Dator > Hur konvertera python till exe

 • Hur konvertera python till exe


 • Det enklaste sättet att skapa EXE -filer från Python program är att använda öppen källkod py2exe program som finns på SourceForge . De flesta python -moduler fungerar med py2exe utan någon särskild konfiguration , kan dock några få kräva en del mixtrande för att få att fungera korrekt. Guider för specifika moduler finns på py2exe webbplats

  Du behöver : .
  Python
  Py2exe .
  Windows .


  1 .
  Hämta py2exe och följ instruktionerna för att installera det på din dator . Öppna ditt kommandotolken . Detta kan göras under Windows genom att gå till Start- menyn och välja " Kör "alternativet . Skriv " cmd " i rutan för att öppna kommandotolken .

  Denna tutorial antar att du redan har ett python program skrivet som du vill konvertera till en äkta Windows exekverbar fil och att du har testat det här programmet och vet att det fungerar under en pythontolken . Det förutsätter dessutom att du har dina stigar rätt inställd så att du kan ringa python från var som helst på din kommandoraden . Slutligen förutsätter det att du redan har hämtat och installerat rätt version av py2exe för din version av Python- språket .
  2 .
  Skapa ett python skript som heter setup. py i samma katalog som ditt program . Detta skript kommer att berätta py2exe hur man hanterar ditt program . För en enkel Python program , kommer följande skript vara tillräckligt

  från distutils. core import setup
  import py2exe

  setup ( console=[ ' PROGRAM. py '] )

  Ersätt ordet " PROGRAM " med namnet på den fil som innehåller ingång till din Python ansökan . Det finns andra argument som du kan använda i Konfigurera funktion förutom konsolen för att lägga större funktionalitet och justera produktionen av py2exe att öka kompatibiliteten med tredje part moduler . Men för en enkel Python program , helt enkelt förklara en konsol ansökan och dess ingång är nog .
  3 .
  Kör setup skriptet . Detta kan göras från din konsol med följande kommando :

  python setup. py py2exe

  En stor del av diagnostisk information kommer att skrivas ut till konsolen medan py2exe körs . Två kataloger kommer att skapas på den plats där du körde py2exe programmet : bygga och dist .

  Bygg är en temporär katalog för att hålla filer medan programmet håller på att omvandlas till en Windows körbar och kan med säkerhet utgå efter kompilera är klar . Dist kommer att innehålla de flesta av de filer som behövs för att distribuera python program för användare som inte har Python installerat på sina system .
  4 .
  Testa körbar . Det bör finnas i din dist katalog och har samma namn som startpunkt som definieras i din setup. py fil . Den enda förändringen kommer att vara utvidgning: . py till exe


Previous:Vilka är fördelarna med Java uppgradera ? Next:hur du automatiskt formatera din kod i Visual Studio

Relaterade artiklar


 • hur man sätter in batterier i en CyberPower 1500avr
 • typer av pc-datorer
 • hur man använder två webbkameror samtidigt på en dator
 • HP 8100 specifikationer
 • LCD restbild problem
 • överklocka inställning för en Intel Pentium D 2,6 cpu
 • Hewlett Packard pavilion underhållning dv2000 laptop specifikationer
 • HP Vectra specifikationer
 • specifikationer av Asus G50Vt-A1 pc notebook
 • hur man laddar EPSON Smart Panel