Dator > java 1,5 metoder

 • java 1,5 metoder


 • Programmeringsspråket Java , som skapats av Sun Microsystems , har en växande standard API för att ge programmerare med ett brett utbud av verktyg för att utföra vanliga uppgifter . Java 1. 5 , även känd som Java 5. 0, utvidgar språket och API med nya metoder , funktioner språk och klasser . Här är en kort översikt över några av de mer anmärkningsvärda förändringar av många utvecklare

  För-Varje slinga

  I Java 1. 5 kan användare utföra en för-varje slinga på något objekt som implementerar gränssnittet för insamling med följande syntax .
  för ( Object obj : Collection samling ) { /* inte * /}
  (se referenser 1 )

  Generics

  Samlingar stöd generiska läkemedel i syfte att minska behovet av explicita kastar , med följande syntax
  samling datastruktur=new Collection () ; .
  (se referenser 1 )

  Autoboxing

  Samlingar nu också stöd autoboxing . Denna nya funktion gör primitiva värden såsom int , att automatiskt kasta in och ut ur en lämplig klass , till exempel Integer , när det behövs . Detta görs utan användning av explicita gjutning av programmeraren.

  Nya klasser i Lang och Util Bibliotek

  lang och util bibliotek innehåller en mängd nya klasser och metoder för dem . ProcessBuilder ger ett enklare gränssnitt för att åberopa delprocesser , särskilt de med en där processen miljön ändras från det att den förälder . Formatter tillhandahåller metoder för sträng motivering , justering och gemensamma format för olika typer av data , inklusive datum eller tider . Scanner är ett sätt att läsa objekt och snöre från text , och ger Java metoder för ett reguljärt uttryck sökning . Ett brett utbud av nya klasser och metoder finns för att förenkla programmering med flera samtidiga trådar .

  JDBC Förbättringar

  Java Database Connectivity API har förbättrats för att inkludera en RowSet gränssnitt . Den RowSet gränssnitt ger enklare metoder för att leda data från en databas samband mellan olika komponenter. Den levereras med en fem standard implementationer och stöd för etablering av fler när det behövs .

  Math

  BigDecimal klassen nu har stöd för att utföra flyttal beräkningar med fast precision , och Math och StrictMath bibliotek nu omfattar metoder för att utföra sinh , cosh , tanh , kub rot, och basen 10 logaritmer . Slutligen finns det nu stöd för flyttalsoperationer med hexadecimal notation i Float och Double klasser .

  Ljud och 2D

  Java 2D har förbättrade metoder för skrivare stöd på Linux och Solaris och lagt till nya metoder för att skapa typsnitt från filer och dataströmmar . Från och med Java 1. 5 , Java Sound nu portats till alla plattformar som kan stöds av Java Virtual Machine.


Previous:Vilka är fördelarna med Java uppgradera ? Next:hur man skapar en statusrad i Visual Basic

Relaterade artiklar


 • hur du partitionerar ett program
 • IBM Thinkpad-serien 1 modell 41U minne specifikationer
 • hur man överklockar en Pentium 4 Socket 478
 • hur att driva en dator med en 12V stickpropp
 • Tablet PC vs netbook
 • dell 8200 specs
 • hur man använder en pc digital penna för redigering konst
 • Gigabyte GA-6vtxe moderkort specs
 • hur man bränner i en ny moderkortet
 • HP 8550 specs