Dator > hur man skapar en webbtjänst med C #

 • hur man skapar en webbtjänst med C #


 • Web Services är bitar av programkod som kan nås via webben av skrivbordsprogram , hemsidor eller till andra webbtjänster . Webbtjänster exponera " metoder "som är som offentliga funktioner i ett objekt eller klass . Skapa en webbtjänst från grunden i C # är nu mycket lätt när du använder Microsoft Visual Studio 2008

  Du behöver : . .
  Microsoft Visual Studio 2008


  1

  Starta Visual Studio och från Arkiv-menyn , välj " Nytt projekt . " I dialogrutan Nytt projekt under typer av projekt , utöka " andra språk " gren i trädet , utvidga sedan " Visual C # " gren . Klicka på " Web "-post . Enligt Mallar avsnitt kommer det nu finnas en post med titeln " ASP. NET Web Service Application . " Klicka på den här posten en gång och sedan längst ned i dialogrutan ange ett namn för den nya webbtjänsten ansökan som " MyWebService . " Lämna plats och lösningen alternativ namn som de är och se till att " skapa katalogen för lösningen " kryssrutan är markerad . Klicka nu på " OK " för att låta Visual Studio skapa de flesta av ramen för den nya webbtjänsten .
  2 .
  Visual Studio kommer att skapa en offentlig klass som kallas Service1 i en fil som heter Service1 . asmx . Det skapar också en mycket enkel webbtjänst metod som kallas HelloWorld () . Den asmx filen innehåller definitioner av alla webbtjänsten metoder . Att skapa en ny webbplats metod , skapa en offentlig funktion och placera " [ WebMethod ] " linje precis ovanför det som det är i provet HelloWorld metoden .
  3 .
  webbtjänster som form ryggraden i en större webbapplikation använda en session för att hålla reda på data och egenskaper för en viss användare . Sessioner hanteras av webbservern i form av en session objekt . Variabler kan läggas till sessionen objekt med Session. Add metod och hämtas med hakparenteser . Till exempel : " Session. Add ( " inloggningsnamn , " sLoginName ), " kommer att spara en inloggningsnamn sträng i den aktuella sessionen under " inloggningsnamn " -knappen. För att få tillbaka värdet senare , använda " string s=Session [ " inloggningsnamn "];". För att skapa en webbtjänst metod som har tillgång till Session , ändra " [ WebMethod ] " precis ovanför funktionsdefinitionen att läsa " [ WebMethod ( EnableSession=true )]. "

  4 .

  Kompilera och kör webbtjänsten genom att trycka på F5 eller genom att välja "Start debugging " alternativ från "debug" menyn . Innan tjänsten för första gången , välj " Egenskaper " från " Project " -menyn . I projektet egenskaper skärmen väljer du fliken "Webb" till vänster . I där, välj " specifik sida " som start åtgärder och se till att ASMX filen är den sida som visas . Nu när projektet körs kommer det alltid börja med webbtjänsten testsidan . I testet sidan kommer det att finnas en länk för varje metod som definieras i tjänsten . Klicka på en av länkarna kommer att ta upp områden där någon testparametrar kan anges liksom en " Starta " knappen som kommer att kräva webbtjänsten metoden och visa resultaten .

  tips och varningar


 • Fundera noga över namnet för att ge webbtjänsten ansökan i dialogrutan Nytt projekt . Namnge webbtjänsten i början är mycket lättare än att försöka byta namn på det senare .
 • Som standard namnet utrymmet är inställd på tempuri. org . Detta bör ändras till den mottagande domänen .

Previous:Vilka är fördelarna med Java uppgradera ? Next:UML-diagram förklaras

Relaterade artiklar


 • hur man installerar en Color LaserJet 3500 fixeringsenheten
 • hur du installerar drivrutinen för en HP LaserJet 1300
 • specifikationer av ATI Radeon 3100 grafikkort
 • specifikationer för msi k9a2cffv2
 • Hur man överför skålen nätverk till en dator
 • ljuslåda tutorial
 • hur du lägger till minne till en iBook 700
 • vad är filändelsen rc ?
 • hur man fixar ett fel 72 på ett okidata skrivare
 • Hur du ser på digital TV på din bildskärm