Dator > Oracle SQL tips

 • Oracle SQL tips


 • Tips är Oracle databas funktioner som tillåter programmerare att berätta Oracle att de redan vet om bästa möjliga utförande vägen för en SQL-fråga och ge information om den vägen så att Oracle kommer att få det . Tips är enkla kommandon som berättar optimeringsfunktionen att göra vad den blir tillsagd

  Tyder tips

  Igångsättning det faktiska arbetet att besvara en fråga , ser Oracle runt och fattar beslut om vad den anser är det bästa sättet att utföra sökningen. Detta är Optimizer. Den avgör det mest effektiva sättet att köra en SQL-sats med beaktande av många egenskaper relaterade till de refererade objekt och de omständigheter som anges i frågan .

  Även om du designar din applikation med hjälp av intelligenta utformad kod , hittar du fortfarande att det finns tips som behövs för uttalanden inför optimeringsfunktionen följer den "optimala " förloppet . Ibland optimeringsfunktionen kan behöva hjälp på grund av fel i sin modell eller infödda problem vid insamling, lagring och behandling av komplexa data . Tips kan tvinga optimeringsfunktionen att göra det bästa utförande vägen för en fråga , oavsett vad bristen . Bör dock tyder tips till optimeringsfunktionen prövas endast när det är absolut nödvändigt och om du är en erfaren utvecklare .

  Tips Typer

  Oracle har tre typer av tips .

  Bli Tips
  Det ansluta tips används när mer än en tabell används i en fråga . Denna antydan tvingar typen av koppling förfarande som används . Fogar kan användas i SELECT , UPDATE och DELETE uttalanden . Följande LEDANDE antydan föreslår gå med beställningar :

  /* + LEDANDE ( [ @ queryblock ] tablespec [ tablespec ] . . . ) * /

  Sökning Tips
  förfrågan ledtråd används när specifika logiken måste vara funktionellt till en hel fråga , i motsats till en del av den . Å andra sidan finns det inget sätt att avgöra vilken del av en fråga bör användas med tipset . En fråga har alltid SELECT , UPDATE , DELETE, INSERT eller MERGE uttalande . Följande tips kan användas med alla :

  välja /* + TIPS * /namn
  från EMP
  där id=1 ;

  Tabell Tips
  tips som anger en tabell vanligen hänvisar till tabellerna i radera väljer , eller UPDATE för en fråga i vilken ledtråd förekommer , inte tabeller inne eventuella synpunkter förmedlas av uttalandet . Frågeoptimeraren plockar i allmänhet den bästa metoden optimering utan ledtrådar specificeras . Men trots att du anger en tabell antydan i din kod , kan frågeoptimeraren ignorera tipset . Tabell tips kommer att ignoreras om tabellen inte har valts av frågeoptimeraren och används i efterföljande frågeplan.

  välja /* + ALL_ROWS * /employee_id , efternamn , lön , job_id
  från EMP
  där employee_id=4. 689 ;


Previous:Vilka är fördelarna med Java uppgradera ? Next:hur man skapar en webb spindel

Relaterade artiklar


 • kapslad tabell html tutorial
 • hur man använder AppleScript för att starta program
 • ljuslåda tutorial
 • de typer av grafikkort i en HP Pavilion dv9620us
 • hur man uppgraderar en D510-processor
 • hur du tar bort moderkortet på en hp pavilion ze5620us
 • Toughbook CF-51 specifikationer
 • Hur du använder både SATA & Eide enheter i samma dator
 • problem med att uppgradera RAM på Compaq 7360
 • Ta bort en bild från din dator