Dator > hur man söker poster i VB6

 • hur man söker poster i VB6


 • I en typisk tillämpning program, spela in söka ett vanligt inslag . Det gör det möjligt för användaren att förenkla processen genom att låta programmet för att filtrera resultaten bland hundratals eller tusentals poster i en databas inom en kort tid . Instruktionerna , kallad källa koder , är skrivna på ett programmeringsspråk och utförs av datorn . En av dessa populära programmeringsspråk är Visual Basic ( VB ) 6 från Microsoft . För att söka bokföringen skall VB -programmet kopplas till en databas som innehåller de register och sedan programmet instruktioner kodas .

  Du behöver :
  Visual Basic 6 programvara
  . Databasfil .


  1 .
  Starta Visual Basic-program från datorn .
  2 .
  Starta en " New Project " och ladda en ny " form. "
  3 .
  Design "Sök Form . " Detta fönster kommer att fungera som gränssnitt mellan användaren och programmet. Lägga till kontroller i formuläret till exempel textrutor , etiketter , galler eller kommandoknapparna som föredras . Sätt en textruta för att ange sökkriterier och en kommandoknapp att inleda sökprocessen . Ange de enskilda fastigheterna för kontrollerna för att slutföra konstruktionen .
  4 .
  lägga till en " ADO Data Control " till formuläret . Denna kontroll kommer att ansluta programmet och databas för att göra sökningen möjligt .
  5 .
  Gå till "Koden" i formuläret för att börja skriva källkoder . På " förklaringar "i koden fönstret , initiera variabler som du kommer att använda alla i hela formuläret.
  6 .
  Skapa en anslutning till en databas genom att konfigurera runtime egenskaper " ADO Data Control . " Du kan göra detta antingen på " Form_Load " händelse eller vid en viss användardefinierad funktion eller procedur.
  7 .
  Lägg koder till knappen "Sök" . När användaren klickar det måste programmet utföra instruktionerna för att söka i databasen för specifika poster som matchar de kriterier som anges i textrutan . Du kan skriva källkoden i en serie av långa linjer inom den " Klicka händelse " eller så kan du dela upp dem på funktioner och förfaranden , och bara syna deras utsedda namn i vissa delar av koden .
  8 .
  Skriv kod för att visa i formuläret något register ( ar) . Beroende på din design , kommer informationen att visas i textrutor , etiketter eller i ett rutnät format . Om inga poster hittas , skriv en bekräftelse att ge feedback till användaren att programmet inte hittar specifik post (er ) som söks. Detta kommer att ge användaren en chans att ändra sökkriterier och upprepa processen .
  9 .
  Kör programmet . Rätta till eventuella syntax och logiska fel .
  10 .
  Kompilera programmet och göra en körbar fil klar att använda och installera .


Previous:Vilka är fördelarna med Java uppgradera ? Next:hur man installerar Android SDK med Eclipse

Relaterade artiklar


 • Vad är knapparna på framsidan av min hp 6122?
 • hur du installerar drivrutinen för en HP LaserJet 1300
 • compaq 2195us specifikationer
 • Sony fe770 specifikationer
 • vad är en minnesläcka ?
 • hur man fyller en Canon bläckstråleskrivare CL-211
 • hur man kan anpassa en Trinitron bildskärm
 • hur man defragmentera en flash-enhet med freeware
 • hur du tar bort en skrivare & sedan lägga tillbaka det igen
 • hur du tar bort en fläkt från en SONY PCG K37 laptop