Dator > hur man lär sig sql lagrade procedurer

 • hur man lär sig sql lagrade procedurer


 • Structured Query Language , eller SQL , är det kodspråk av databasutveckling och administration. När en databas har byggts och fylls med data , kan informationen lagras i användas och skötas med uttalanden skrivna i SQL . Många gånger en databas administratör kommer att upptäcka att de använder samma SQL-uttryck och om igen . Dessa används ofta uttalanden kan skrivas en gång och placeras i en lagrad procedur , så att de kan kallas snabbt och enkelt med ett enda kommando

  Du behöver : .
  dator.
  Befolkade databas .
  Admin tillgång till databasen .

  Skapa din Stored Procedure


  1 .
  Skriv en SQL-sats . SQL kan du komma åt och manipulera data i en databas med enkla kommandon . Till exempel ger en INSERT-sats du lägga till nya data , gör en UPDATE-sats du vill ändra befintliga data och en SELECT-sats kan du hämta data . Bestäm vad du vill att din lagrade proceduren att göra , och skriva en SQL-sats för att producera önskade resultat . Testa ditt uttalande i kommandofönstret för att säkerställa att resultatet är det du förväntar dig , och spara ditt uttalande i ett anteckningsblock fil .
  2 .
  Öppna Stored Procedure fönstret . Varje databas plattform är lite annorlunda , men varje databas som använder SQL kommer att ha ett gränssnitt för att lägga till lagrade procedurer.
  3 .
  Lägg till ett kommentarerna till din lagrade proceduren. Kommentarer är bra kodning praktiken, eftersom de lägger till information om kodning avsikt och tillhandahålla en plats för att logga ändringar i koden som gjorts över tiden . Inom dina kommentarer avsnittet innehåller namnet på din procedur , en beskrivning av förfarandet , datum för skapande , författarens namn och en avdelning för förändringar . Kommentarer måste börja med /* och avslutas med * /. I din kod fönster kommer det att se ut så här .

  /*
  kommentarer gå hit
  * /
  4 .
  Skapa dina lagrade förfarande . SQL kräver följande ord för att skapa en lagrad procedur .

  SKAPA FÖRFARANDE usp_storedprocedurename
  AS

  Prefixet usp_ är den konvention som används i SQL för att identifiera lagrad procedur namn . Det är inte nödvändigt , men det är en bra idé. Namnet på din lagrad procedur kan bli vad du vill, men det är en bra idé att ge den ett meningsfullt namn som beskriver förfarandet . Raden under de skapar kommandot kommer endast att innehålla ordet " AS " . Detta kommando talar om för servern att tilldela den kod som följer till den lagrade proceduren ovan nämnda .
  5 .
  Lägg till dina SQL-uttryck . Kopiera och klistra in det uttalande som ni sparat i anteckningsblocket i utrymmet under " AS " kommandoraden . Spara dina lagrade proceduren. Att köra din lagrade procedur använder exec kommando i kommandofönstret på följande sätt.

  exec usp_storedprocedurename

  Du kan göra lagrade procedurer för alla SQL-uttryck du vill med denna enkla process .


Previous:Vilka är fördelarna med Java uppgradera ? Next:hur man skapar xsl från en XML-fil

Relaterade artiklar


 • den bästa media för arkivering datalagring
 • hur man raderar en fil på en Cruzer 2GB
 • emachine moderkort specifikationer
 • java 1,5 metoder
 • hur man gör min laptop emot TV från luften
 • hur man byter minne i OptiPlex gx520
 • hur man skapar en enkel seriell UART sändare i Verilog HDL
 • hur man kan justera ett 56K modem
 • specifikationer för en Ricoh 2238
 • eMachines t2341 specifikationer