som kallas transaction_date . Programmerare skapar dessa strukturer för sin egen bekvämlighet , och att göra sin kod enklare för andra att förstå .

  Assembler support

  De flesta högre nivå språk låter programmerare skapa strukturer , erbjöd relativt få assembler kompilatorer stöd till strukturer i det förflutna . Men detta har förändrats . Till exempel använder på hög nivå Assembler , eller HLA för korta , registrera och ENDRECORD direktiv för att ange början och slutet av en struktur . Även namnen på element i en datastruktur måste vara unikt , kan dessa namn återanvändas i andra konstruktioner . Till exempel kan phone_number användas som en del namn i en datastruktur för kunder och som en del namn i en separat datastruktur för säljare .

  Arrays

  Struktur arrayer ta konceptet ett steg längre . Med en array , kan programmeraren lagra många poster i minnet med samma upprepande arrangemang , nås av array index . Du kan också inkludera struktur arrayer som inslag i en annan struktur .

  Anpassning

  Data anpassningen är ofta en fråga i assembler programmering . Det är mer effektivt att lagra vissa datatyper på minnesadresser som är en jämn multipel av två eller fyra . HLA assembler ger en anpassa direktiv med ett heltal parameter . Direktivet talar om assembler att börja lagra uppgifter som vid minnet adresser som är multipler av heltal .


Previous:Vilka är fördelarna med Java uppgradera ? Next:hur man använder strängar som variabler för JavaScript

Relaterade artiklar


 • dell övervaka e773c specifikationer
 • hur man ska utföra en php fil automatiskt
 • hur man återställer ett digitalt räkneverk
 • hur till återvinna flash media
 • hur man ansluter en extern LG blue ray brännare till en Dell Dimension 8300
 • hur man tecknar figurer i Java -applet
 • delar av en mikroprocessor
 • hur man läser och kopiera en LakeMaster pro datakort
 • hur man startar från CD-skivan på en Compaq CQ60
 • Hur man överför från en flyttbar disk g till en mobiltelefon