Dator > hur man konstruerar flödesscheman

 • hur man konstruerar flödesscheman


 • Flödesscheman använda fördefinierade symboler och former för att beskriva vad som händer i data under en viss process , bryta ner potentiellt stora och komplexa uppgifter i visuellt förståeligt steg . Microsoft Visio 2007 är ett program som var utformad för att göra sådana sjökort och kan avsevärt påskynda processen för att skapa ett flödesschema. ( se Resurser ) Flödesscheman kan göras med papper och penna för mindre projekt , eller om programmet inte finns

  Du behöver : .
  Microsoft Visio (valfritt )
  . Pencil (tillval ).
  Papper (tillval).
  Data eller arbetsflöde .

  Skapa ett flödesschema med Microsoft Visio


  1 .
  Starta Microsoft Visio . ( se Resurser ) Leta reda på vänstra kolumnen " Mallar " och klicka på " Flödesschema " mappen .
  2 .
  Hitta mallen märkt " Basic flödesschema . " Det bör redan vara markerad med en orange kant . Klicka på " Skapa " knappen i det nedre högra delen av skärmen .
  3 .
  Leta reda på kolumnen längst till vänster på skärmen märkt " former. "Det innehåller undernummer och med " Arrow Shapes ", " Bakgrunder "," Basic flödesschema former " och " Kantlinjer och rubriker . " Klicka på de underrubriker att bli bekant med de symboler som finns i dem .
  4 .

  Klicka på underrubriken märkt " Grundläggande flödesschema former . "Klicka på " Terminator "-formen och dra den över till den tomma nätet till höger . ståndpunkten faller det på toppen och släpper musknappen så att formen kommer att stanna där . Din flödesschema kommer både börja och sluta med denna " Terminator "-form . Fortsätt att klicka och dra former som talar om vad som händer första , andra osv tills flödesschemat är komplett . Gröna rutorna kommer att visas på figurerna betyder att du kan klicka och dra dem att antingen ändra storleken på formen eller rotera den i en riktning som du behöver.
  5 .
  Anslut former antingen med hjälp av pilen former finns i " Arrow Shapes " undernummer eller genom att klicka på kontakten verktyg som finns mellan den vita pilen och den stora "A " -ikonen på verktygsfältet . Om du väljer kontakten verktyg , kommer du att märka röda boxar som finns på formerna när du flyttar musen över dem . Genom att klicka på den röda rutan i en form , samtidigt som du håller ner musknappen tills du når den röda rutan på nästa form , kommer att ansluta dem . Släpp musknappen när du når nästa röda rutan .

  Skapa ett flödesschema med penna och papper


  1 .
  Bekanta dig med standard flödesschema symboler som indikerar handlingar , riktning , processer och beslut . (Se referenser 2 )
  2 .
  Börja flödesschema genom att rita en terminator symbol . Normalt är en oval eller cirkel med ordet "Start " skrivet inuti .
  3 .
  Välj nästa symbol du behöver . Gör ditt bästa för att matcha formen på ritningar . Dina former behöver inte vara att skala , men det kan öka läsbarheten om du försöker hålla de former av liknande storlek. Du kommer att sluta skriva vad varje symbol betyder inuti symbolen. Till exempel , när processen kommer till ett beslut, kan du skriva något som liknar , "Kunden trädde info ? " eller på ett torg du kunde skriva " slutrapport ". Märk varje form som det motsvarar att arbeta eller dataflöde .
  4 .
  Anslut varje symbol med en ordentlig pil . Pilen ska vara en linje som förbinder centrum av en symbol till mitten av nästa med slutet av pilen vidröra form den är ansluten till . Fortsätta att upprepa detta tills alla steg i arbetet eller dataflödet är kompletta .
  5 .
  Avsluta din flödesschema med en annan Terminator form och skriva ordet " End " i den. Din flödesschema är klar .

  tips och varningar


 • När du använder Microsoft Visio , att ha möjlighet att skapa en övergripande flödesschema snarare än en vertikal , välj " Cross Funktionell flödesschema " från mallen val snarare än " Basic flödesschema . " Det tvärfunktionella flödesschema alternativet är särskilt användbart om dina data eller arbetsflöde kommer att passera genom eller arbetar med mer än en avdelning , och du vill ha en mycket detaljerad bild av varje process du märkt i en grundläggande flödesschema .
 • När man arbetar med papper och penna , kanske du upptäcker att en del av din process flöden till en annan del av sidan . I detta fall är det tillåtet att dra en kurva från ena änden till den andra, början , om nödvändigt , med pilen slutar vid den form det hade för avsikt att ansluta .
 • Om du inte är bekant med Microsoft Visio 2007 , kan du hitta layout eller terminologi förvirrande eller överväldigande. Varje flödesschema kan ta längre tid om du inser de uppgifter eller arbetsflödet innehåller fler steg än ursprungligen beräknat. Undvik att förlora ditt arbete genom att spara dina flödesschema regelbundet . Var öppen för radering eller börja om från början , när man arbetar med papper och penna , som din flödesschema utvecklas .

Previous:Vilka är fördelarna med Java uppgradera ? Next:Varför lära sig SQL?

Relaterade artiklar


 • NET Framework 3.0 faq
 • vad är en minnesläcka ?
 • hur man uppgraderar en 5 till 6-åriga dell stationär enhet
 • hur man använder SD-porten på framsidan av en HP Pavilion
 • hur du återvinner en GCC Toner
 • hur man visar kolumner i en MySQL tabell
 • hur du aktiverar en Dell dubbla processorer
 • gateway dx442 pc specifikationer
 • PowerBook G4 nätsladden specifikationer
 • hur du ändrar färgen för en Canon PIXMA MP150 allt-i-ett